• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Dropijs

30 maart 2018 By Martine Reageer

Iedere maand denk ik dat ik ruim de tijd heb voor de foodblogswap. Dat is ook zo, maar toch pakt het telkens zo uit dat ik tegen de deadline moet haasten. Zo ook deze maand.

Ik mocht een recept uitkiezen bij Flying foodie waar ik al vrij snel  dropijs tegenkwam. Toen hoefde ik niet verder meer te zoeken (hoewel de site vol staat met lekkere dingen), want ik ben gek op bijzondere ijssmaken. Meestal maak ik iets de eerste keer volgens het recept en geef ik er daana mijn eigen slinger aan. Daar was deze keer dus weer eens geen tijd voor. We vieren nl met Pasen Maarten zijn vijftigste verjaardag met een uitgebreide brunch voor de familie en de voorbereidingen kosten altijd best veel tijd.

Op zich geen heel groot probleem dat ik niets veranderd heb, want het is erg lekker ijs. Ik zou geloof ik zelf niet op het idee gekomen zijn om droptoffees te smelten in slagroom en dat is toch precies wat dit ijs zo lekker maakt. Maris doet er nog een beetje zout in; dat heb ik achterwege gelaten, want ik vond het ijs zo al al zout genoeg.

Maris, dankjewel voor het recept! Ik kom zeker nog vaker naar je blog, want ik ben nog lang niet uitgesnuffeld en zag heel veel interessante posts die ik nog wil lezen.

Dropijs

 

Ingrediënten

  • 1 zak droptoffees (ca 250 gram)
  • 500 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 8 eierdooiers

Pak de toffees uit en snijd ze in zes stukjes. Groter kan ook, maar dan duurt het smelten iets langer. Doe de slagroom met de stukjes toffee in een steelpan en verwarm het zachtjes op laag vuur. 

Blijf af en toe roeren tot alle droptoffee is gesmolten en goed gemengd met de room.
Voeg dan de melk toe en breng het zachtjes aan de kook. Zodra het kookt haal je de pan van de warmtebron. Roer nog even goed door.
Klop tijdens het smelten van de droptoffees de suiker en de eierdooiers met een mixer tot het een lichtgeel en romig mengsel.
Doe het nog hete dropmengsel beetje bij beetje bij het eimengsel terwijl je blijft roeren. Doe dit heel rustig want anders stolt het ei. Als alles goed gemengd is doe je het terug in de pan en verwarm het langzaam, onder voortdurend roeren totdat het mengsel dikker wordt. 
Laat je dropmengsel minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast en laat het dan draaien in je ijsmachine.

Categorie: dessert Tags: foodblogswap, ijs

Vorig bericht: « Tosti met gerookte feta, zalm en basilicum
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: maart »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in