• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Gelukskoekjes

30 september 2017 By Martine Reageer

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap snuffelen bij Gerry van het blog Gewoon lekker gewoon. Dat vond ik leuk, want Gerry en ik kennen elkaar een beetje “in het echt” . We zijn eens van een saai persevent weggeslopen om lekker in de kringloopwinkel te snuffelen en kletsen heel wat af als we elkaar zien. We hebben ook eens samen een workshop worst maken (lees hier en hier) gedaan.

Op het blog van Gerry staan niet alleen lekkere recepten, maar ik vind de bijbehorende teksten ook erg leuk om te lezen. Ze beschrijft haar avonturen op kook- en bakgebied namelijk zeer levendig en ondanks de soms chaotische aanpak van Gerry komt het uiteindelijk altijd goed.

Ik stuitte vrij snel op de Chinese gelukskoekjes waar ik een reactie op geplaatst had. Ze stonden al op mijn “nog eens te maken lijst”, maar het was er nog niet van gekomen. Dit was mijn kans!

De link naar hoe het decoreren in zijn werk gaat werkte niet meer en ik vond zo gauw geen andere instructie, dus dat heb ik geïmproviseerd. Het lastige van deze koekjes vond ik niet zo zeer dat je snel moet zijn met vouwen omdat de koekjes snel hard worden, maar hoe lang je ze op welke temperatuur bakt. Ik heb ze een paar keer gemaakt en ben er eerlijk gezegd nog niet helemaal uit. Het leek wel per bakronde te verschillen. Misschien is het ook wel een kwestie van oefenen tot je weet wanneer ze eruit moeten. Bij de koekjes zonder kleurstof kun je het goed zien. Dan ontstaat er een wat donkerder randje aan de buitenkant van het koekje. Bij de gekleurde koekjes kun je dat randje niet zien en moet je dus wat meer op gevoel werken. Gerry bakt de koekjes op 150 graden, bij mij pakken ze beter uit als de oven wat heter is. Uitproberen dus!

Gedecoreerde gelukskoekjes 

 

Ingrediënten voor 10 stuks

 
2 grote eiwitten
1 tl vanille extract (geen essence)
3 el plantaardige olie
60 gram bloem
1 ½ tl maizena
snufje zout
100 gram fijne suiker
3 theelepels water
een mespuntje levensmiddelenkleurstof (of een paar druppels) per kleur
 
Verder nog nodig
 
glas

paletmet

siliconenmatje
kleine strookjes papier met tekst, dubbelgevouwen
cupcake-bakblik is handig

Verhit de oven tot 170 C (hetelucht 150).

Klop de eiwitten met het vanille-extract en de olie met de mixer schuimig.
Roer de overige ingrediënten met een lepel tot een glad beslag en giet het bij de eiwitten. Mix nog even tot het goed gemengd is.
Verdeel het beslag in de hoeveelheid kleuren die je wilt maken en roer de kleurstoffen erdoor. Doe de kleur waarmee je de decoratie wil maken evt in een spuitflesje/decoratieflesje. Het decoreren kan ook prima met een theelepel.

Leg het siliconenmatje op de bakplaat. Giet 1 eetlepel beslag op het matje en smeer het met de achterkant van je lepel uit tot een cirkel van ongeveer 6-7 cm. Maak zo 2 of 3 cirkels (afhankelijk van hoe snel je kan werken als ze uit de oven komen. Laat een paar druppels decoratiekleur op de schijven vallen en maak daar met een satéprikker een patroon van.

Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. Dit is per oven erg verschillend en je moet dan ook even ontdekken wat het beste werkt. Te kort levert te zachte koekjes op en te lang te harde die niet te buigen zijn.
Haal eerst 1 koekje met een paletmes voorzichtig van het bakblik af en zwiep het op zijn kop op een snijplank of op het aanrecht. Laat de anderen nog even in de open oven liggen (of in ieder geval op het warme bakblik).
Leg het tekststrookje in het midden en vouw het koekje soepel dubbel tot een halve cirkel. Duw de randjes aan.  Knik de dichte kant op de rand van het glas tot een diepe gleuf.
Leg het halve maantje in de holte van een cupcake blik zodat het de vorm behoudt. Ga dan snel verder met de 2e.
Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten blik.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, koek

Vorig bericht: « Happy Tosti in Den Haag
Volgend bericht: Risotto met champignons, kip en paprika »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in