• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Gevulde champignons

29 augustus 2014 By Martine Reageer

Deze maand maakte ik voor de foodblogswap de gevulde champignons van het blog Ikkookenzo. Ik paste de receptuur ietsje aan en was zeer tevreden met het resultaat. Ik vulde ook een paprika met het gehaktmengsel. Dat smaakte ook prima, maar omdat het gehakt rul is was het eten van de paprika lastiger dan de champignons. Bij paprika’s kun je het gehakt dus beter aanmaken met wat extra paneermeel en een eitje.

 

Gevulde champignons

 

Ingrediënten

  • 1 flinke sjalot of 2 kleintjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gemengd gehakt (ik had kalfs- en lamsgehakt)
  • 2 eetlepels (zelfgemaakt) paneermeel
  • 30 gram kaas (ik had morbier) in blokjes
  • 12 flinke (kastanje)champignons (of ongeveer 5 portobello’s)
  • peper en zout
  • peterselie, bieslook en tijm (bij elkaar een handje)
  • olie om in te bakken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en bak ze een paar minuten in een beetje olie. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Maak intussen de champignons schoon en snijd de steel eruit, zodat er een holte ontstaat die je kunt vullen. De steeltjes kun je samen met eventueel een extra champignon in stukjes snijden en met het gehakt meebakken. Als het gehakt klaar is voeg je de gesneden kruiden toe en breng je het gehakt op smaak met peper en zout. Roer het paneermeel erdoor zodat het vocht uit het gehakt opgenomen wordt. Als het erg vochtig is kun je het mengsel een beetje afgieten of er een extra lepel paneermeel doorroeren.
Vul de champignons met het mengsel en strooi de blokjes kaas erover. Doe in een ovenschaal en bak de champignons ongeveer 20 minuten.
Met deze hoeveelheid gehakt vulde ik 6 niet al te grote champignons en 2 helften van een paprika. Wat ik overhield mengde ik de volgende dag door een restje bami. Het gehakt is ook erg lekker door nasi, spaghettisaus of gewoon op een broodje. Het hangt nl erg af van de grootte van de champignons die je hebt of je alle vulling nodig hebt. Wij aten deze champignons met sla en wat knoflooksaus.
De kruiden zijn naar smaak. Ik had deze kruiden op het balkon staan, maar je kunt ook best salie,oregano of voor een wat meer uitgesproken smaak munt of koriander gebruiken.

Mirjam strooit ook nog wat paneermeel over de champignons voor ze de oven ingaan. Op de foto zie je dat ook, maar ik zou het de volgende keer weglaten (of mengen met wat gemalen noten ofzo)

Categorie: hoofdgerecht Tags: foodblogswap, groente, oven

Vorig bericht: « Workshop suikertrekken
Volgend bericht: Review: India kookboek – Pushpesh pant »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in