• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Gevulde champignons

29 augustus 2014 By Martine Reageer

Deze maand maakte ik voor de foodblogswap de gevulde champignons van het blog Ikkookenzo. Ik paste de receptuur ietsje aan en was zeer tevreden met het resultaat. Ik vulde ook een paprika met het gehaktmengsel. Dat smaakte ook prima, maar omdat het gehakt rul is was het eten van de paprika lastiger dan de champignons. Bij paprika’s kun je het gehakt dus beter aanmaken met wat extra paneermeel en een eitje.

 

Gevulde champignons

 

Ingrediënten

  • 1 flinke sjalot of 2 kleintjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gemengd gehakt (ik had kalfs- en lamsgehakt)
  • 2 eetlepels (zelfgemaakt) paneermeel
  • 30 gram kaas (ik had morbier) in blokjes
  • 12 flinke (kastanje)champignons (of ongeveer 5 portobello’s)
  • peper en zout
  • peterselie, bieslook en tijm (bij elkaar een handje)
  • olie om in te bakken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en bak ze een paar minuten in een beetje olie. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Maak intussen de champignons schoon en snijd de steel eruit, zodat er een holte ontstaat die je kunt vullen. De steeltjes kun je samen met eventueel een extra champignon in stukjes snijden en met het gehakt meebakken. Als het gehakt klaar is voeg je de gesneden kruiden toe en breng je het gehakt op smaak met peper en zout. Roer het paneermeel erdoor zodat het vocht uit het gehakt opgenomen wordt. Als het erg vochtig is kun je het mengsel een beetje afgieten of er een extra lepel paneermeel doorroeren.
Vul de champignons met het mengsel en strooi de blokjes kaas erover. Doe in een ovenschaal en bak de champignons ongeveer 20 minuten.
Met deze hoeveelheid gehakt vulde ik 6 niet al te grote champignons en 2 helften van een paprika. Wat ik overhield mengde ik de volgende dag door een restje bami. Het gehakt is ook erg lekker door nasi, spaghettisaus of gewoon op een broodje. Het hangt nl erg af van de grootte van de champignons die je hebt of je alle vulling nodig hebt. Wij aten deze champignons met sla en wat knoflooksaus.
De kruiden zijn naar smaak. Ik had deze kruiden op het balkon staan, maar je kunt ook best salie,oregano of voor een wat meer uitgesproken smaak munt of koriander gebruiken.

Mirjam strooit ook nog wat paneermeel over de champignons voor ze de oven ingaan. Op de foto zie je dat ook, maar ik zou het de volgende keer weglaten (of mengen met wat gemalen noten ofzo)

Categorie: hoofdgerecht Tags: foodblogswap, groente, oven

Vorig bericht: « Workshop suikertrekken
Volgend bericht: Review: India kookboek – Pushpesh pant »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in