• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hartige taart met courgette en makreel

30 januari 2019 By Martine Reageer

Tijd voor de foodblogswap! Ik kreeg de blog van Culi Sandra toebedeeld en na lang rondsnuffelen (veel keus) koos ik voor de courgettequiche met geitenkaas en ricotta. 
De aanpassingen die ik deed om er mijn eigen smaak aan te geven kwamen vooral door toevalligheden. Ik had al wel bedacht dat ik 2 taartjes ging maken zodat we er 2 keer van konden eten. Ik had Philadelphia roomkaas, een blauwschimmelkaas en cheddar in huis voor de kaas in het recept. Maar ik had ook nog een heel lekkere gerookte makreel in de koelkast. 
De blauwschimmelkaas bleek zo sterk van smaak dat ik die toch maar niet gebruikt heb. Toen ik de kaas terug legde in de koelkast vond ik daar nog een verdwaald worteltje waarvan ik dacht dat dat nog wel leuk was voor de kleur. Die ging er dus ook in. De crème fraîche bleek niet meer goed dus die heb ik vervangen door room.
Het werden 2 prima taartjes die denk ik ook prima op kamertemperatuur te eten zijn. De smaken zijn niet heel uitgesproken, maar vullen elkaar goed aan. 
Ik gebruikte 2 lage vormen van 20 cm.

Hartige taart met courgette en makreel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 vellen bladerdeeg of deeg voor hartige taart
  • 1 sjalotje
  • 1 kleine courgette
  • 1 worteltje
  • 6 eieren
  • 100 gram gerookte makreel
  • 60 gram geraspte Cheddar (of andere harde kaas)
  • 2 eetlepels Philadelphia met knoflook en fijne kruiden
  • 50 ml slagroom
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Verwarm de oven op 220 graden.

Vet 2 taartvormen met een diameter van 20 centimeter in en bekleed met de ontdooide vellen bladerdeeg. Prik de bodem in met een vork en strooi in iedere vorm een eetlepel paneermeel.

Maak sliertjes van de courgette en de wortel met een juliennesnijder, spiraalsnijder of rasp en verdeel deze over de taartbodems. Snipper het sjalotje heel fijn en verdeel de stukjes over de 2 vormen.
Verdeel plukjes makreel, kaas en philadelphia over de beide vormen en bestrooi met zout, peper en oregano.

Klop de eieren los met de slagroom en oregano. Verdeel dit mengsel over de taartvormen.

Bak de hartige taartjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: hartige taart Tags: eenpansgerecht, foodblogswap, oven

Vorig bericht: « Stroopwafels
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: januari »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in