Hartige taart met courgette en makreel
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 vellen bladerdeeg of deeg voor hartige taart
- 1 sjalotje
- 1 kleine courgette
- 1 worteltje
- 6 eieren
- 100 gram gerookte makreel
- 60 gram geraspte Cheddar (of andere harde kaas)
- 2 eetlepels Philadelphia met knoflook en fijne kruiden
- 50 ml slagroom
- 2 eetlepels paneermeel
- peper en zout
- 2 theelepels gedroogde oregano
Verwarm de oven op 220 graden.
Vet 2 taartvormen met een diameter van 20 centimeter in en bekleed met de ontdooide vellen bladerdeeg. Prik de bodem in met een vork en strooi in iedere vorm een eetlepel paneermeel.
Maak sliertjes van de courgette en de wortel met een juliennesnijder, spiraalsnijder of rasp en verdeel deze over de taartbodems. Snipper het sjalotje heel fijn en verdeel de stukjes over de 2 vormen.
Verdeel plukjes makreel, kaas en philadelphia over de beide vormen en bestrooi met zout, peper en oregano.
Klop de eieren los met de slagroom en oregano. Verdeel dit mengsel over de taartvormen.
Bak de hartige taartjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Geef een reactie