Iedere maand is het weer een verrassing welk foodblog je toegewezen krijgt voor de foodblogswap. Soms ontdek ik hierdoor een nieuw blog en soms ken ik een blog al, maar is het een mooie aanleiding eens wat beter naar de recepten te kijken. Eef kookt zo kende ik al en ik wist dus al dat het niet mee zou gaan vallen om iets uit te zoeken. Er staan namelijk heel veel lekkere recepten op dit blog. Wat denk je bijv. van bounty-ijs? Of Vietnamees varkensvlees met caramel en wortel uit de slowcooker?
Helaas is het invrieselement van mijn ijsmachine afgelopen maand leeggelopen en viel ijs maken dus even af. Het gerecht uit de slowcooker ga ik ook zeker nog eens maken, maar voor de foodblogswap koos ik voor dit breekbrood met knoflook en peterselie. Het zijn heerlijk malse broodjes die het lekkerst zijn als je ze vers uit de oven eet.
Ik gaf er nog een kleine eigen draai aan door er persillade aan toe te voegen, maar deze broodjes waren al zo goed dat ik er verder niets aan veranderd heb. Dit brood ga ik vaker maken en dan varieer ik hooguit nog met de vorm voor de afwisseling.
Het zijn uitstekende broodjes om te serveren tijdens een barbecue of om mee te nemen tijdens een picknick, want ze hebben geen beleg of sausje nodig.
Knoflook-peterseliebroodjes
Ingrediënten
- 400 gram tarwebloem
- 125 ml warm water
- 125 ml halfvolle melk (op kamertemperatuur)
- 5 eetlepels roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 theelepel gedroogde gist
- 2 teentjes knoflook
- evt 2 eetlepels persillade*
- flinke theelepel zout (als je persilllade gebruikt is een krappe theelepel voldoende)
Mammalien
Deze zien er heerlijk uit!