• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Knoflook-peterseliebroodjes

30 juli 2017 By Martine 1 Reactie

Iedere maand is het weer een verrassing welk foodblog je toegewezen krijgt voor de foodblogswap. Soms ontdek ik hierdoor een nieuw blog en soms ken ik een blog al, maar is het een mooie aanleiding eens wat beter naar de recepten te kijken. Eef kookt zo kende ik al en ik wist dus al dat het niet mee zou gaan vallen om iets uit te zoeken. Er staan namelijk heel veel lekkere recepten op dit blog. Wat denk je bijv. van bounty-ijs? Of Vietnamees varkensvlees met caramel en wortel uit de slowcooker? 

Helaas is het invrieselement van mijn ijsmachine afgelopen maand leeggelopen en viel ijs maken dus even af. Het gerecht uit de slowcooker ga ik ook zeker nog eens maken, maar voor de foodblogswap koos ik voor dit breekbrood met knoflook en peterselie. Het zijn heerlijk malse broodjes die het lekkerst zijn als je ze vers uit de oven eet. 
Ik gaf er nog een kleine eigen draai aan door er persillade aan toe te voegen, maar deze broodjes waren al zo goed dat ik er verder niets aan veranderd heb. Dit brood ga ik vaker maken en dan varieer ik hooguit nog met de vorm voor de afwisseling. 
Het zijn uitstekende broodjes om te serveren tijdens een barbecue of om mee te nemen tijdens een picknick, want ze hebben geen beleg of sausje nodig.

Knoflook-peterseliebroodjes

Ingrediënten

  • 400 gram tarwebloem
  • 125 ml warm water
  • 125 ml halfvolle melk (op kamertemperatuur)
  • 5 eetlepels roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 2 teentjes knoflook
  • evt 2 eetlepels persillade*
  • flinke theelepel zout (als je persilllade gebruikt is een krappe theelepel voldoende)
Doe het warme water, de gist en de suiker in een kom (of in de keukenmachine) en meng het een beetje met een lepel. Laat dit mengsel een minuut of 10 staan tot het gaat schuimen.
Doe een eetlepel boter, de melk, de persillade en de bloem bij het schuimende mengsel en kneed goed door (met de hand 20 minuten en met de machine 10 minuten). Doe het zout er bij als het deeg bijna klaar is en kneed nog even door. Het deeg moet loslaten van de zijkanten van de kom en niet echt meer plakken.
Verdeel het deeg in gelijke stukken, afhankelijk van hoe groot je de broodjes wilt maken. Ik maakte 8 broodjes, maar je zou ook 14 mini broodjes kunnen maken. Druk ieder deegbolletje plat en vouw dan de zijkanten naar binnen. Je bolt daardoor het deeg op. Leg ze met de bolle kant naar boven op het aanrecht. Leg hier je hand over in de vorm van een kommetje en maak vervolgens draaiende bewegingen. Herhaal dit met alle stukjes deeg. Als het deeg toch nog wat plakt kun je een klein beetje bloem op je aanrecht strooien.
 
Smelt nu de overgebleven 4 eetlepels roomboter. Zodra de boter is gesmolten voeg je hier de peterselie aan toe, de knoflook en naar smaak zout.
 
knoflook-peterseliebroodjes voor de foodblogswap
 
Besmeer de bolletjes brood met een kwastje met dit dit boter/ peterselie/ knoflook mengsel en zorg ervoor dat het gehele bolletje bedekt is. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm die je wilt. Als je 1,5 cm afstand neemt tussen de broodjes zullen ze mooi aan elkaar bakken voor een breekbrood. Als je losse bolletjes wilt leg je ze verder van elkaar. Dek het deeg af met een droge theedoek en laat dit nu ongeveer 1 uur rijzen of tot de bolletjes verdubbeld zijn in volume. Bewaar de overgebleven kruidenboter, deze hebben we straks nog nodig.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zodra de broodjes klaar met rijzen zijn doe je ze in de oven en bak je ze in ongeveer 25 à 30 minuten goudbruin af. Smeer de overgebleven boter met een kwastje op de bolletjes voor een mooie glans, zachte korst en extra smaak. 
 
knoflook-peterseliebroodjes voor de foodblogswap
* Persillade is een kruidenmengsel dat speciaal bedoeld is om slakkenboter mee te maken. Het is ook heerlijk door knoflooksaus, kruidenboter, op vlees en vis, door lasagne enz. Het is van het merk Ducros en jammer genoeg alleen in Frankrijk te krijgen. Ik heb weleens een ander merk gevonden, maar dat is toch niet hetzelfde.
 
 
 

Categorie: brood Tags: foodblogswap

Vorig bericht: « Verse springrolls met kip
Volgend bericht: Tosti met Port salut en verse knakworst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mammalien

    1 augustus 2017 om 08:28

    Deze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in