• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koeken met chocolade en koeken met minismarties

30 september 2018 By Martine Reageer

Van de blog My happy kitchen & lifestyle word je automatisch blij. Anne-Marie schrijft op een heel enthousiaste manier over eten, reizen en lifestyle. We schelen niet zoveel in leeftijd en mede daardoor vind ik vooral haar posts over nostalgie erg leuk om te lezen. Ik deed mee aan haar serie Nostalgie en eten en als je zin hebt om lekker een tijdje te lezen moet je zeker eens een kijkje nemen bij haar geschiedenis serie.
 
En dan zijn er natuurlijk nog de recepten. Oorspronkelijk was My happy kitchen een alleen een foodblog en recepten zijn dan ook goed vertegenwoordigd. Omdat ik in een koekjesbui was koos ik voor het recept van deze Subway M & M koeken. Voor de foodblogswap van september paste ik ze een beetje aan door de helft van het recept met chocolade te maken en voor de andere helft minismarties te gebruiken.
Ze waren ontzettend lekker en ik moest moeite doen om er nog een paar op de foto te kunnen zetten. De vrienden die ze te proeven kregen vonden ze nl zo lekker dat ze een gedeelte mee naar huis gekregen hebben en ik moest zelf ook grote moeite doen om niet door te blijven eten. Grappig was dat de mannen de smartiekoeken het lekkerst vonden en de vrouwen liever de chocoladekoeken hadden. Ik had de smartiekoeken ook iets langer gebakken dan de chocoladekoeken waardoor ze iets brosser waren.
Als je alleen de chocoladekoeken of alleen de smartiekoeken wilt maken kun je het gewone recept aanhouden. Alleen de extra ingrediënten voor de koeken van je keuze (dus de smarties of de chocolade en cacao) verdubbel je dan.
De hoeveelheid koekjes hangt natuurlijk af van hoe groot je ze maakt, maar ik had er ongeveer 30.
 
 

Koeken met chocolade en koeken met minismarties

Ingrediënten voor ca 30 koekjes

  • 300 gram patentbloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei + 1 eigeel (op kamertemperatuur)

Voor de smartiekoeken

  • 80 gram mini smarties en 20 gram voor de garnering

Voor de chocoladekoeken

  • 40 gram witte chocolade
  • 40 gram pure chocolade
  • 2 theelepels cacao

Verwarm de oven op 170 graden (of 150 graden hetelucht) . Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem in een kom en roer er het zout en de baking soda door. Mix in een andere beslagkom de boter met de suiker, het ei en extra eigeel in een paar minuten tot een luchtig geheel. Doe er de bloem bij en mix tot alles goed gemengd is. Verdeel het deeg nu in 2 gelijke porties.

Voor de chocoladekoeken
Hak de chocolade grof en kneed de chocolade en de cacao door het deeg.  Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de balletjes op. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen nog flink uit. Druk de balletjes een klein beetje plat. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Voor de smartiekoeken
Kneed de smarties door het deeg.  Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de balletjes op. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen nog flink uit. Druk de balletjes een klein beetje plat en druk nog wat van de achtergehouden smarties bovenop ieder koekje. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, koek

Vorig bericht: « Risotto caprese uit de oven
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: september »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in