• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koeken met chocolade en koeken met minismarties

30 september 2018 By Martine Reageer

Van de blog My happy kitchen & lifestyle word je automatisch blij. Anne-Marie schrijft op een heel enthousiaste manier over eten, reizen en lifestyle. We schelen niet zoveel in leeftijd en mede daardoor vind ik vooral haar posts over nostalgie erg leuk om te lezen. Ik deed mee aan haar serie Nostalgie en eten en als je zin hebt om lekker een tijdje te lezen moet je zeker eens een kijkje nemen bij haar geschiedenis serie.
 
En dan zijn er natuurlijk nog de recepten. Oorspronkelijk was My happy kitchen een alleen een foodblog en recepten zijn dan ook goed vertegenwoordigd. Omdat ik in een koekjesbui was koos ik voor het recept van deze Subway M & M koeken. Voor de foodblogswap van september paste ik ze een beetje aan door de helft van het recept met chocolade te maken en voor de andere helft minismarties te gebruiken.
Ze waren ontzettend lekker en ik moest moeite doen om er nog een paar op de foto te kunnen zetten. De vrienden die ze te proeven kregen vonden ze nl zo lekker dat ze een gedeelte mee naar huis gekregen hebben en ik moest zelf ook grote moeite doen om niet door te blijven eten. Grappig was dat de mannen de smartiekoeken het lekkerst vonden en de vrouwen liever de chocoladekoeken hadden. Ik had de smartiekoeken ook iets langer gebakken dan de chocoladekoeken waardoor ze iets brosser waren.
Als je alleen de chocoladekoeken of alleen de smartiekoeken wilt maken kun je het gewone recept aanhouden. Alleen de extra ingrediënten voor de koeken van je keuze (dus de smarties of de chocolade en cacao) verdubbel je dan.
De hoeveelheid koekjes hangt natuurlijk af van hoe groot je ze maakt, maar ik had er ongeveer 30.
 
 

Koeken met chocolade en koeken met minismarties

Ingrediënten voor ca 30 koekjes

  • 300 gram patentbloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei + 1 eigeel (op kamertemperatuur)

Voor de smartiekoeken

  • 80 gram mini smarties en 20 gram voor de garnering

Voor de chocoladekoeken

  • 40 gram witte chocolade
  • 40 gram pure chocolade
  • 2 theelepels cacao

Verwarm de oven op 170 graden (of 150 graden hetelucht) . Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem in een kom en roer er het zout en de baking soda door. Mix in een andere beslagkom de boter met de suiker, het ei en extra eigeel in een paar minuten tot een luchtig geheel. Doe er de bloem bij en mix tot alles goed gemengd is. Verdeel het deeg nu in 2 gelijke porties.

Voor de chocoladekoeken
Hak de chocolade grof en kneed de chocolade en de cacao door het deeg.  Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de balletjes op. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen nog flink uit. Druk de balletjes een klein beetje plat. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Voor de smartiekoeken
Kneed de smarties door het deeg.  Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de balletjes op. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen nog flink uit. Druk de balletjes een klein beetje plat en druk nog wat van de achtergehouden smarties bovenop ieder koekje. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, koek

Vorig bericht: « Risotto caprese uit de oven
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: september »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in