Koeken met chocolade en koeken met minismarties
Ingrediënten voor ca 30 koekjes
- 300 gram patentbloem
- ½ theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gram witte basterdsuiker
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei + 1 eigeel (op kamertemperatuur)
Voor de smartiekoeken
- 80 gram mini smarties en 20 gram voor de garnering
Voor de chocoladekoeken
- 40 gram witte chocolade
- 40 gram pure chocolade
- 2 theelepels cacao
Verwarm de oven op 170 graden (of 150 graden hetelucht) . Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Zeef de bloem in een kom en roer er het zout en de baking soda door. Mix in een andere beslagkom de boter met de suiker, het ei en extra eigeel in een paar minuten tot een luchtig geheel. Doe er de bloem bij en mix tot alles goed gemengd is. Verdeel het deeg nu in 2 gelijke porties.
Voor de chocoladekoeken
Hak de chocolade grof en kneed de chocolade en de cacao door het deeg. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de balletjes op. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen nog flink uit. Druk de balletjes een klein beetje plat. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Voor de smartiekoeken
Kneed de smarties door het deeg. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de balletjes op. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen nog flink uit. Druk de balletjes een klein beetje plat en druk nog wat van de achtergehouden smarties bovenop ieder koekje. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Geef een reactie