• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Koffietruffelbonbons met chili en gember

2 maart 2018 By Martine 1 Reactie

The Food Voyage van Marlies is een blog met lekker gevarieerde recepten. Het was dan ook geen enkel probleem om iets uit te zoeken voor de foodblogswap van februari.

Voor de kikkererwtenburgers die ik oorspronkelijk wilde maken had ik niet alle ingrediënten in huis. Ik verving de wortel door pastinaak, de tahinsaus door knoflooksaus en de groene tabasco door rode tabasco. En het resultaat was een beetje te vlak van smaak. Ik denk dat het zoete van de wortel wel echt nodig was, de groene tabasco iets had toegevoegd en ik ben ook nog wel erg benieuwd naar wat de groene tabasco doet in deze burgers. Ze gaan hier dus zeker nog een keer op tafel komen, maar dan volgens het oorspronkelijk recept van Marlies.

Iets later dan gepland maakte ik dus ter vervanging deze koffietruffels met een vleugje chili. Zelf voegde ik nog wat gemberpoeder toe. De chili en gember kun je achterwege laten als je er niet van houdt, maar ik vond het zelf erg lekker. Ik zou zelf eerder de koffie achterwege laten, maar dat is omdat ik niet van koffie houd. Als je wel van koffie houdt zou ik het er zeker in laten. In plaats van gemalen koffie heb ik oploskoffiepoeder gebruikt omdat ik dat nog in huis had en we verder alleen koffiebonen hadden.
Bij mij was de ganache na 1,5 uur in de koelkast  zo hard geworden dat ik er geen balletjes van kon rollen. Ik heb het toen weer zacht gemaakt in een pannetje op laag vuur en in een paaseitjes mal gedaan. Dat ging prima. Ze kwamen ook mooi uit de vorm, maar toen ik er cacao overheen strooide zag het er ineens niet zo lekker meer uit. Omdat ik nog ganache over had heb ik daar bonbons van gemaakt door de ganache als vulling te gebruiken. Die zagen er veel beter uit en waren ook nog eens heel lekker. Ik had alleen de bonbonvorm iets zorgvuldiger moeten vullen, want nu heeft de chocola de randjes niet overal bereikt.

Je kunt de ganache ook in een platte vorm op laten stijven en er daarna blokjes van snijden. Die kun je door de cacao rollen of door gesmolten chocolade halen. Dan hoef je geen balletjes te rollen of bonbonvorm te gebruiken.
De koffietruffels bewaar je het beste in de koelkast. Haal ze 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.

Koffietruffelbonbons met een vleugje chili en gember

Ingrediënten voor 20 koffietruffels

  • 200 gram pure chocolade voor de ganache
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 25 gr boter
  • 100 ml slagroom
  • snufje chili
  • snufje gemberpoeder
  • 200 gram pure chocolade voor de buitenkant of 50 gram cacao voor truffels
  • evt een mal voor de bonbons
Hak de chocolade grof. Doe de slagroom, boter, chili, gemberpoeder en oploskoffie in een steelpan en verwarm tot de boter is gesmolten. Voeg de gehakte chocolade toe en roer op laag vuur net zo lang tot er een gladde massa ontstaat. Dit is de ganache voor de vulling. Laat de ganache afkoelen. 
Als je er truffelsvan wilt maken zet je de ganache in de koelkast. Na een uur rol je er balletjes van die je vervolgens door de cacaopoeder rolt.
De chocolade voor de bonbons moet je eerst voorkristalliseren (temperen of tempereren). Dit doe je door de chocola eerst naar een temperatuur van 45 – 48 graden te brengen en daarna terug te koelen naar 27 graden. De chocolade wordt dan mooi glanzend als het weer hard wordt. Doe je dit niet dan krijg je heel doffe bonbons die er veel minder mooi uitzien.
Je kunt de chocolade voorzichtig in de magnetron smelten of op het vuur au bain marie. Hang daarvoor een kommetje met chocolade (houd wat stukjes apart) in een pan met wat water. De kom mag het water niet raken. Laat het water warm worden zonder het te laten koken en roer de chocola voorzichtig zodat het gelijkmatig verhit wordt. Als de chocola de juiste temperatuur bereikt heeft doe je er de overgebleven stukjes chocola bij zodat het wat afkoelt. Eventueel kun je het kommetje nog even boven koud water hangen om af te koelen. Roer tot de chocolade genoeg is afgekoeld. Je kunt testen of het proces gelukt is door een mespuntje in de chocolade te doen en het hard te laten worden. Je ziet dan vanzelf of het mooi glanst.
Evt kun je de chocola nog weer een klein beetje opwarmen (ook weer au bain marie of in de magnetron) om het beter te kunnen verwerken.
Dan vul je de buitenrand van de vormp met chocola. Dit kan met een penseeltje of met een theelepeltje. 
Als de buitenrand hard is vul je de bonbons met de ganache en dicht je ze af met gesmolten chocolade. Als de chocola hard is druk je de bonbons uit de vorm.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bonbons, foodblogswap

Vorig bericht: « Worst met Tex Mex kruiden
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: februari »

Lees Interacties

Reacties

  1. Babs

    3 maart 2018 om 11:16

    Wat heerlijk!Mijn maakt ook wel eens zelf bonbons en chili is natuurlijk een heel goede combi met chocolade. Dit recept ga ik zeker onthouden!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in