The Food Voyage van Marlies is een blog met lekker gevarieerde recepten. Het was dan ook geen enkel probleem om iets uit te zoeken voor de foodblogswap van februari.
Voor de kikkererwtenburgers die ik oorspronkelijk wilde maken had ik niet alle ingrediënten in huis. Ik verving de wortel door pastinaak, de tahinsaus door knoflooksaus en de groene tabasco door rode tabasco. En het resultaat was een beetje te vlak van smaak. Ik denk dat het zoete van de wortel wel echt nodig was, de groene tabasco iets had toegevoegd en ik ben ook nog wel erg benieuwd naar wat de groene tabasco doet in deze burgers. Ze gaan hier dus zeker nog een keer op tafel komen, maar dan volgens het oorspronkelijk recept van Marlies.
Iets later dan gepland maakte ik dus ter vervanging deze koffietruffels met een vleugje chili. Zelf voegde ik nog wat gemberpoeder toe. De chili en gember kun je achterwege laten als je er niet van houdt, maar ik vond het zelf erg lekker. Ik zou zelf eerder de koffie achterwege laten, maar dat is omdat ik niet van koffie houd. Als je wel van koffie houdt zou ik het er zeker in laten. In plaats van gemalen koffie heb ik oploskoffiepoeder gebruikt omdat ik dat nog in huis had en we verder alleen koffiebonen hadden.
Bij mij was de ganache na 1,5 uur in de koelkast zo hard geworden dat ik er geen balletjes van kon rollen. Ik heb het toen weer zacht gemaakt in een pannetje op laag vuur en in een paaseitjes mal gedaan. Dat ging prima. Ze kwamen ook mooi uit de vorm, maar toen ik er cacao overheen strooide zag het er ineens niet zo lekker meer uit. Omdat ik nog ganache over had heb ik daar bonbons van gemaakt door de ganache als vulling te gebruiken. Die zagen er veel beter uit en waren ook nog eens heel lekker. Ik had alleen de bonbonvorm iets zorgvuldiger moeten vullen, want nu heeft de chocola de randjes niet overal bereikt.
Koffietruffelbonbons met een vleugje chili en gember
Ingrediënten voor 20 koffietruffels
- 200 gram pure chocolade voor de ganache
- 2 eetlepels oploskoffie
- 25 gr boter
- 100 ml slagroom
- snufje chili
- snufje gemberpoeder
- 200 gram pure chocolade voor de buitenkant of 50 gram cacao voor truffels
- evt een mal voor de bonbons
Babs
Wat heerlijk!Mijn maakt ook wel eens zelf bonbons en chili is natuurlijk een heel goede combi met chocolade. Dit recept ga ik zeker onthouden!