• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kruidige kaasvlinders

27 december 2016 By Martine Reageer

Door de foodblogswap van december kwam ik bij Lianne van De Zoetekauw terecht. Op haar blog vind je, zoals de naam al zegt, veel zoete recepten. Taarten, toetjes, cakes en koekjes, maar ook brood en een aantal hartige hapjes.

In eerste instantie wilde ik mergpijpjes maken. Ik haalde marsepein in huis, bakte perfect biscuitdeeg en maakte botercrème waar ik niet helemaal tevreden over was. En toen was het donker en moest ik daarna 3 dagen werken zodat ik niet meer met daglicht kon fotograferen. Bovendien was het biscuitdeeg wel erg lekker, maar ook een te dunne plak naar mijn zin. Kortom, de mergpijpjes blijven nog even op het to do lijstje staan en ik maakte iets anders voor de foodblogswap.

Deze kaasvlinders bleken een prima alternatief. Ik maakte ze met Bob’s green kitchen kruiden van Simple Spices die ik eens gekregen heb en vond die in combinatie met gerookt paprikapoeder en kaas erg lekker. Ze lijken me ook erg lekker met pesto en geitenkaas, dus die ga ik binnenkort eens maken.

Kaasvlinders

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse of Provencaalse kruiden
  • 1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Besmeer het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Bewaar de rest van het ei om straks de buitenkant van de rol mee te besmeren.

Doe de kaas, het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden in een kom en roer dit goed door elkaar. Experimenteer vooral met de hoeveelheid en proef hoeveel kruiden je lekker vindt.

Verdeel het kaas-kruidenmengsel over het bladerdeeg en rol het bladerdeeg dan vanaf de brede zijkanten naar het midden op.  Zorg ervoor dat beide rollen even groot zijn. Smeer de binnenkant van de rol goed in met ei en plak de rollen tegen elkaar. Bestrijk ook de buitenkant van de rol in met ei.

Snijd de rol bladerdeeg in dunne plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaasvlinders in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Categorie: borrelhapje Tags: foodblogswap, vegetarisch

Vorig bericht: « Simpele steak sandwich
Volgend bericht: Pissaladière »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in