• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kruidige kaasvlinders

27 december 2016 By Martine Reageer

Door de foodblogswap van december kwam ik bij Lianne van De Zoetekauw terecht. Op haar blog vind je, zoals de naam al zegt, veel zoete recepten. Taarten, toetjes, cakes en koekjes, maar ook brood en een aantal hartige hapjes.

In eerste instantie wilde ik mergpijpjes maken. Ik haalde marsepein in huis, bakte perfect biscuitdeeg en maakte botercrème waar ik niet helemaal tevreden over was. En toen was het donker en moest ik daarna 3 dagen werken zodat ik niet meer met daglicht kon fotograferen. Bovendien was het biscuitdeeg wel erg lekker, maar ook een te dunne plak naar mijn zin. Kortom, de mergpijpjes blijven nog even op het to do lijstje staan en ik maakte iets anders voor de foodblogswap.

Deze kaasvlinders bleken een prima alternatief. Ik maakte ze met Bob’s green kitchen kruiden van Simple Spices die ik eens gekregen heb en vond die in combinatie met gerookt paprikapoeder en kaas erg lekker. Ze lijken me ook erg lekker met pesto en geitenkaas, dus die ga ik binnenkort eens maken.

Kaasvlinders

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse of Provencaalse kruiden
  • 1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Besmeer het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Bewaar de rest van het ei om straks de buitenkant van de rol mee te besmeren.

Doe de kaas, het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden in een kom en roer dit goed door elkaar. Experimenteer vooral met de hoeveelheid en proef hoeveel kruiden je lekker vindt.

Verdeel het kaas-kruidenmengsel over het bladerdeeg en rol het bladerdeeg dan vanaf de brede zijkanten naar het midden op.  Zorg ervoor dat beide rollen even groot zijn. Smeer de binnenkant van de rol goed in met ei en plak de rollen tegen elkaar. Bestrijk ook de buitenkant van de rol in met ei.

Snijd de rol bladerdeeg in dunne plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaasvlinders in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Categorie: borrelhapje Tags: foodblogswap, vegetarisch

Vorig bericht: « Simpele steak sandwich
Volgend bericht: Pissaladière »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in