• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Kung pao chicken

30 september 2016 By Martine 2 Reacties

Na een heerlijk weekend Berlijn (zie hier en hier) ging ik weer over tot de orde van de dag. Ik moest nog iets uitzoeken voor de foodblogswap.  Het blog van Esther van Out mijn keuken blog staat vol met lekkere recepten, dus dat was geen enkel  probleem.

Het werd de Kung pao chicken die ik een klein beetje aanpaste door andere groenten te gebruiken. Zo gebruikte ik o.a. sugar snaps en paksoi in plaats van peultjes en bimi. Het bleek een heerlijke maaltijd. Wij aten het met noedels, maar met rijst is het vast ook heel lekker.
 

Kung pao chicken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stukje gemberwortel (ongeveer 20 gram)
  • 750 gram kippendij, in blokjes
  • 5 eetlepels shaoxingwijn (= rijstwijn, bij grotere supermarkten of Toko)
  • 2 eetlepels maïzena
  • snuf zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 Spaanse rode peper (of 3 gedroogde rode pepers of chillivlokken)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn (bij sushispullen in de supermarkt)
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 200 gram paksoi
  • 200 gram sugar snaps
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 100 gram geroosterde ongezouten pinda’s
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
Schil de gember en hak hem fijn. Marineer de kip ongeveer 30 minuten met 2 eetlepels shaoxingwijn, 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel zout en de gember. Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes.  Snijd de rode peper fijn.

Meng 3 eetlepels shaoxingwijn met 1 eetlepel maïzena, de suiker, de rijstazijn en de sojasaus. Roer er een papje van en zet apart. Maak de paksoi en de sugar snaps schoon en snijd de paksoi in stukjes. Houd het blad gescheiden van het hardere gedeelte. Kook de peultjes en de harde stukken van de paksoi  in ongeveer 5 minuten beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water. Doe er de klein gesneden paksoibladeren bij en laat uitlekken tot gebruik.

Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur en fruit er de rode peper, de knoflook en de sjalotjes kort in. Doe  de kip erbij en bak hem rondom goudbruin. Voeg de chilipoeder toe en blus het geheel af met het sojamengsel.

Voeg op het laatste de pinda’s, cashewnoten, paksoi en sugar snaps toe.

Categorie: noedels Tags: foodblogswap, kip

Vorig bericht: « Eten in Berlijn 2
Volgend bericht: Kefir en kefircake »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicole

    30 september 2016 om 13:34

    Dit klinkt heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Esther - Out mijn Keuken

    30 september 2016 om 15:26

    Wat leuk dat je deze gekozen hebt! Hij is inderdaad heel lekker en absoluut een blijvertje hier in huis. Groetjes, Esther

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in