Het werd de Kung pao chicken die ik een klein beetje aanpaste door andere groenten te gebruiken. Zo gebruikte ik o.a. sugar snaps en paksoi in plaats van peultjes en bimi. Het bleek een heerlijke maaltijd. Wij aten het met noedels, maar met rijst is het vast ook heel lekker.
Kung pao chicken
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 stukje gemberwortel (ongeveer 20 gram)
- 750 gram kippendij, in blokjes
- 5 eetlepels shaoxingwijn (= rijstwijn, bij grotere supermarkten of Toko)
- 2 eetlepels maïzena
- snuf zout
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 Spaanse rode peper (of 3 gedroogde rode pepers of chillivlokken)
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel rijstazijn (bij sushispullen in de supermarkt)
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 200 gram paksoi
- 200 gram sugar snaps
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel versgemalen peper
- 1 theelepel chilipoeder
- 100 gram geroosterde ongezouten pinda’s
- 50 gram ongezouten cashewnoten
Meng 3 eetlepels shaoxingwijn met 1 eetlepel maïzena, de suiker, de rijstazijn en de sojasaus. Roer er een papje van en zet apart. Maak de paksoi en de sugar snaps schoon en snijd de paksoi in stukjes. Houd het blad gescheiden van het hardere gedeelte. Kook de peultjes en de harde stukken van de paksoi in ongeveer 5 minuten beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water. Doe er de klein gesneden paksoibladeren bij en laat uitlekken tot gebruik.
Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur en fruit er de rode peper, de knoflook en de sjalotjes kort in. Doe de kip erbij en bak hem rondom goudbruin. Voeg de chilipoeder toe en blus het geheel af met het sojamengsel.
Voeg op het laatste de pinda’s, cashewnoten, paksoi en sugar snaps toe.
Nicole
Dit klinkt heerlijk!
Esther - Out mijn Keuken
Wat leuk dat je deze gekozen hebt! Hij is inderdaad heel lekker en absoluut een blijvertje hier in huis. Groetjes, Esther