• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Lasagne met pompoen, tomaat en kip

29 september 2015 By Martine Reageer

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap bij She Likes Bento snuffelen. Genoeg lekkere recepten op dit blog, maar toen ik deze lasagne met pompoen zag wist ik direct dat ik mijn keuze gemaakt had. Ik had namelijk net die dag een van de eerste geoogste pompoenen uit de moestuin mee naar huis genomen. We hebben namelijk een klein kraampje aan de weg waarin we de geoogste groenten verkopen en ik wil natuurlijk wel weten wat ik aan de weg leg. Dat zat wel goed, want de pompoen bleek van uitstekende kwaliteit. In plaats van de tofu uit het oorspronkelijke recept gebruikte ik kippendij. Wat geitenkaas toevoegen lijkt me ook erg lekker.

Lasagne met pompoen, tomaat en kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram schoongemaakte pompoen (ongeveer een halve kleine oranje pompoen)
  • 4 kippendijen
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram verse lasagnevellen
  • een flinke handvol verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 125 gram geraspte kaas
  • peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in blokjes en kook ze in 100 ml water in ongeveer 10 minuten gaar. Snipper de knoflook en de sjalotjes en bak ze zachtjes in de olijfolie in een koekenpan.
Snijd de kippendij in kleine stukjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Doe ze bij de knoflook en ui in de koekenpan en bak ze op middelmatig vuur gaar. Doe er op het laatst de ketjap bij en laat even inkoken tot het wat dikker is.
Als de pompoen gaar is giet je het vocht eraf en de je de inhoud van het blik tomaten erbij. Zet de staafmixer erin en mix tot je een saus met wat grovere stukken hebt. Maak de saus niet te glad.
Hak of knip de basilicum en doe bij de saus. Proef even of je nog wat peper of zout nodig hebt.
Vet een ovenschaal in maak dan laagjes van saus, lasagnevel, kip, saus, lasagnevel enz tot de schaal vol is. Begin en eindig met de saus. Als laatste strooi je er de geraspte kaas over.
Zet de lasagne in de oven. Na een half uurtje zou de lasagne gaar en goudbruin moeten zijn.
 

Bij een vorige foodblogswap maakte ik deze moussaka van She Likes Bento en Tessa van Zoet en verleidelijk maakte deze keer de Brabantse broeder van mijn blog.

 

 

Categorie: Pasta en pizza Tags: kip

Vorig bericht: « Chinese dumplings (jiaozi) met gehakt, koolrabi en wortel
Volgend bericht: IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in