• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Lasagne met pompoen, tomaat en kip

29 september 2015 By Martine Reageer

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap bij She Likes Bento snuffelen. Genoeg lekkere recepten op dit blog, maar toen ik deze lasagne met pompoen zag wist ik direct dat ik mijn keuze gemaakt had. Ik had namelijk net die dag een van de eerste geoogste pompoenen uit de moestuin mee naar huis genomen. We hebben namelijk een klein kraampje aan de weg waarin we de geoogste groenten verkopen en ik wil natuurlijk wel weten wat ik aan de weg leg. Dat zat wel goed, want de pompoen bleek van uitstekende kwaliteit. In plaats van de tofu uit het oorspronkelijke recept gebruikte ik kippendij. Wat geitenkaas toevoegen lijkt me ook erg lekker.

Lasagne met pompoen, tomaat en kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram schoongemaakte pompoen (ongeveer een halve kleine oranje pompoen)
  • 4 kippendijen
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram verse lasagnevellen
  • een flinke handvol verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 125 gram geraspte kaas
  • peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in blokjes en kook ze in 100 ml water in ongeveer 10 minuten gaar. Snipper de knoflook en de sjalotjes en bak ze zachtjes in de olijfolie in een koekenpan.
Snijd de kippendij in kleine stukjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Doe ze bij de knoflook en ui in de koekenpan en bak ze op middelmatig vuur gaar. Doe er op het laatst de ketjap bij en laat even inkoken tot het wat dikker is.
Als de pompoen gaar is giet je het vocht eraf en de je de inhoud van het blik tomaten erbij. Zet de staafmixer erin en mix tot je een saus met wat grovere stukken hebt. Maak de saus niet te glad.
Hak of knip de basilicum en doe bij de saus. Proef even of je nog wat peper of zout nodig hebt.
Vet een ovenschaal in maak dan laagjes van saus, lasagnevel, kip, saus, lasagnevel enz tot de schaal vol is. Begin en eindig met de saus. Als laatste strooi je er de geraspte kaas over.
Zet de lasagne in de oven. Na een half uurtje zou de lasagne gaar en goudbruin moeten zijn.
 

Bij een vorige foodblogswap maakte ik deze moussaka van She Likes Bento en Tessa van Zoet en verleidelijk maakte deze keer de Brabantse broeder van mijn blog.

 

 

Categorie: Pasta en pizza Tags: kip

Vorig bericht: « Chinese dumplings (jiaozi) met gehakt, koolrabi en wortel
Volgend bericht: IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in