Deze maand mocht ik voor de foodblogswap bij She Likes Bento snuffelen. Genoeg lekkere recepten op dit blog, maar toen ik deze lasagne met pompoen zag wist ik direct dat ik mijn keuze gemaakt had. Ik had namelijk net die dag een van de eerste geoogste pompoenen uit de moestuin mee naar huis genomen. We hebben namelijk een klein kraampje aan de weg waarin we de geoogste groenten verkopen en ik wil natuurlijk wel weten wat ik aan de weg leg. Dat zat wel goed, want de pompoen bleek van uitstekende kwaliteit. In plaats van de tofu uit het oorspronkelijke recept gebruikte ik kippendij. Wat geitenkaas toevoegen lijkt me ook erg lekker.
Lasagne met pompoen, tomaat en kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram schoongemaakte pompoen (ongeveer een halve kleine oranje pompoen)
- 4 kippendijen
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 200 gram verse lasagnevellen
- een flinke handvol verse basilicum
- scheutje olijfolie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 125 gram geraspte kaas
- peper en zout
Hak of knip de basilicum en doe bij de saus. Proef even of je nog wat peper of zout nodig hebt.
Bij een vorige foodblogswap maakte ik deze moussaka van She Likes Bento en Tessa van Zoet en verleidelijk maakte deze keer de Brabantse broeder van mijn blog.
Geef een reactie