Deze maand koos ik voor de foodblogswap bij Easy daily food deze kokoskoekjes uit. Als je zorgt dat je kokos en gecondenseerde melk in huis hebt staan ze binnen 10 minuten in de oven. Ideaal voor onverwacht bezoek dus.
Mijn blikje gecondenseerd was wat over de datum en dan is het nog prima van smaak, maar wordt het wel wat dikker. De koekjes liepen daardoor niet zo uit en werden meer bollen. Ze smaakten er niet minder om.
Ik maakte 3 soorten: de kale kokosbol, de kokosbol met cacao en de kokosbol met cashewnoten.
Kokosbollen
Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks
- 200 gram gedroogde geraspte kokos
- 1 blikje gecondenseerde melk
Eventueel
- 1 eetlepel cacao
- 75 gram ongezouten gehakte cashewnoten
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
Roer de kokos in een kom door de gecondenseerde melk. Als je verschillende smaken wilt maken deel je het mengsel in drieën waarbij je 1 deel zo laat, door 1 deel de cacoa roert en door het laatste deel de cashewnoten.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep er hoopjes op. Bij mij was het mengsel best dik, dus ik kon er (met vochtige handen) balletjes van draaien en die een beetje plat drukken)
Bak de kokosbollen in 15-20 minuten goudbruin.
Geef een reactie