• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Cornish pasty

28 juli 2018 By Martine Reageer

Het was niet de eerste keer dat ik Patesserie van de Tessa toegewezen kreeg voor de foodblogswap. Eerder maakte ik nl al deze noten en een appel-kruimel plaattaart . Maar aangezien er heel veel recepten op het blog van Tessa staan die ik best nog eens zou willen maken vond ik dat helemaal niet erg. Bovendien kan ik nog een hoop leren van deze sympathieke patisserie koningin.

Cornish pasty

Ondanks de ruime keuze was ik er deze keer snel uit. We zijn net terug uit Engeland en daar had Maarten graag nog Cornish pasty gegeten. Het is er niet van gekomen en dat was een mooie reden om ze zelf te maken. Ik had ook speciaal lard (reuzel) mee uit Engeland genomen en kon dat mooi gelijk gebruiken.

Tessa maakte de originele Cornish pasty met rundvlees, koolraap, aardappel en ui. Mijnwerkers namen deze pasties vroeger mee de mijn in om zo eenvoudig en toch voedzaam te kunnen lunchen. Met hun vieze handen konden ze dan de korst vasthouden en de rest er af eten. Oorspronkelijk was een uiteinde van de pie gevuld met een fruitvulling voor een zoete afsluiting van de maaltijd.

Eigen draai

Omdat ik nog een restant varkensschouder in huis had en het de bedoeling van de foodblogswap is dat je een eigen draai aan het recept geeft paste ik de overige ingrediënten ook maar gelijk aan. Ik gebruikte zoete aardappel, aardappel, ui en koolrabi voor de vulling. Om te voorkomen dat de vulling te droog zou worden gebruikte ik een beetje boter met bloem wat precies het resultaat gaf dat ik wilde.

Voor het deeg gebruikte ik 100 gram speltbloem en 400 gram tarwebloem en dat leverde een prima deeg op. Ik moest wel iets meer bloem gebruiken dan het recept aangaf, maar als je varieert met bloem moet je altijd even kijken of je de hoeveelheid vocht aan moet passen.

Vouwen

Het dichtvouwen is best nog wel even een handigheidje heb ik gemerkt. Na een tijdje kreeg ik de slag een beetje te pakken, maar om echt mooie pasty’s te maken zal ik nog even moeten oefenen.
Ach, ik vind ze er eigenlijk prima uitzien en bovendien zijn ze niet opengescheurd. Ik vond het wel een beetje jammer dat de pasty die ik doorsneed voor de foto net even wat minder kleur en vulling had van binnen. Om er nog 1 door te snijden vond ik zonde 🙂 Terwijl ik dit schrijf bedenk ik pas dat ik natuurlijk wat van de vulling van de andere helft had kunnen gebruiken voor de foto. Ha ha ha, ik ben gewoon te eerlijk. Ik zou de volgende keer de verhouding gewone aardappel en zoete aardappel wat aanpassen. Met wat meer zoete aardappel erin zien ze er net wat aantrekkelijker uit.

Niet zo Cornish pasty

Ingrediënten voor 8 stuks

Voor het deeg

  • 500 gr bloem (het liefste voor brood)
  • 120 gr reuzel
  • 125 gr boter
  • 1 tl zout
  • 175 ml ijskoud water


Voor de vulling

  • 450 gram varkensschouder
  • 200 gram aardappel
  • 250 gram zoete aardappel
  • 150 gram koolrabi
  • 1 grote ui
  • 8 theelepels bloem
  • 8 theelepels boter
  • zout en peper
  • losgeklopt ei met wat melk

Wrijf de bloem, het zout, de reuzel en de boter in een kom en wrijf het tussen je vingers tot een kruimelig deeg of gebruik een keukenmachine.
Doe het water erbij en kneed het deeg tot het soepel en elastisch is. Voeg een beetje bloem toe als het te nat is Neem even de tijd om goed te kneden, want als je deeg niet elastisch genoeg is scheurt het en kan de vulling eruit komen.
Leg het deeg in een plastic zak of huishoudfolie en laat het minstens 3 uur in de koelkast rusten. Dat zorgt ervoor dat het deeg beter uit te rollen is.

Snijd het varkensvlees in dobbelsteentjes. Schil de aardappels en de koolrabi en snijd die ook in dobbelsteentjes. Ik had ze vrij klein gesneden (0,5 cm) omdat ik bang was dat ze niet gaar zouden worden, maar ze hadden best wat groter gekund.

Verwarm de oven voor op 165C (hete lucht)

Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er met behulp van een bord (of bakring) cirkels van 20 cm uit. Ik had niet genoeg plek op het aanrecht en heb dus steeds opnieuw een stuk deeg uitgerold en er 1 cirkel uitgesneden. 
Leg in het midden van elke deegcirkel een laag groente en verdeel dan het vlees. Bestrooi met flink wat zout en vooral peper. Leg op ieder hoopje een klontje boter en verdeel een theelepel bloem over het hoopje. Dit maakt de vulling net iets smeuïger.
Vouw de deegcirkels dicht door ze de randen een klein beetje nat te maken met wat water en vouw ze dan rondom dicht. 
Leg de pasties op  bakpapier op een bakplaat. 

Bestrijk de pasties met het losgeklopte eimengsel en bak ze dan in ca 50 minuten gaar en goudbruin.

De pasties zijn prima in te vriezen.

In een post over ons bezoek aan Cornwall in 2011 zag ik dat we de lekkerste Cornish pasty aten bij de Geevor Tin Mine Die was overigens ook niet echt perfect gevouwen, maar dus wel heel lekker. En daar gaat het uiteindelijk om.

Categorie: hartige taart Tags: eenpansgerecht, foodblogswap, oven

Vorig bericht: « Openluchtmusea in Engeland: Blists Hill Victorian Town en Black Country Living museum
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: juli »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig weekend. Ik zag het op YouTube en het zag er zo lekker uit dat ik het wel moest maken 😀. Het recept leek niet helemaal te kloppen (echt veel te veel vocht), maar met wat improvisatie tijdens de uitvoering werd het een overheerlijk brood. #brood #bread #bakken #food #foodie #nietvoorblogdezekeer #instafood #foodbloggernl #foodblognl #foodblog #schapenkaas
Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patess Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patesserie . Ik wilde al heel lang eens zelf donuts maken, maar dat dat dat heel veel gedoe was. Niets bleek minder waar. Ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig te maken.  Genieten jullie ook zo van blauwe lucht en zon? Ik ga zo nog lekker even in mijn moestuin aan de slag.  #foodblogswap #donuts #zoet #sweet #bakken #weekend #fbs #foodie #zowordenwenooitdun #instafood #doodblog #foodblogger #doodbloggernl
Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte ik voor de #swiepswoepswap  van deze maand. Eigenlijk had ik de grostle uitgezocht, want die had ik al op mijn “nog eens  te bloggen” lijstje staan. Ik maakte een erg lekkere variant, maar maakte geen foto omdat we onverwacht laat aten, het al donker was en ik te veel trek had om nog een foto te maken. Dus maakte ik gisteren appelcake waar ik zelf nog amandelsnippers aan toevoegde.  Deze cake verschijnt niet op mijn blog, want daar bleek al een lekkere appelkruimelcake te staan 😬. Het recept voor de cake vind je bij @suus_laundryfood. Kun je gelijk even door alle andere recepten snuffelen. #swiepswoepswap  #cake #bakken #zoet #sweet #bakken #appel #appelcake #weekend @mandyandmore
Hoewel ik heb grote sneeuwfan ben zijn we toch 2 Hoewel ik heb grote sneeuwfan  ben zijn we toch 2 keer gaan wandelen dit weekend. Wat wonen we toch in een mooie omgeving! Maarten maakte ook nog even een snowface (swipe) en had daarna een koud hoofd 😂 #sneeuw #wandelen #sneeuwwandeling  #koningshof #overveen #winter #bijnalente #kannietwachten
Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op de bank in mijn nieuwe boek te bladeren 😀. Njam, de tv-zender van Vlaanderen en Nederland bestaat 10 jaar. Om dat te vieren is er een jubileumkookboek gemaakt. Het staat vol feestrecepten voor allerlei gelegenheden. Voor mij een mooie gelegenheid kennis te maken met Njam en de tv-programma’s te gaan ontdekken. Kijken jullie wel eens naar Njam? #gekregen #njam #koken #kooktv #tv #nieuweharing @marcuspolman #kookboek #food #foodie #kookboeken #feest #jubileumboek #foodblogger #foodblog #weekend #nooitgenoegkookboeken
Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. D Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. De vulling mag nog iets meer op smaak en het deeg heeft ook nog wat aanpassing nodig. De loempiavellen van vandaag waren al wel veel beter dan die van gisteren.  Ik experimenteer nog even door komende weken. #loempia #chinees #chineseloempia #snacklunch #experimenteren #test #food #foodie #weekend #foodblogger
Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omda Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omdat hij daar blij van wordt. Deze keer uit het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten. Ook dit recept viel weer erg in de smaak. #appeltaart #zoet #bakken #baking #carreraculinair #rutgerbakt #rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #food #foodblog #foodblogger #foodblognl #foodbloggernl #instafood #weekend #genieten
Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap j Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap je van op op zo’n gure dag als vandaag. Snel klaar, lekker en gezond. #mexicaans #soep #bonensoep #fbs #foodblogswap #foodblog #foodbloggernl #foodblogger #instafood #weekend #bonen #gezond
Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip en prei uit het boek Rutger bakt van @rutgerbakt. Het deeg was lekker krokant en de vulling mals en sappig. De dag erna aten we het restant en toen was de pie zelfs nog lekkerder. Kortom; dit is een blijvertje en ik ga zeker nog variaties bedenken op de vulling. De recensie van het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten verschijnt binnenkort op Duizend en 1 dag. #Rutgerbakt #Rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #carreraculinair #pie #kip #bakken #hartig #food #foodblog #foodblogger #gekregenboek #wedstrijd
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in