At Sowyen’s Kitchen is de blog van Sowyen, die sinds een paar jaar in Shanghai woont. Er staan veel Aziatische recepten op en aangezien ik altijd opensta voor nieuwe gerechten met noedels was de keuze voor de foodblogswap van mei snel gemaakt. Het werden noedels met kip. Ik verving de kool en wortel door prei en mini maiskolven en gebruikte wat meer kip dan in het originele recept. We hebben er heerlijk van gegeten en ik ga dit recept zeker vaker maken. Lekker makkelijk en snel klaar.
Nu nog even oefenen om noedels met stokjes te eten aangezien we over een paar weken naar Vietnam gaan.
De mini maiskolven kocht ik op de versafdeling bij AH. Ik had ze nog nooit klaargemaakt, maar ik vond ze erg lekker. Ik weet niet zeker hoeveel gram er in het pakje zat, maar gok op 150 gram. Je kunt ook babymais uit blik gebruiken en of je meer of minder mais gebruikt maakt weinig uit.
De sesamzaadjes was ik vergeten bij de garnering. Die zie je dus ook niet op de foto.
Noedels met kip en groenten
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gram kippendijfilet
- 250 gram eiernoedels
- olie (in totaal 3 eetlepels)
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 fijngesneden Spaanse peper
- 200 gram fijngesneden prei
- 150 gram babymais
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepels water
- sesamzaadjes om te garneren
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels oestersaus
- 1 theelepel worcestershiresauce
- 2 theelepels shaoxing wijn
- 3 snufjes peper
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels (palm)suiker
Geef een reactie