• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Risotto met champignons, kip en paprika

27 oktober 2017 By Martine Reageer

De foodblogswap van oktober bracht mij bij FoodFoozle van Maaike. Haar blog heeft een gevarieerd aanbod van recepten en ik heb best een tijdje zitten twijfelen wat ik zou maken. 
Het werd uiteindelijk deze risotto omdat ik toevallig bijna alle ingrediënten in restjesvorm in huis had en omdat we hier gek zijn op risotto. We konden er samen ruim gegeten en de volgende dag had ik in mijn eentje ook ruim genoeg aan het restant van de risotto. 
 
De eerste keer aten we het zonder en de tweede keer met de kruidenroomkaas. Ik vond de smaak van de risotto namelijk nog een beetje vlak en er lag toevallig nog een restje roomkaas in de koelkast. De smaak werd daardoor behoorlijk anders. Ik vond de roomkaas een lekkere toevoeging, maar als je het magerder wilt houden kun je natuurlijk ook wat extra kruiden toevoegen of een wat sterkere bouillon gebruiken om het nog wat op te peppen. Mijn bouillon had achteraf wel iets sterker van smaak gekund.
Bij Maaike thuis komt paprika door een paprika-antipathie van haar vriend niet op tafel, maar hier in huis wonen paprikafans. Ik verving de zongedroogde tomaat en een gedeelte van de champignons door paprika en dat vonden wij een goede keuze. We hebben er lekker van gegeten!

Risotto met champignons, kip en paprika

Ingrediënten voor 3 personen

  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gram risottorijst
  • 300 gram kippendij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 500 ml paddenstoelenbouillon
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 100 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • evt 3 eetlepels roomkaas met kruiden
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui op laag vuur. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak even mee. Doe er dan de champignons en de paprika bij.

Snijd de kip in blokjes en bak ze in de resterende olie in een braadpan rondom bruin. Doe er dan de rijst bij en bak op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Doe er dan het groentemengsel en de oregano bij en bestrooi met peper en zout.

Voeg dan geleidelijk de bouillon toe (ongeveer de hoeveelheid van een soeplepel per keer) en roer steeds tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Het is klaar als de rijst gaar is. let op dat de risotto niet te droog wordt. Doe er dan nog wat bouillon bij.
Roer de helft van de geraspte kaas en eventueel de roomkaas door de risotto en serveer met de peterselie en de rest van de kaas.

Categorie: rijst Tags: eenpansgerecht, foodblogswap, kip, risotto

Vorig bericht: « Gelukskoekjes
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: oktober »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerl Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerlijk om weer in het bos te zitten, bij te kletsen met vrienden en straks lekker te barbecuen. Jammer alleen van het stookverbod. #camping #kamperen #barbecue #weekend
Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en einde Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en eindelijk weer eens gezellig bijgekletst. #weekend #lunch #healthyfood #food #friends
Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo' Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo'n zin in social media. Maar deze lekkere spiesen moest ik toch wel even delen, want die wil je! Ik kan niet wachten tot we weer lekker op de camping naast de barbecue zitten. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voor het zover is. Ik leg het vlees thuis al in de marinade en prik het vlees en de groente voor we op pad gaan al op de spiesen. Dan gaan ze in een stevige zak of tupper de koelbox in en hebben we op de camping binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd. 
Als je vindt dat de kolen nog wel erg zwart zijn; dat klopt. Ze waren erg groot en het duurde eindeloos. Omdat de barbecue loeiheet was zijn we maar gewoon begonnen. #barbecue #bbq #weekend #kamperen #camping #grill #food #shaslick #sjasliek
Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel geli Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel gelijk de lekkerste. Dit tahin-straciatella ijs en saffraan-rozenwater-pistache van @milad_ice_cream in de Kloosyerstraat in Antwerpen smaakte werkelijk fantastisch. #ijs #icecream #antwerpen #miladicecream #belgie #belgium #travel #travelisfun #reizen #solotrip #solotripping #vakantie
De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ert De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ertoe deze mergpijpjes met truffelvulling met rum te maken. Het maken van de mergpijpjes was minder moeilijk dan ik dacht, maar het kost wel vrij veel tijd. En ze netjes krijgen is nog best een uitdaging. Het basisrecept is van @laurasbakery en het initiatief van @simoneskitchen . Het recept van mijn versie staat inmiddels online.
#thedaringkitchen #mergpijpjes #zoet #uitdaging #challenge #bakken #koekjes #klassieker #food #foodblog #foodblogger #foodbloggernl
Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en ch Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en chocolade maakte ik voor de foodblogswap van februari. Het recept komt bij @byandreajanssen vandaan. #foodblogswap #cupcakes #zoutekaramel #karamel #chocolade #sweet #zoet
Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hote Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel in Nijmegen. Heerlijk om er weer eens even helemaal uit te zijn. We gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon, deden boodschappen in Duitsland en aten heerlijke curry en pad thai bij Siam Thai Palace in Nijmegen. #thaifood #food #Nijmegen #instafood #foody #wegineigenland #eneenbeetjeinduitsland
Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net we Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net werken en het was heerlijk weer. Dus liepen we eind van de middag even naar de tuin om te zien dat daar de knoflook en de ui lekker aan het groeien is. Op de terugweg besloten we vanavond lekker uit eten te gaan bij Peper en Zout. We aten er de lekkerste sigaar boregi ever en daarna een prima mixed grill. We ronden het af met Künefe, een dessert met knapperig gebakken sliertjesdeeg, gevuld met kaas en overgoten met suikerstroop. Gelukkig hebben we het voor- en nagerecht gedeeld, want anders was het veel te veel geweest. #peperenzout #haarlem #uiteten #mixedgrill #Künefe #turks
Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een stiekem scheutje lekkers maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap. De basis van recept vond ik bij @funkyfoodbyniki en ik maakte er een eigen versie van. Af en toe voel ik al een beetje lente in de lucht en daar past deze risotto erg goed bij. #risotto #hollandsegarnalen #garnalen #rijst #fbs #foodblogswap #lenteinaantocht #oven #dille #scheutjedrank #risottometeentic #instafood #food #foodblog #foodblognl #foodbloggernl #foodbloggernl
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in