De foodblogswap van oktober bracht mij bij FoodFoozle van Maaike. Haar blog heeft een gevarieerd aanbod van recepten en ik heb best een tijdje zitten twijfelen wat ik zou maken.
Het werd uiteindelijk deze risotto omdat ik toevallig bijna alle ingrediënten in restjesvorm in huis had en omdat we hier gek zijn op risotto. We konden er samen ruim gegeten en de volgende dag had ik in mijn eentje ook ruim genoeg aan het restant van de risotto.
De eerste keer aten we het zonder en de tweede keer met de kruidenroomkaas. Ik vond de smaak van de risotto namelijk nog een beetje vlak en er lag toevallig nog een restje roomkaas in de koelkast. De smaak werd daardoor behoorlijk anders. Ik vond de roomkaas een lekkere toevoeging, maar als je het magerder wilt houden kun je natuurlijk ook wat extra kruiden toevoegen of een wat sterkere bouillon gebruiken om het nog wat op te peppen. Mijn bouillon had achteraf wel iets sterker van smaak gekund.
Bij Maaike thuis komt paprika door een paprika-antipathie van haar vriend niet op tafel, maar hier in huis wonen paprikafans. Ik verving de zongedroogde tomaat en een gedeelte van de champignons door paprika en dat vonden wij een goede keuze. We hebben er lekker van gegeten!
Risotto met champignons, kip en paprika
Ingrediënten voor 3 personen
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gram risottorijst
- 300 gram kippendij
- 2 teentjes knoflook
- 1 gesnipperde ui
- 500 ml paddenstoelenbouillon
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 100 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel oregano
- peper en zout
- 2 eetlepels olie
- evt 3 eetlepels roomkaas met kruiden
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui op laag vuur. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak even mee. Doe er dan de champignons en de paprika bij.
Snijd de kip in blokjes en bak ze in de resterende olie in een braadpan rondom bruin. Doe er dan de rijst bij en bak op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Doe er dan het groentemengsel en de oregano bij en bestrooi met peper en zout.
Voeg dan geleidelijk de bouillon toe (ongeveer de hoeveelheid van een soeplepel per keer) en roer steeds tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Het is klaar als de rijst gaar is. let op dat de risotto niet te droog wordt. Doe er dan nog wat bouillon bij.
Roer de helft van de geraspte kaas en eventueel de roomkaas door de risotto en serveer met de peterselie en de rest van de kaas.
Geef een reactie