• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Shakshuka

30 april 2016 By Martine 1 Reactie

De foodblogswap bracht mij in april bij het blog De wereld op je bord van Elianne. Hier vind je authentieke wereldgerechten die je prima thuis kunt maken. Je kunt zoeken op land en op gerecht, wat ik een erg leuke insteek vind. Ik kwam al snel bij de shakshuka uit, want die stond al een tijdje op mijn eindeloze “nog eens te maken” lijstje. Het is een Arabisch ontbijtgerecht en je kunt er eindelioos mee variëren. Maar niets houd je natuurlijk tegen deze shakshuka als lunch of avondmaaltijd te eten. 
De koriander verving ik door peterselie om de simpele reden dat ik wel peterselie en geen koriander in huis had. Wij vonden het een uitstekend gerecht en ik ga het onthouden voor onze kampeertripjes. Dit kun je namelijk prima op een vuurtje maken. 

Ik gebruikte uit voorzichtigheid een halve rode peper, maar het had best wat pittiger gekund. Volgende keer dus gewoon een hele peper.

Shakshuka

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 grote ui 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 rode peper 
  • 1 rode paprika 
  • 1 blik tomaten 
  • 3 verse tomaten 
  • 100 gram feta 
  • 4 eieren 
  • 4 eetlepels platte peterselie
  • 1 theelepel komijn 
  • 2 theelepels ras el hanout (kun je hier niet aankomen, gebruik dan 1 tl komijn extra en 1 tl paprikapoeder) 
  • 0,5 theelepel kaneel 
  • scheutje olie om in te bakken
  • Turks brood voor erbij (ander brood kan natuurlijk ook)


Snijd de rode peper en knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de paprika in stukken en de verse tomaten in blokjes.

Doe een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper even aan. Voeg de komijn, ras-el-hanout en kaneel toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de paprika, verse tomaten en bliktomaten toe. Laat het mengsel met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten pruttelen.

Verkruimel daarna de feta over de tomatensaus. Maak hierin vier kuiltjes en breek de eieren erboven. Laat het mengsel nog 8-10 minuten op laag vuur koken (met deksel op de pan) tot de eieren zo gaar zijn als jij ze lekker vindt . Het eiwit moet wel gestold zijn; de dooier mag zacht.

Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee. Serveer direct. Lekker met Turks brood.

Categorie: lunch Tags: foodblogswap

Vorig bericht: « Culiperslunch 2016
Volgend bericht: Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas »

Lees Interacties

Reacties

  1. Niels Drenth

    2 februari 2017 om 08:36

    Hee!

    Ziet er erg lekker uit! Je komt het steeds vaker tegen hè Shakshuka.

    Groet,

    Niels

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in