• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Shakshuka

30 april 2016 By Martine 1 Reactie

De foodblogswap bracht mij in april bij het blog De wereld op je bord van Elianne. Hier vind je authentieke wereldgerechten die je prima thuis kunt maken. Je kunt zoeken op land en op gerecht, wat ik een erg leuke insteek vind. Ik kwam al snel bij de shakshuka uit, want die stond al een tijdje op mijn eindeloze “nog eens te maken” lijstje. Het is een Arabisch ontbijtgerecht en je kunt er eindelioos mee variëren. Maar niets houd je natuurlijk tegen deze shakshuka als lunch of avondmaaltijd te eten. 
De koriander verving ik door peterselie om de simpele reden dat ik wel peterselie en geen koriander in huis had. Wij vonden het een uitstekend gerecht en ik ga het onthouden voor onze kampeertripjes. Dit kun je namelijk prima op een vuurtje maken. 

Ik gebruikte uit voorzichtigheid een halve rode peper, maar het had best wat pittiger gekund. Volgende keer dus gewoon een hele peper.

Shakshuka

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 grote ui 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 rode peper 
  • 1 rode paprika 
  • 1 blik tomaten 
  • 3 verse tomaten 
  • 100 gram feta 
  • 4 eieren 
  • 4 eetlepels platte peterselie
  • 1 theelepel komijn 
  • 2 theelepels ras el hanout (kun je hier niet aankomen, gebruik dan 1 tl komijn extra en 1 tl paprikapoeder) 
  • 0,5 theelepel kaneel 
  • scheutje olie om in te bakken
  • Turks brood voor erbij (ander brood kan natuurlijk ook)


Snijd de rode peper en knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de paprika in stukken en de verse tomaten in blokjes.

Doe een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper even aan. Voeg de komijn, ras-el-hanout en kaneel toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de paprika, verse tomaten en bliktomaten toe. Laat het mengsel met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten pruttelen.

Verkruimel daarna de feta over de tomatensaus. Maak hierin vier kuiltjes en breek de eieren erboven. Laat het mengsel nog 8-10 minuten op laag vuur koken (met deksel op de pan) tot de eieren zo gaar zijn als jij ze lekker vindt . Het eiwit moet wel gestold zijn; de dooier mag zacht.

Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee. Serveer direct. Lekker met Turks brood.

Categorie: lunch Tags: foodblogswap

Vorig bericht: « Culiperslunch 2016
Volgend bericht: Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas »

Lees Interacties

Reacties

  1. Niels Drenth

    2 februari 2017 om 08:36

    Hee!

    Ziet er erg lekker uit! Je komt het steeds vaker tegen hè Shakshuka.

    Groet,

    Niels

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in