• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Foodblogswap: Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies)

27 november 2015 By Martine Reageer

Wat vliegt de tijd toch. Ineens was het alweer half november en mocht ik weer in een blog snuffelen voor een leuk recept voor de foodblogswap (een soort ruilsysteem binnen een foodbloggersgroep waarbij je een blog van iemand anders toegewezen krijgt waarvan je dan iets maakt dat je vervolgens op je eigen blog publiceert).
Ik kwam terecht op het blog van Tastyhealthycooking en had daar ruime keus. Omdat Sinterklaas net aangekomen was wilde ik iets “Sinterklazerigs” maken en toen ik de brownies van witte chocolade zag kreeg ik visioenen van heerlijke speculaasgeuren en smeuïge gesmolten chocolade. Ik voegde pecannoten en speculaaskruiden toe aan het recept en werd niet teleurgesteld. De smeuigheid was ok en de chocoladesmaak precies goed. Het recept lijkt meer op blondies dan op brownies, dus noem ik ze maar gewoon blondies. De noten gaven de blondies een beetje bite en de speculaaskruiden zorgden voor de geur die ik in mijn hoofd had. De smaak was vooral gevaarlijk; voordat je het weet zijn ze op.

 

 

Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies)

 
 

Ingrediënten voor een bakblik van 18 x 28 cm

  • 120 gram roomboter
  • 250 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 50 gram ongezouten pecannoten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in of leg een vel bakpapier over de vorm. Je kunt het beslag dan boven de vorm op het bakpapier scheppen en dan zakt het er vanzelf in. Kun je daarna evt de randen wat bijknippen. Rooster de noten ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven en hak ze daarna grof. Laat ze even afkoelen.
Doe 50 gram van de chocolade met de boter in een pannetje en verwarm het op laag vuur. Roer af en toe tot het helemaal gesmolten is en laat het mengsel dan een beetje afkoelen. Hak intussen de chocolade grof en houd het apart.
Mix de eieren met de suiker en de speculaaskruiden romig en mix dan het boterchocolademengsel door. Dan doe je het bakmeel erbij en klop je het nog even kort door. Schep er tenslotte de chocolade en de noten door. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
Bak de blondies in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin en laat daarna in de vorm afkoelen.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap

Vorig bericht: « Sushi burrito
Volgend bericht: Tweehaps hartige taartjes met gamba »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in