• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Foodblogswap: Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies)

27 november 2015 By Martine Reageer

Wat vliegt de tijd toch. Ineens was het alweer half november en mocht ik weer in een blog snuffelen voor een leuk recept voor de foodblogswap (een soort ruilsysteem binnen een foodbloggersgroep waarbij je een blog van iemand anders toegewezen krijgt waarvan je dan iets maakt dat je vervolgens op je eigen blog publiceert).
Ik kwam terecht op het blog van Tastyhealthycooking en had daar ruime keus. Omdat Sinterklaas net aangekomen was wilde ik iets “Sinterklazerigs” maken en toen ik de brownies van witte chocolade zag kreeg ik visioenen van heerlijke speculaasgeuren en smeuïge gesmolten chocolade. Ik voegde pecannoten en speculaaskruiden toe aan het recept en werd niet teleurgesteld. De smeuigheid was ok en de chocoladesmaak precies goed. Het recept lijkt meer op blondies dan op brownies, dus noem ik ze maar gewoon blondies. De noten gaven de blondies een beetje bite en de speculaaskruiden zorgden voor de geur die ik in mijn hoofd had. De smaak was vooral gevaarlijk; voordat je het weet zijn ze op.

 

 

Sinterklaasblondies (witte chocolade brownies)

 
 

Ingrediënten voor een bakblik van 18 x 28 cm

  • 120 gram roomboter
  • 250 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 50 gram ongezouten pecannoten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in of leg een vel bakpapier over de vorm. Je kunt het beslag dan boven de vorm op het bakpapier scheppen en dan zakt het er vanzelf in. Kun je daarna evt de randen wat bijknippen. Rooster de noten ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven en hak ze daarna grof. Laat ze even afkoelen.
Doe 50 gram van de chocolade met de boter in een pannetje en verwarm het op laag vuur. Roer af en toe tot het helemaal gesmolten is en laat het mengsel dan een beetje afkoelen. Hak intussen de chocolade grof en houd het apart.
Mix de eieren met de suiker en de speculaaskruiden romig en mix dan het boterchocolademengsel door. Dan doe je het bakmeel erbij en klop je het nog even kort door. Schep er tenslotte de chocolade en de noten door. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
Bak de blondies in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin en laat daarna in de vorm afkoelen.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap

Vorig bericht: « Sushi burrito
Volgend bericht: Tweehaps hartige taartjes met gamba »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in