Voor de foodblogswap van februari kwam ik bij het blog van The Food Voyage terecht. Hier had ik keus genoeg om iets lekkers uit te zoeken. Je vindt er nl zowel hartige als zoete recepten. De reisverhalen vind ik trouwens ook erg leuk om te lezen.
Uiteindelijk werden het deze slagroomsoesjes die ik een kleine twist gaf door een scheut karamellikeur aan de slagroom toe te voegen.
Als je slagroomsoesjes iets inzakken na het bakken is dat geen probleem. Ze krijgen hun vorm wel weer terug bij het vullen met de slagroom. Je kunt ze naar smaak groter of kleiner maken. De soezen die ik 5 minuten langer liet bakken waren iets steviger en bleven mooi in vorm.
Je kunt een gedeelte van het water vervangen door melk, maar nodig is het niet want de soezen zijn prima gelukt.
De hoeveelheid slagroom die je nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je soezen. Ik gebruikte ongeveer 400 ml.
Slagroomsoesjes met een tic
Ingrediënten voor 30 flinke soesjes
- 180 gram patentbloem
- 150 gram roomboter
- 6 eieren maat L (op kamertemperatuur)
- 150 ml water
- snufje zout
- 400 ml slagroom + 2 theelepels poedersuiker
- eventueel 2 theelepels likeur
Geef een reactie