• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Slagroomsoesjes met een tic

26 februari 2017 By Martine Reageer

Voor de foodblogswap van februari kwam ik bij het blog van The Food Voyage  terecht. Hier had ik keus genoeg om iets lekkers uit te zoeken. Je vindt er nl zowel hartige als zoete recepten. De reisverhalen vind ik trouwens ook erg leuk om te lezen.
Uiteindelijk werden het deze slagroomsoesjes die ik een kleine twist gaf door een scheut karamellikeur aan de slagroom toe te voegen. 

Als je slagroomsoesjes iets inzakken na het bakken is dat geen probleem. Ze krijgen hun vorm wel weer terug bij het vullen met de slagroom. Je kunt ze naar smaak groter of kleiner maken. De soezen die ik 5 minuten langer liet bakken waren iets steviger en bleven mooi in vorm.

Je kunt een gedeelte van het water vervangen door melk, maar nodig is het niet want de soezen zijn prima gelukt.
De hoeveelheid slagroom die je nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je soezen. Ik gebruikte ongeveer 400 ml.

Slagroomsoesjes met een tic

Ingrediënten voor 30 flinke soesjes

  • 180 gram patentbloem
  • 150 gram roomboter
  • 6 eieren maat L (op kamertemperatuur)
  • 150 ml water
  • snufje zout
  • 400 ml slagroom + 2 theelepels poedersuiker
  • eventueel 2 theelepels likeur
Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht)
Doe de boter en het water in een steelpan. Laat de boter smelten in het water en breng het dan even aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg de bloem en het zout toe. Laat de bloem een paar minuten op laag vuur garen terwijl je roert. Als het goed is heb je dan een soort vettige bal in de pan. Hierna laat je de pan even een minuut of 5 afkoelen en dan roer je 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg steeds een ei toe als het vorige ei helemaal in het mengsel is opgenomen.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit er de soezen van. De puntjes van de soezen kan je wegkrijgen door je vinger nat te maken en het glad te strijken
Bak de soezen in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de soesjes volledig afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Doe de likeur erbij als de slagroom bijna stijf is. Maak een gaatje aan de onderkant van de soesjes en spuit hier met een spuitzak de slagroom in.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: alcohol, foodblogswap, koek

Vorig bericht: « Tosti van Turks brood met rookkaas, kruidenkaas, chorizo en courgette
Volgend bericht: Truffelrisotto »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in