• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Smeuïge brownie met courgette

30 december 2015 By Martine Reageer

Voor de foodblogswap van december kwam ik terecht op het blog Koekies!enzo van Kas. Zij bakt graag, maar wel zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Ik zag er o.a. amandelspijs met ahornsiroop, maar omdat ik dan ook iets met de spijs wilde maken en ik daar geen tijd meer voor had blijft die nog even op mijn lijstje staan.
Natuurlijk dacht ik toen ik me opgaf voor de foodblogswap dat ik best al aan het begin van de maand iets kon maken ipv op het laatste nippertje. Dat bleek er toch even niet in te zitten en dus ging ik pas na de kerst verzinnen wat ik van het blog van Koekies!enzo zou maken. Een van de voorwaarden was dat ik de ingrediënten in huis moest hebben om zo nog op tijd te zijn een foto bij daglicht te maken. Dat bracht mij bij de courgettebrownie. Ik vind het altijd leuk om taart met groenten te bakken, dus ik paste de ingrediëntenlijst een klein beetje aan naar wat ik in huis had en ging aan de slag. De brownie was keurig na 25 minuten gaar en was inderdaad smeuig. De dag erna was hij wat steviger en vond ik hem lekkerder. Deze brownie was voor mijn smaak eigenlijk iets te weeïg, maar het was een leuk experiment. Laat mijn ervaring je vooral niet tegenhouden een kijkje op Koekies!enzo te nemen, want vooral als je op zoek bent naar glutenvrije recepten zul je er zeker in slagen iets lekkers uit te zoeken.

Smeuïge brownie met courgette

 

Ingrediënten

  • 125 gram speltmeel
  • 50 gram cacao
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 50 gram palmsuiker
  • twee eetlepels agave siroop
  • 4 eetlepels ongezoete appelmoes
  • 300 gram fijn geraspte courgette (ongeveer 1 middelgrote)
  • 150 gram pure chocolade in kleine blokjes
  • snuf zout


Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie vorm met bakpapier.
Mix de eieren met het vanille extract, de palmsuiker, de agavesiroop en de appelstroop. 
Meng het speltmeel met de cacao, baking soda en het zout. Doe dit mengsel bij de ingrediënten in de andere kom en mix kort door. Roer er daarna de courgette en 2/3 van de chocolade door. Doe het beslag in de vorm en verdeel de overgebleven stukjes chocolade over het beslag. Bak de brownie 30 minuten.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bakken, chocolade, courgette, foodblogswap

Vorig bericht: « Gegrilde kipvleugeltjes
Volgend bericht: Sap uit de slowjuicer »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in