• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Snickerdoodle cookies

27 april 2015 By Martine Reageer

Gelukkig had ik ook deze maand weer ruime keuze voor de foodblogswap. Ik mocht nl iets maken van Sunshine in my kitchen en Melissa heeft een gevarieerd en uitgebreid receptenaanbod. Ik koos voor de snickerdoodle cookies. Die stonden al een hele tijd op mijn “nog eens te maken” lijst en bovendien zit er cream of tartar in het recept. Dat heb ik vanuit Engeland meegenomen, maar nog bijna niet gebruikt. Als laatste motivatie vond ik dat mijn collega’s (en ik) die vandaag op Koningsdag moeten werken wel iets lekkers verdienen, dus ik heb ze mee naar mijn werk genomen.

Snickerdoodle cookies

 

Ingrediënten voor 20 koekjes

  • 115 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g rietsuiker
  • 65 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • het merg van 1 vanillestokje (of 1/2 theelepel vanillesuiker)
  • 225 g bloem
  • snufje zout
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 0,25 theelepel cream of tartar
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Mix de boter met de rietsuiker, vanille en basterdsuiker romig. Voeg het ei toe en mix tot het goed gemengd is.

Meng in een andere kom de bloem, het zout, de baking soda en de cream of tartar door elkaar. Doe dit bij het botermengsel en kneed het tot een samenhangend deeg.

Doe het deeg in een diepvrieszak en duw het een beetje plat tot het een dikke plak is van ongeveer 3 cm dik. Leg het deeg minstens 30 minuten, maar liever langer in de koelkast.

Meng de kaneel met de kristalsuiker in een kom of diep bord. Snij het deeg in 20 stukjes. Maak er balletjes van en rol ze door de kaneelsuiker, zodat alle kanten bedekt zijn.

Leg de balletjes op ruime afstand van elkaar op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Ze lopen nog uit tijdens het bakken. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 10-12 minuten.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: foodblogswap, koek

Vorig bericht: « Culiperslunch 2015
Volgend bericht: 24 kitchen and cottages »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in