Gelukkig had ik ook deze maand weer ruime keuze voor de foodblogswap. Ik mocht nl iets maken van Sunshine in my kitchen en Melissa heeft een gevarieerd en uitgebreid receptenaanbod. Ik koos voor de snickerdoodle cookies. Die stonden al een hele tijd op mijn “nog eens te maken” lijst en bovendien zit er cream of tartar in het recept. Dat heb ik vanuit Engeland meegenomen, maar nog bijna niet gebruikt. Als laatste motivatie vond ik dat mijn collega’s (en ik) die vandaag op Koningsdag moeten werken wel iets lekkers verdienen, dus ik heb ze mee naar mijn werk genomen.
Snickerdoodle cookies
Ingrediënten voor 20 koekjes
- 115 g boter, op kamertemperatuur
- 100 g rietsuiker
- 65 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- het merg van 1 vanillestokje (of 1/2 theelepel vanillesuiker)
- 225 g bloem
- snufje zout
- 0,5 theelepel baking soda
- 0,25 theelepel cream of tartar
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 2 theelepels kaneel
Mix de boter met de rietsuiker, vanille en basterdsuiker romig. Voeg het ei toe en mix tot het goed gemengd is.
Meng in een andere kom de bloem, het zout, de baking soda en de cream of tartar door elkaar. Doe dit bij het botermengsel en kneed het tot een samenhangend deeg.
Doe het deeg in een diepvrieszak en duw het een beetje plat tot het een dikke plak is van ongeveer 3 cm dik. Leg het deeg minstens 30 minuten, maar liever langer in de koelkast.
Meng de kaneel met de kristalsuiker in een kom of diep bord. Snij het deeg in 20 stukjes. Maak er balletjes van en rol ze door de kaneelsuiker, zodat alle kanten bedekt zijn.
Leg de balletjes op ruime afstand van elkaar op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Ze lopen nog uit tijdens het bakken. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 10-12 minuten.
Geef een reactie