• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sodabrood

31 januari 2018 By Martine Reageer

Mama’tje van alles is de blog van een fulltime huismoeder. En niet zomaar een huismoeder, maar een zeer creatieve! 
 
Op zoek naar recepten voor de foodblogswap bleef ik hangen bij de kinderfeestjes. Wat een geluksvogels zijn de kinderen die deze feestjes mee mogen maken. Ik las over een spionnenfeestje, een ridderfeest en vlotten maken. Wat wil je nog meer als kind. Ik werd er zelf ook weer enthousiast van want ik heb weliswaar zelf geen kinderen, maar heb wel lang met kinderen gewerkt op de BSO, een schippersinternaat en bij de scouting. En ook ik vond dat soort activiteiten altijd superleuk om te organiseren.   
Maar daar kwam ik niet voor. 
 
 
Ik was op zoek naar recepten voor de foodblogswap. Er stonden meer dan genoeg lekkere recepten tussen en al snel had ik een heel lijstje om uit te kiezen. Werden het oma’s biscuitjes, zodat ik eindelijk de biscuitjesvorm met letters, die ik jaren geleden kocht eens zou gebruiken of zou ik die broodjes maken die er zo lekker uit zagen op de foto. Of toch maar appel-kaneel blondies? 
Uiteindelijk koos ik voor de Surinaamse fiadou. Het maken van het deeg bleek al best een uitdaging, want het was veel te nat. Ik heb er dus nog maar bloem bij gedaan tot het een mooie deegbal werd. So far, so good. het deeg rees prima, de rozijnen lagen in rum te weken en ik was er helemaal klaar voor. Het vormen van het deeg heb ik volgens een andere manier gedaan dan Willeke en dat had ik beter niet kunnen doen. Die van mij werd lang zo mooi niet. Ik denk ook dat mijn oven iets heter bakt op dezelfde temperatuur want ik vond de fiadou iets te droog geworden. Bovendien had ik niet goed opgelet en was hij te donker geworden. Kortom, leuk recept, maar het moest in de herkansing. En daar had ik geen tijd meer voor.
Op het laatste nippertje schakelde ik dus over naar plan b: tijger-sodabrood. En dat lukte gelukkig prima. Het brood smaakte heerlijk. En omdat het deeg niet hoeft te rijzen staat het in een uurtje op tafel.
Bij mij kwam het brood vrij moeilijk uit de pan. De volgende keer zal ik bakpapier op de bodem van de pan leggen zodat ik zeker weet dat het brood er makkelijk uitkomt. Ook had ik het brood nu op 240 graden gebakken en zal ik de oven de volgende keer iets lager zetten.

Sodabrood

Ingrediënten

  • 300 gram speltbloem
  • 100 gram tarwebloem
  • 4 gram baksoda
  • 4 gram zout
  • 350 ml karnemelk
Verwarm de oven voor op 230 graden hetelucht. 
Weeg de droge ingrediënten af en roer ze door elkaar. Roer de karnemelk erdoor tot het deeg een bal vormt. Vooral niet teveel kneden.
 
Vet de bodem van een gietijzeren braadpan in met wat boter of bakspray en leg de deegbal in de pan. Kwast de bovenkant van het brood met een een beetje karnemelk. 
Bak het brood 30 minuten in de oven met de deksel op de pan. Daarna haal je de deksel van de pan en bak je het brood nog 10 minuten zonder deksel. Je kunt met een thermometer controleren of je brood gaar is. Prik in het midden van het brood. Als de kerntemperatuur minimaal 90 graden is, is het brood gaar.
 
 

Categorie: brood Tags: foodblogswap

Vorig bericht: « Reisverslagen Vietnam en Andalusië
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: januari »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in