• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Spelt-appelcake

30 januari 2016 By Martine 6 Reacties

Deze maand maakte ik voor de foodblogswap in eerste instantie bouillonpoeder van Anita’s potjes en pannen. Dat wilde ik namelijk al tijden eens proberen. Vol enthousiasme ging ik aan de slag en de groenten en kruiden droogden fantastisch in de oven. Een paar dagen later maakte ik er een kopje bouillon van en dat viel toch een beetje tegen. De smaak was wat bitter en ik vond het eigenlijk niet lekker genoeg om zo te drinken. Ik denk wel dat het een zelfgetrokken bouillon wat extra pit kan geven en ik ben nog niet klaar met experimenteren. Ik vond het alleen niet geslaagd genoeg om al te bloggen. 
 
Ik zocht nog even door op de blog van Anita en vond deze spelt-cakejes met appel en peer. Ik maakte ze in een kleine cakevorm (ongeveer de helft van de inhoud van een normale vorm), gebruikte appel met amandelstukjes ipv peer en voegde wat koekkruiden toe. Het resultaat was een lekkere appelcake die het heerlijk liet ruiken in huis.
Je kunt van het beslag ook kleine cakejes maken in een muffinvorm. Vul de vormpjes dan voor driekwart met cakebeslag en bak ze wat korter (ongeveer 20 minuten)

Spelt-appelcake

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 60 gram honing
  • 2 eieren
  • 100 gram speltbloem of -meel
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel koekkruiden
  • 2 appels
  • 30 gram amandelstukjes
  • 1 theelepel suiker
  • snuf kaneel
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Roer de kaneel, amandelstukjes en de suiker erdoor
Mix de boter met de honing tot het goed gemengd is en doe er dan de eieren bij. Mix even door. 
Voeg dan de meel, het snufje zout, de koekkruiden en de baking soda toe. Meng tot een mooi glad beslag.
Vul een kleine cakevorm met het beslag en verdeel de stukjes appel erover. Druk ze een beetje aan.
Bak de cake in ongeveer 30  minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. De satéprikker moet droog uit de cake komen als je er in prikt.
 
 

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, cake, foodblogswap, fruit

Vorig bericht: « Een weekje in de Eifel (Kronenburg, Duitsland)
Volgend bericht: Aardappelschotel met prei en mettenworst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska

    30 januari 2016 om 14:27

    Wat klinkt dat goed en ziet er spectaculair uit!

    Beantwoorden
  2. Martine - Duizenden1dag

    30 januari 2016 om 14:50

    Dankjewel! Ik had niet verwacht dat al die appel bovenop er zo lekker uit zou zien. De smaak was ook goed trouwens; had toch een beetje gedacht dat de appel wat droog zou worden.

    Beantwoorden
  3. Florina

    30 januari 2016 om 16:14

    Ziet er heel goed uit zeg! Maar een vraagje: ik 'weet niet beter' dan dat er bij baking soda altijd iets zuurs toegevoegd moet worden om de werking te optimaliseren. Ik mis in dit recept iets zuurs, maar zie een goed gerezen cake. Rara?

    Beantwoorden
  4. Martine - Duizenden1dag

    31 januari 2016 om 15:55

    Dat snap ik ook niet. Ik heb ook een recept voor carrot cake op mijn blog waar alleen baking soda in gaat. Rijst prima 🙂 Maar ik weet ook niet beter dan dat er iets zuurs bij moet.

    Beantwoorden
  5. Anita, potjes en pannen

    31 januari 2016 om 16:54

    Ziet er heerlijk uit! Lekker!

    Bouillonpoeder gebruik ikzelf alleen om bijvoorbeeld zelfgemaakte championnesoep meer smaak te geven of in sausjes.
    Voor groentesoep of kippensoep trek ik bouillon van o.a. botten, wat groente en kruiden. De poeder is inderdaad niet zo lekker om zo een kopje van te drinken.

    Groetjes Anita

    Beantwoorden
  6. Martine - Duizenden1dag

    1 februari 2016 om 18:26

    Ik ga de bouillonpoeder ook zeker nog gebruiken, maar ik denk dat ik er nog wel iets mee kan experimenteren. In de zomer als we op het werk lekker veel kruiden in de tuin hebben staan ga ik het gewoon nog een keer doen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in