• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Spelt-appelcake

30 januari 2016 By Martine 6 Reacties

Deze maand maakte ik voor de foodblogswap in eerste instantie bouillonpoeder van Anita’s potjes en pannen. Dat wilde ik namelijk al tijden eens proberen. Vol enthousiasme ging ik aan de slag en de groenten en kruiden droogden fantastisch in de oven. Een paar dagen later maakte ik er een kopje bouillon van en dat viel toch een beetje tegen. De smaak was wat bitter en ik vond het eigenlijk niet lekker genoeg om zo te drinken. Ik denk wel dat het een zelfgetrokken bouillon wat extra pit kan geven en ik ben nog niet klaar met experimenteren. Ik vond het alleen niet geslaagd genoeg om al te bloggen. 
 
Ik zocht nog even door op de blog van Anita en vond deze spelt-cakejes met appel en peer. Ik maakte ze in een kleine cakevorm (ongeveer de helft van de inhoud van een normale vorm), gebruikte appel met amandelstukjes ipv peer en voegde wat koekkruiden toe. Het resultaat was een lekkere appelcake die het heerlijk liet ruiken in huis.
Je kunt van het beslag ook kleine cakejes maken in een muffinvorm. Vul de vormpjes dan voor driekwart met cakebeslag en bak ze wat korter (ongeveer 20 minuten)

Spelt-appelcake

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 60 gram honing
  • 2 eieren
  • 100 gram speltbloem of -meel
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel koekkruiden
  • 2 appels
  • 30 gram amandelstukjes
  • 1 theelepel suiker
  • snuf kaneel
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Roer de kaneel, amandelstukjes en de suiker erdoor
Mix de boter met de honing tot het goed gemengd is en doe er dan de eieren bij. Mix even door. 
Voeg dan de meel, het snufje zout, de koekkruiden en de baking soda toe. Meng tot een mooi glad beslag.
Vul een kleine cakevorm met het beslag en verdeel de stukjes appel erover. Druk ze een beetje aan.
Bak de cake in ongeveer 30  minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. De satéprikker moet droog uit de cake komen als je er in prikt.
 
 

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, cake, foodblogswap, fruit

Vorig bericht: « Een weekje in de Eifel (Kronenburg, Duitsland)
Volgend bericht: Aardappelschotel met prei en mettenworst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska

    30 januari 2016 om 14:27

    Wat klinkt dat goed en ziet er spectaculair uit!

    Beantwoorden
  2. Martine - Duizenden1dag

    30 januari 2016 om 14:50

    Dankjewel! Ik had niet verwacht dat al die appel bovenop er zo lekker uit zou zien. De smaak was ook goed trouwens; had toch een beetje gedacht dat de appel wat droog zou worden.

    Beantwoorden
  3. Florina

    30 januari 2016 om 16:14

    Ziet er heel goed uit zeg! Maar een vraagje: ik 'weet niet beter' dan dat er bij baking soda altijd iets zuurs toegevoegd moet worden om de werking te optimaliseren. Ik mis in dit recept iets zuurs, maar zie een goed gerezen cake. Rara?

    Beantwoorden
  4. Martine - Duizenden1dag

    31 januari 2016 om 15:55

    Dat snap ik ook niet. Ik heb ook een recept voor carrot cake op mijn blog waar alleen baking soda in gaat. Rijst prima 🙂 Maar ik weet ook niet beter dan dat er iets zuurs bij moet.

    Beantwoorden
  5. Anita, potjes en pannen

    31 januari 2016 om 16:54

    Ziet er heerlijk uit! Lekker!

    Bouillonpoeder gebruik ikzelf alleen om bijvoorbeeld zelfgemaakte championnesoep meer smaak te geven of in sausjes.
    Voor groentesoep of kippensoep trek ik bouillon van o.a. botten, wat groente en kruiden. De poeder is inderdaad niet zo lekker om zo een kopje van te drinken.

    Groetjes Anita

    Beantwoorden
  6. Martine - Duizenden1dag

    1 februari 2016 om 18:26

    Ik ga de bouillonpoeder ook zeker nog gebruiken, maar ik denk dat ik er nog wel iets mee kan experimenteren. In de zomer als we op het werk lekker veel kruiden in de tuin hebben staan ga ik het gewoon nog een keer doen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in