• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Spelt-appelcake

30 januari 2016 By Martine 6 Reacties

Deze maand maakte ik voor de foodblogswap in eerste instantie bouillonpoeder van Anita’s potjes en pannen. Dat wilde ik namelijk al tijden eens proberen. Vol enthousiasme ging ik aan de slag en de groenten en kruiden droogden fantastisch in de oven. Een paar dagen later maakte ik er een kopje bouillon van en dat viel toch een beetje tegen. De smaak was wat bitter en ik vond het eigenlijk niet lekker genoeg om zo te drinken. Ik denk wel dat het een zelfgetrokken bouillon wat extra pit kan geven en ik ben nog niet klaar met experimenteren. Ik vond het alleen niet geslaagd genoeg om al te bloggen. 
 
Ik zocht nog even door op de blog van Anita en vond deze spelt-cakejes met appel en peer. Ik maakte ze in een kleine cakevorm (ongeveer de helft van de inhoud van een normale vorm), gebruikte appel met amandelstukjes ipv peer en voegde wat koekkruiden toe. Het resultaat was een lekkere appelcake die het heerlijk liet ruiken in huis.
Je kunt van het beslag ook kleine cakejes maken in een muffinvorm. Vul de vormpjes dan voor driekwart met cakebeslag en bak ze wat korter (ongeveer 20 minuten)

Spelt-appelcake

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 60 gram honing
  • 2 eieren
  • 100 gram speltbloem of -meel
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel koekkruiden
  • 2 appels
  • 30 gram amandelstukjes
  • 1 theelepel suiker
  • snuf kaneel
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Roer de kaneel, amandelstukjes en de suiker erdoor
Mix de boter met de honing tot het goed gemengd is en doe er dan de eieren bij. Mix even door. 
Voeg dan de meel, het snufje zout, de koekkruiden en de baking soda toe. Meng tot een mooi glad beslag.
Vul een kleine cakevorm met het beslag en verdeel de stukjes appel erover. Druk ze een beetje aan.
Bak de cake in ongeveer 30  minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. De satéprikker moet droog uit de cake komen als je er in prikt.
 
 

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, cake, foodblogswap, fruit

Vorig bericht: « Een weekje in de Eifel (Kronenburg, Duitsland)
Volgend bericht: Aardappelschotel met prei en mettenworst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska

    30 januari 2016 om 14:27

    Wat klinkt dat goed en ziet er spectaculair uit!

    Beantwoorden
  2. Martine - Duizenden1dag

    30 januari 2016 om 14:50

    Dankjewel! Ik had niet verwacht dat al die appel bovenop er zo lekker uit zou zien. De smaak was ook goed trouwens; had toch een beetje gedacht dat de appel wat droog zou worden.

    Beantwoorden
  3. Florina

    30 januari 2016 om 16:14

    Ziet er heel goed uit zeg! Maar een vraagje: ik 'weet niet beter' dan dat er bij baking soda altijd iets zuurs toegevoegd moet worden om de werking te optimaliseren. Ik mis in dit recept iets zuurs, maar zie een goed gerezen cake. Rara?

    Beantwoorden
  4. Martine - Duizenden1dag

    31 januari 2016 om 15:55

    Dat snap ik ook niet. Ik heb ook een recept voor carrot cake op mijn blog waar alleen baking soda in gaat. Rijst prima 🙂 Maar ik weet ook niet beter dan dat er iets zuurs bij moet.

    Beantwoorden
  5. Anita, potjes en pannen

    31 januari 2016 om 16:54

    Ziet er heerlijk uit! Lekker!

    Bouillonpoeder gebruik ikzelf alleen om bijvoorbeeld zelfgemaakte championnesoep meer smaak te geven of in sausjes.
    Voor groentesoep of kippensoep trek ik bouillon van o.a. botten, wat groente en kruiden. De poeder is inderdaad niet zo lekker om zo een kopje van te drinken.

    Groetjes Anita

    Beantwoorden
  6. Martine - Duizenden1dag

    1 februari 2016 om 18:26

    Ik ga de bouillonpoeder ook zeker nog gebruiken, maar ik denk dat ik er nog wel iets mee kan experimenteren. In de zomer als we op het werk lekker veel kruiden in de tuin hebben staan ga ik het gewoon nog een keer doen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in