Voor de foodblogswap van juli mocht ik iets maken van Peggy’s pastime. Zij heeft een blog waar ze aandacht besteedt aan haar 3 passies: fotografie, lezen en koken. Ik maakte bij een eerdere foodblogswap al eens deze lekkere ovenschotel met gerookte kip en deze keer zocht ik het tiramisu roomijs uit en gebruikte in plaats van lange vingers amaretti koekjes. Het ijs is in de ijsmachine zo klaar en het recept is heel eenvoudig.En het ijs is heerlijk!
Je kunt in plaats van de koekjes ook 80 gram lange vingers of 80 gram cake in stukjes gebruiken.
Peggy geeft ook nog een tip voor het maken van dit ijs zonder ijsmachine: doe het mascarponemengsel in een diepvriesdoos; zet die 2 uur in de vriezer en mix het dan met een staafmixer goed door. Dit herhaal je 2 keer, telkens om de 2 uur.
Tiramisu ijs
Ingrediënten
- 150 ml lauwe sterke koffie
- 250 gram mascarpone
- 50 gram suiker
- 200 ml volle melk
- 5 eetlepels Amaretto
- 8 amaretti koekjes
Mix de mascarpone met de suiker en 100 ml volle melk tot een glad mengsel. Giet er dan al roerend de overige 100 ml melk bij, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de amaretto toe en roer nog even goed door.
Demi
Lijkt me heerlijk! Dit ga ik een keertje maken!
https://dekookfabriek.blogspot.nl/
Martine
Ben benieuwd wat je er van vindt. Wij vonden het heel lekker.