• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Tiramisu ijs

31 juli 2016 By Martine 2 Reacties

Voor de foodblogswap van juli mocht ik iets maken van Peggy’s pastime. Zij heeft een blog waar ze aandacht besteedt aan haar 3 passies: fotografie, lezen en koken. Ik maakte bij een eerdere foodblogswap al eens deze lekkere ovenschotel met gerookte kip en deze keer zocht ik  het tiramisu roomijs uit en gebruikte in plaats van lange vingers amaretti koekjes. Het ijs is in de ijsmachine zo klaar en het recept is heel eenvoudig.En het ijs is heerlijk!

Je kunt in plaats van de koekjes ook 80 gram lange vingers of 80 gram cake in stukjes gebruiken.

Peggy geeft ook nog een tip voor het maken van dit ijs zonder ijsmachine: doe het mascarponemengsel in een diepvriesdoos; zet die 2 uur in de vriezer en mix het dan met een staafmixer goed door. Dit herhaal je 2 keer, telkens om de 2 uur.

Tiramisu ijs

 

Ingrediënten

  • 150 ml lauwe sterke koffie
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram suiker
  • 200 ml volle melk
  • 5 eetlepels Amaretto
  • 8 amaretti koekjes

Mix de mascarpone met de suiker en 100 ml volle melk tot een glad mengsel. Giet er dan al roerend de overige 100 ml melk bij, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de amaretto toe en roer nog even goed door.

Verkruimel de koekjes grof in de koffie, laat ze heel even weken en giet ze door een zeefje terwijl ze nog een beetje stevig zijn. Roer nog even goed door en de het dan in de ijsmachine. Doordat er alcohol in zit bevriest het ijs iets langzamer dan je gewend bent.

Categorie: dessert Tags: foodblogswap, ijs

Vorig bericht: « De terugreis door Tsjechie en Duitsland
Volgend bericht: Vlammende tosti met gehakt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi

    1 augustus 2016 om 12:16

    Lijkt me heerlijk! Dit ga ik een keertje maken!
    https://dekookfabriek.blogspot.nl/

    Beantwoorden
  2. Martine

    10 augustus 2016 om 12:40

    Ben benieuwd wat je er van vindt. Wij vonden het heel lekker.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in