• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Foodtour in Nha Trang (Vietnam)

21 januari 2020 By Martine Reageer

Dit is de derde post van 10 achtereenvolgende posts over onze vakantie naar Vietnam. Ik vertel je meer over wat we aten, wat we deden en de hotels waar we verbleven. We begonnen onze reis in Hồ Chí Minh City en reisden daarna met trein, bus en vliegtuig naar de Mekong Delta, Nha Trang, Hoi An en Dong Hoi.

Foodtour

De foodtour van restaurant Lanterns in Nha Trang kost 250.000 dong (nog geen 10 euro) per persoon en kan al vanaf 2 personen. Wij hadden een privétour omdat we maar samen waren. We hadden een leuke gids die veel vertelde onderweg. Het leuke van deze foodtour was dat we steeds tussen de plaatselijke bevolking aten. Vaak was het eethuisje niet meer dan een karretje of kooktoestel met wat piepkleine plastic krukjes. Als ik het goed onthouden heb is dat omdat er eigenlijk geen vergunning is voor een eetgelegenheid en zo kunnen ze heel snel opdoeken als er controle is.

Als je een (veel) duurdere tour doet ergens anders eet je wat gevarieerder, maar wij vonden de plaatsen waar we gegeten hebben zo leuk dat het opwoog tegen de misschien iets minder bijzondere hapjes. En op een gekookt ei met embryo zit tenslotte niemand te wachten 😉.

Banh Trang Tron (Spicy Stirred Rice Paper Salad)

Dit is een salade die behoorlijk pittig is. Wij vonden hem niet erg lekker. Aangezien dit het eerste gerechtje van de tour was werden we een beetje bang voor de rest, maar gelukkig werd het snel beter.

Banh Tai Vac (Tapioca Shrimp Dumplings) en Banh Xeo (Seafood Pancakes)

De Banh Tai Vac hadden we al eerder gegeten. Ze worden op een fantastisch op kolen gestookt fornuisje met ronde pannetjes gebakken. We hebben ze later nog een paar keer gekregen, maar we zijn nooit echt fan geworden. De Banh Xeo was ook niet zo bijzonder. We hebben ze later bij een tour vanuit Hoi An zelf leren maken en die waren wel heel erg lekker. De loempia’s die deze mevrouw maakte waren echt fantastisch.

Che Chuoi Nuong (Banana & Sticky Rice Pudding)

Dit dessert vonden we boven verwachting lekker. Ik ben niet zo van vla en pudding, maar dit was een soort zoete saus met kokossmaak in combinatie met geroosterde banaan. Daar werden als topping nog wat gehakte pinda’s overheen gestrooid. Zo grappig dat de helft van de bezoekers met helm op op de krukjes hun toetje zaten te eten.

Local favourite Banh Canh (Rice Noodle Soup)

Over de hygiëne hebben we maar niet te lang nagedacht, want de soep was heerlijk. Lekker kruidige bouillon, een beetje vlees en veel verse groenten. Hier hadden we zelf nooit kunnen eten. Het zat in een afgelegen straat en we hadden denk ik niet eens aan durven schuiven.

Banh Can( Egg & Rice cakes)

Ook weer gebakken op zo’n leuk fornuisje, maar hier zaten we eigenlijk al nokki vol. We hebben uit beleefdheid wel iets gegeten, maar het meeste bleef helaas liggen.

Banh Trang Nuong (BBQ Rice paper with egg)

Het stalletje waar de gids ons nog de Vietnamese pizza had willen laten proeven was er onverwacht niet, dus nam ze ons tot slot mee naar het restaurant waar ze werkte om ze daar te laten proeven. Het was een wat minder kruidige versie dan pizza’s die we tot dan toe aten, maar het was wel lekker.

Lanterns 30A Nguyen Thien Thuat St. Nha Trang

Categorie: reizen Tags: Azie, foodtour, Vietnam, Vietnam tiendaagse

Vorig bericht: « Mekong Delta: Cần Thơ en Bến Tre (Vietnam)
Volgend bericht: Nha Trang (Vietnam) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in