Dit is de derde post van 10 achtereenvolgende posts over onze vakantie naar Vietnam. Ik vertel je meer over wat we aten, wat we deden en de hotels waar we verbleven. We begonnen onze reis in Hồ Chí Minh City en reisden daarna met trein, bus en vliegtuig naar de Mekong Delta, Nha Trang, Hoi An en Dong Hoi.
Foodtour
De foodtour van restaurant Lanterns in Nha Trang kost 250.000 dong (nog geen 10 euro) per persoon en kan al vanaf 2 personen. Wij hadden een privétour omdat we maar samen waren. We hadden een leuke gids die veel vertelde onderweg. Het leuke van deze foodtour was dat we steeds tussen de plaatselijke bevolking aten. Vaak was het eethuisje niet meer dan een karretje of kooktoestel met wat piepkleine plastic krukjes. Als ik het goed onthouden heb is dat omdat er eigenlijk geen vergunning is voor een eetgelegenheid en zo kunnen ze heel snel opdoeken als er controle is.
Als je een (veel) duurdere tour doet ergens anders eet je wat gevarieerder, maar wij vonden de plaatsen waar we gegeten hebben zo leuk dat het opwoog tegen de misschien iets minder bijzondere hapjes. En op een gekookt ei met embryo zit tenslotte niemand te wachten 😉.
Banh Trang Tron (Spicy Stirred Rice Paper Salad)
Dit is een salade die behoorlijk pittig is. Wij vonden hem niet erg lekker. Aangezien dit het eerste gerechtje van de tour was werden we een beetje bang voor de rest, maar gelukkig werd het snel beter.
Banh Tai Vac (Tapioca Shrimp Dumplings) en Banh Xeo (Seafood Pancakes)
De Banh Tai Vac hadden we al eerder gegeten. Ze worden op een fantastisch op kolen gestookt fornuisje met ronde pannetjes gebakken. We hebben ze later nog een paar keer gekregen, maar we zijn nooit echt fan geworden. De Banh Xeo was ook niet zo bijzonder. We hebben ze later bij een tour vanuit Hoi An zelf leren maken en die waren wel heel erg lekker. De loempia’s die deze mevrouw maakte waren echt fantastisch.
Che Chuoi Nuong (Banana & Sticky Rice Pudding)
Dit dessert vonden we boven verwachting lekker. Ik ben niet zo van vla en pudding, maar dit was een soort zoete saus met kokossmaak in combinatie met geroosterde banaan. Daar werden als topping nog wat gehakte pinda’s overheen gestrooid. Zo grappig dat de helft van de bezoekers met helm op op de krukjes hun toetje zaten te eten.
Local favourite Banh Canh (Rice Noodle Soup)
Over de hygiëne hebben we maar niet te lang nagedacht, want de soep was heerlijk. Lekker kruidige bouillon, een beetje vlees en veel verse groenten. Hier hadden we zelf nooit kunnen eten. Het zat in een afgelegen straat en we hadden denk ik niet eens aan durven schuiven.
Banh Can( Egg & Rice cakes)
Ook weer gebakken op zo’n leuk fornuisje, maar hier zaten we eigenlijk al nokki vol. We hebben uit beleefdheid wel iets gegeten, maar het meeste bleef helaas liggen.
Banh Trang Nuong (BBQ Rice paper with egg)
Het stalletje waar de gids ons nog de Vietnamese pizza had willen laten proeven was er onverwacht niet, dus nam ze ons tot slot mee naar het restaurant waar ze werkte om ze daar te laten proeven. Het was een wat minder kruidige versie dan pizza’s die we tot dan toe aten, maar het was wel lekker.
Lanterns 30A Nguyen Thien Thuat St. Nha Trang
Geef een reactie