Een frittatta is snel, makkelijk en ideaal om restjes in te verwerken. Ik maakte de frittatta met aardappel, spek, prei en bosuitjes.
Frittatta met aardappel, spek en prei
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 grote aardappels
- 1 prei
- 4 bosuitjes
- 50 gram ontbijtspek in stukjes
- 4 eieren
- peper en zout
- snufje (gerookt) paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- olie of boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het ontbijtspek in een koekenpan. Schil de aardappels, was ze en snij ze in kleine blokjes. Snij de prei en bosui in dunne ringetjes. Doe de aardappels, prei en bosui bij het spek en bak zo’n 10 minuten tot de aardappel net gaar is.
Kluts de eieren met peper, zout en paprikapoeder. Doe het aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal en giet de eieren erover. Zet 15 minuten in de oven tot het ei gestold is.
Geef een reactie