• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Fudge met kruidnoten en fudge met walnoten

14 november 2015 By Martine Reageer

Sinterklaas is de komende weken weer in het land en dat vraagt om een lekker zoet recept. Deze fudge is steviger dan de borstplaatachtige fudge die ik in Engeland zo lekker vind en die op je tong smelt. De structuur van deze fudge is meer bonbonachtig. De fudge is ook wat steviger en kun je heel goed mooi inpakken om kado te doen tijdens een van de decemberfeestdagen.
Ik heb het recept in tweeën verdeeld omdat ik twee soorten wilden maken en geen enorme hoeveelheid fudge in huis wilde hebben.Met de vulling kun je eindeloos variëren. Je kunt verschillende noten, een scheutje alcohol, verschillende chocoladesoorten, kleine snoepjes of kruiden gebruiken. Ik koos deze keer voor kruidnoten en walnoten. Met name de walnotenversie vond ik erg lekker.

Bewaar deze fudge in de koelkast. De kruidnoten in de kruidnotenfudge worden snel zacht, maar de walnotenfudge is uitstekend te bewaren in de koelkast.

Ik denk dat deze walnoten met whiskey ook fantastisch zouden zijn in de fudge.

Fudge met kruidnoten
Fudge met walnoten

Fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 25 gram boter
  • 350 gram pure chocolade

Voor de kruidnotenfudge

  • 100 gram (mini)kruidnoten
  • snuf kaneel

Voor de walnotenfudge

  • 100 gram walnoten
  • evt een beetje fijne suiker om te garneren

Doe de gecondenseerde melk in een steelpan (liefst met dikke bodem) en verwarm op matig vuur. Breek de chocolade in stukken en doe het samen met de boter in de pan bij de gecondenseerde melk. Roer tot het goed gesmolten en gemengd is.

Leg de walnoten op bakpapier op een bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 10 minuten. Hak ze dan grof.

Hak de kruidnoten grof (of stamp ze in een vijzel).

Verdeel het fudge mengsel in tweeën en doe door de ene helft de walnoten en in de andere helft de kruidnoten en de kaneel. Roer beide mengsel door en doe ze in een vorm die bekleed is met bakpapier. Ik gebruikte 2 bakjes van aluminiumfolie, maar je kunt ook kleine ovenschaaltjes ofzo gebruiken.

Laat hard worden in de koelkast. Dit duurt een uur of 4.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: sinterklaas

Vorig bericht: « Parmezaanse kipnuggets
Volgend bericht: Langzaam gegaarde lamsschenkel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in