Oud en nieuw wordt vaak gevierd met veel kleine hapjes of een buffet. In de vriendenkring waarmee wij al jaren de jaarwisseling doorbrengen is het de gewoonte dat iedereen iets te eten en bubbels meeneemt. De kaasflapjes zijn inmiddels mijn vaste taak geworden en die eten we rond een uur of half 2 bij de champagne. Dit jaar komt er o.a. pulled pork uit de green egg op tafel met een broodje en koolsalade. Daarnaast wordt de tafel gevuld met diverse smeersels, kaas, worst, brood en hapjes.
Deze kipvleugeltjes zijn prima geschikt voor zo’n gelegenheid. Je kunt ze voor grotere gezelschappen maken, maar zijn ook lekker als je thuis op de bank zit en niks hoeft. Ik vind ze onder de grill vandaan het lekkerst want dan wordt het velletje lekker knapperig, maar in grotere hoeveelheden kun je ze beter in een grote braadslede in de oven doen. Ze moeten tenslotte ook goed gaar worden en als je een paar lagen op elkaar hebt liggen lukt dat niet goed onder de grill. Ik gebruik ook wel de heteluchtstand van mijn oven in combinatie met de grill. Dan gaat het allemaal iets sneller.
Gegrilde kipvleugeltjes
Ingrediënten
- 1 kilo kipvleugeltjes (ong 12 stuks)
- 1/2 theelepel witte peper
- !/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel selderijzout
- 1 eetlepel mosterd
- 50 ml olie
Je kunt ze ook gewoon in een braadslede kiepen en in de oven op 200 graden zetten.
Geef een reactie