• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Gegrilde kipvleugeltjes

29 december 2015 By Martine Reageer

Oud en nieuw wordt vaak gevierd met veel kleine hapjes of een buffet. In de vriendenkring waarmee wij al jaren de jaarwisseling doorbrengen is het de gewoonte dat iedereen iets te eten en bubbels meeneemt. De kaasflapjes zijn inmiddels mijn vaste taak geworden en die eten we rond een uur of half 2 bij de champagne. Dit jaar komt er o.a. pulled pork uit de green egg op tafel met een broodje en koolsalade. Daarnaast wordt de tafel gevuld met diverse smeersels, kaas, worst, brood en hapjes.
Deze kipvleugeltjes zijn prima geschikt voor zo’n gelegenheid. Je kunt ze voor grotere gezelschappen maken, maar zijn ook lekker als je thuis op de bank zit en niks hoeft. Ik vind ze onder de grill vandaan het lekkerst want dan wordt het velletje lekker knapperig, maar in grotere hoeveelheden kun je ze beter in een grote braadslede in de oven doen. Ze moeten tenslotte ook goed gaar worden en als je een paar lagen op elkaar hebt liggen lukt dat niet goed onder de grill. Ik gebruik ook wel de heteluchtstand van mijn oven in combinatie met de grill. Dan gaat het allemaal iets sneller.

Gegrilde kipvleugeltjes

Ingrediënten

  • 1 kilo kipvleugeltjes (ong 12 stuks)
  • 1/2 theelepel witte peper
  • !/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel selderijzout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 ml olie
Verwarm de grill op de hoogste stand. Roer olie, mosterd, peper, paprikapoeder en selderijzout goed door elkaar en wrijf de kipvleugels er mee in. Je kunt de marinade en de kip in een diepvrieszak doen en daar even goed mee schudden.
Spreid de vleugeltjes dan uit over een rooster en doe ze in de oven. Het handigst is als je er een bakplaat onder schuift die bedekt is met bakpapier of aluminiumfolie zodat het vet opgevangen wordt. Ze zijn bij mij meestal na zo’n 25 minuten klaar, maar iedere oven/grill is anders dus check af en toe tot ze gaar en knapperig zijn.
Je kunt ze ook gewoon in een braadslede kiepen en in de oven op 200 graden zetten.

Categorie: borrelhapje Tags: kip

Vorig bericht: « Honing-mosterd spruitjes
Volgend bericht: Smeuïge brownie met courgette »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in