• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Gegrilde kipvleugeltjes

29 december 2015 By Martine Reageer

Oud en nieuw wordt vaak gevierd met veel kleine hapjes of een buffet. In de vriendenkring waarmee wij al jaren de jaarwisseling doorbrengen is het de gewoonte dat iedereen iets te eten en bubbels meeneemt. De kaasflapjes zijn inmiddels mijn vaste taak geworden en die eten we rond een uur of half 2 bij de champagne. Dit jaar komt er o.a. pulled pork uit de green egg op tafel met een broodje en koolsalade. Daarnaast wordt de tafel gevuld met diverse smeersels, kaas, worst, brood en hapjes.
Deze kipvleugeltjes zijn prima geschikt voor zo’n gelegenheid. Je kunt ze voor grotere gezelschappen maken, maar zijn ook lekker als je thuis op de bank zit en niks hoeft. Ik vind ze onder de grill vandaan het lekkerst want dan wordt het velletje lekker knapperig, maar in grotere hoeveelheden kun je ze beter in een grote braadslede in de oven doen. Ze moeten tenslotte ook goed gaar worden en als je een paar lagen op elkaar hebt liggen lukt dat niet goed onder de grill. Ik gebruik ook wel de heteluchtstand van mijn oven in combinatie met de grill. Dan gaat het allemaal iets sneller.

Gegrilde kipvleugeltjes

Ingrediënten

  • 1 kilo kipvleugeltjes (ong 12 stuks)
  • 1/2 theelepel witte peper
  • !/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel selderijzout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 ml olie
Verwarm de grill op de hoogste stand. Roer olie, mosterd, peper, paprikapoeder en selderijzout goed door elkaar en wrijf de kipvleugels er mee in. Je kunt de marinade en de kip in een diepvrieszak doen en daar even goed mee schudden.
Spreid de vleugeltjes dan uit over een rooster en doe ze in de oven. Het handigst is als je er een bakplaat onder schuift die bedekt is met bakpapier of aluminiumfolie zodat het vet opgevangen wordt. Ze zijn bij mij meestal na zo’n 25 minuten klaar, maar iedere oven/grill is anders dus check af en toe tot ze gaar en knapperig zijn.
Je kunt ze ook gewoon in een braadslede kiepen en in de oven op 200 graden zetten.

Categorie: borrelhapje Tags: kip

Vorig bericht: « Honing-mosterd spruitjes
Volgend bericht: Smeuïge brownie met courgette »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in