• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Gekruide kipnuggets

2 april 2014 By Martine 2 Reacties

Wij aten deze kipnuggets op een bedje van spinazie met een beetje yoghurt-knoflooksaus. Maar ze smaken ook prima bij een borrel of op een broodje. De karnemelk klinkt misschien een beetje raar, maar daar proef je later niets meer van en het zorgt ervoor dat de kip supermals wordt.

Als je de stukjes kip na het bloemmengsel paneert worden ze nog knapperiger. Wentel ze eerst door wat eiwit en daarna door paneermeel. Je kunt ze dan het best wel iets sterker kruiden.

Gekruide kipnuggets

 

Ingrediënten

  • 500 gram ontbeende kippendij (of kipfilet)
  • 200 ml karnemelk
  • 100 gram bloem
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 1 flinke theelepel gerookte zeezoutvlokken (of gewoon versgemalen zout)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpeper (of peper en knoflookpoeder)
  • mespunt gemalen piment
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zonnebloemolie om in te bakken
Snijd de kip in stukjes (of reepjes). Doe ze in een kom en voeg de karnemelk toe. Laat afgedekt minstens 2 uur in de koelkast marineren. Dit zorgt ervoor dat de kip lekker mals wordt.
Laat de kip uitlekken en droog de stukjes met keukenrol. Meng de bloem met de kruiden, bakpoeder en zoutvlokken in een kom. Wentel de kipstukjes door het bloemmengsel en laat ze 10 minuten liggen op bakpapier.
Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes goudbruin en knapperig. Als je ze in etappes bakt kun je ze prima even warm houden in een oven van 80 graden.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Geïnspireerd door: Een tafel vol kleine hapjes – Annie Rigg

Categorie: borrelhapje Tags: kip

Vorig bericht: « Voedzame mueslirepen
Volgend bericht: Taartje van filodeeg met venkel en gerookte zalm »

Lees Interacties

Reacties

  1. Madelief Kriet

    2 april 2014 om 16:31

    Zo hé, lekker kipnuggets
    ik haal ze altijd even bij de mac

    Beantwoorden
  2. Martine

    2 april 2014 om 16:59

    Dan zou je deze helemaal lekker vinden 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in