Wij aten deze kipnuggets op een bedje van spinazie met een beetje yoghurt-knoflooksaus. Maar ze smaken ook prima bij een borrel of op een broodje. De karnemelk klinkt misschien een beetje raar, maar daar proef je later niets meer van en het zorgt ervoor dat de kip supermals wordt.
Als je de stukjes kip na het bloemmengsel paneert worden ze nog knapperiger. Wentel ze eerst door wat eiwit en daarna door paneermeel. Je kunt ze dan het best wel iets sterker kruiden.
Gekruide kipnuggets
Ingrediënten
- 500 gram ontbeende kippendij (of kipfilet)
- 200 ml karnemelk
- 100 gram bloem
- 1 flinke theelepel bakpoeder
- 1 flinke theelepel gerookte zeezoutvlokken (of gewoon versgemalen zout)
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/4 theelepel knoflookpeper (of peper en knoflookpoeder)
- mespunt gemalen piment
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zonnebloemolie om in te bakken
Snijd de kip in stukjes (of reepjes). Doe ze in een kom en voeg de karnemelk toe. Laat afgedekt minstens 2 uur in de koelkast marineren. Dit zorgt ervoor dat de kip lekker mals wordt.
Laat de kip uitlekken en droog de stukjes met keukenrol. Meng de bloem met de kruiden, bakpoeder en zoutvlokken in een kom. Wentel de kipstukjes door het bloemmengsel en laat ze 10 minuten liggen op bakpapier.
Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes goudbruin en knapperig. Als je ze in etappes bakt kun je ze prima even warm houden in een oven van 80 graden.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Geïnspireerd door: Een tafel vol kleine hapjes – Annie Rigg
Madelief Kriet
Zo hé, lekker kipnuggets
ik haal ze altijd even bij de mac
Martine
Dan zou je deze helemaal lekker vinden 🙂