Ondanks het feit dat veel mensen griezelen van het eten van insecten plaats ik toch nog een keer een recept met deze griezeldiertjes, want ik heb nog steeds meelwormen over na de ontbijtkoek die ik ermee garneerde. En deze koekjes zijn zo lekker dat je ze eigenlijk gewoon moet proberen. Als je ze eng vindt laat je de meelwormen er gewoon uit. Want dan heb je ongelooflijk lekkere gemberkoekjes.
Gemberkoekjes met of zonder meelwormen
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 75 gram rietsuiker
- 75 gram koude boter
- 1 snufje zout
- 30 gram verse gember
- snufje gemberpoeder
- beetje melk
- 2 eetlepels wormen
Schil de gemberwortel en rasp of snijd fijn. Kneed de ingrediënten tot een bal. Maak er een rol van en leg een uurtje in de koelkast om op te stijven.
Hazel Hardijzer
Hi Martine,
Ik zocht even iets over gemberkoekjes en kom nu gezellig bij die griezelkoekjes van jou uit! Misschien reposten zo vlak voor de halloween 😉
Maar eh, die meelwormen.. die leven dan niet meer toch? Ik heb wel eens een sprinkhaan op dus zou die wel durven proeven, maar heel enthousiast wordt ik er geloof ik niet meteen van hahahaa
He Hazel, die ga ik inderdaad eens even reposten. Goed idee, ik was alweer vergeten dat ik ze had. Die meelwormen zijn gevriesdroogd, hardstikke dood en smaken eigenlijk nergens naar. De gevriesdroogde sprinkhanen geldt hetzelfde voor wat mij betreft. In Thailand aten we geroosterde meelwormen en sprinkhanen. Die waren lekkerder. Voor die sprinkhaan moest ik wel even iets overwinnen. Die was wel erg groot.
Ik heb een klein vraagje, dit recept voor hoeveel koekjes is dit?