• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Gemberkoekjes met of zonder meelwormen

5 mei 2015 By Martine 3 Reacties

Ondanks het feit dat veel mensen griezelen van het eten van insecten plaats ik toch nog een keer een recept met deze griezeldiertjes, want ik heb nog steeds meelwormen over na de ontbijtkoek die ik ermee garneerde. En deze koekjes zijn zo lekker dat je ze eigenlijk gewoon moet proberen. Als je ze eng vindt laat je de meelwormen er gewoon uit. Want dan heb je ongelooflijk lekkere gemberkoekjes.

Gemberkoekjes met of zonder meelwormen

 

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 75 gram rietsuiker
  • 75 gram koude boter
  • 1 snufje zout
  • 30 gram verse gember
  • snufje gemberpoeder
  • beetje melk
  • 2 eetlepels wormen
Schil de gemberwortel en rasp of snijd fijn. Kneed de ingrediënten tot een bal. Maak er een rol van en leg een uurtje in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 200 graden; snijd de rol in plakjes en bestrijk ze met melk. Bak in 15 minuten goudbruin en gaar.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: koek

Vorig bericht: « Workshop Cut the Crab met Angélique Schmeinck tijdens 24 Kitchen & Cottages
Volgend bericht: Tzatziki »

Lees Interacties

Reacties

  1. Hazel Hardijzer

    4 oktober 2016 om 09:20

    Hi Martine,
    Ik zocht even iets over gemberkoekjes en kom nu gezellig bij die griezelkoekjes van jou uit! Misschien reposten zo vlak voor de halloween 😉
    Maar eh, die meelwormen.. die leven dan niet meer toch? Ik heb wel eens een sprinkhaan op dus zou die wel durven proeven, maar heel enthousiast wordt ik er geloof ik niet meteen van hahahaa

    Beantwoorden
  2. Martine

    4 oktober 2016 om 17:18

    He Hazel, die ga ik inderdaad eens even reposten. Goed idee, ik was alweer vergeten dat ik ze had. Die meelwormen zijn gevriesdroogd, hardstikke dood en smaken eigenlijk nergens naar. De gevriesdroogde sprinkhanen geldt hetzelfde voor wat mij betreft. In Thailand aten we geroosterde meelwormen en sprinkhanen. Die waren lekkerder. Voor die sprinkhaan moest ik wel even iets overwinnen. Die was wel erg groot.

    Beantwoorden
  3. Unknown

    21 februari 2017 om 14:28

    Ik heb een klein vraagje, dit recept voor hoeveel koekjes is dit?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in