• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas

3 mei 2016 By Martine 1 Reactie

Eind april ging ik met Marleen van Eten uit de volkstuin en Emmelien van Zoet en roze een dagje naar Gent. We hebben er heerlijk door de stad geslenterd en de dag werd afgesloten met een bezoekje aan de supermarkt.
De stad barst uit z’n voegen van de leuke zaakjes om te lunchen. Marleen had voorwerk gedaan zodat we al een zaakje op het oog hadden om te eten. Moor & Moor is een moderne kruidenierswinkel waar je kwaliteitsproducten zonder toevoegingen kunt kopen. Daarnaast kun je er uitstekend lunchen op de vide in de winkel. Het is er vrij krap, maar door het spiegelplafond voelt het niet benauwd.Je bestelt je lunch beneden aan de bar en dan wordt het als lunchpakketje in papier gevouwen boven gebracht.

Moor & Moor
Jakobijnenstraat 7
9000 Gent

We aten er zulke heerlijke boterhammen dat ik er een paar dagen later thuis een variant op gemaakt heb.En die was minstens net zo goed. Gebruik het liefst wat dikker gesneden boerenbrood; daarmee vind ik het avocado mengsel het lekkerst.

De cashewnoten kun je vervangen door walnoten of hennepzaad. In plaats van de spinazie en rode peper zou je ook rucola kunnen gebruiken.

Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas

Ingrediënten voor 3 personen

  • 6 stevige boterhammen
  • 1 avocado
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • handje verse spinazie
  • handje gemengde kiemen
  • handje rauwe cashewnoten
  • mespunt gehakte rode eper
  • peper en zout
Meng het vruchtvlees, de geitenkaas, de rode peper en de spinazie met een staafmixer of kleine keukenmachine. Als je die niet hebt prak je de avocado met de geitenkaas en snijd je de spinazie in kleine stukjes. Hak de cashewnoten in stukjes en roer ze met wat peper en zout door het avocadomengsel. Besmeer 3 boterhammen met het mengsel en leg er de kiemen bovenop. Dek af met de overgebleven boterhammen.

Categorie: lunch Tags: uit eten, vegetarisch

Vorig bericht: « Shakshuka
Volgend bericht: Tosti met kerrie-kip »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anke Morreel

    4 mei 2016 om 14:23

    Absoluut ook mijn ding

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in