Eind april ging ik met Marleen van Eten uit de volkstuin en Emmelien van Zoet en roze een dagje naar Gent. We hebben er heerlijk door de stad geslenterd en de dag werd afgesloten met een bezoekje aan de supermarkt.
De stad barst uit z’n voegen van de leuke zaakjes om te lunchen. Marleen had voorwerk gedaan zodat we al een zaakje op het oog hadden om te eten. Moor & Moor is een moderne kruidenierswinkel waar je kwaliteitsproducten zonder toevoegingen kunt kopen. Daarnaast kun je er uitstekend lunchen op de vide in de winkel. Het is er vrij krap, maar door het spiegelplafond voelt het niet benauwd.Je bestelt je lunch beneden aan de bar en dan wordt het als lunchpakketje in papier gevouwen boven gebracht.
Moor & Moor
Jakobijnenstraat 7
9000 Gent
We aten er zulke heerlijke boterhammen dat ik er een paar dagen later thuis een variant op gemaakt heb.En die was minstens net zo goed. Gebruik het liefst wat dikker gesneden boerenbrood; daarmee vind ik het avocado mengsel het lekkerst.
De cashewnoten kun je vervangen door walnoten of hennepzaad. In plaats van de spinazie en rode peper zou je ook rucola kunnen gebruiken.
Gentse boterhammen met avocado en geitenkaas
Ingrediënten voor 3 personen
- 6 stevige boterhammen
- 1 avocado
- 50 gram zachte geitenkaas
- handje verse spinazie
- handje gemengde kiemen
- handje rauwe cashewnoten
- mespunt gehakte rode eper
- peper en zout
Anke Morreel
Absoluut ook mijn ding