• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Geroosterde aardappels met courgetteburgers

3 februari 2013 By Martine 1 Reactie

Geroosterde aardappels uit de oven vind ik zo lekker dat je me daar eigenlijk ieder moment van de dag een plezier mee kan doen. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken.

Geroosterde aardappels

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • olijfolie
  • zout

Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met een dun laagje olijfolie in de oven. Kook intussen de aardappels ongeveer 9 minuten in water met wat zout, giet ze af en schud de pan met deksel even een paar keer flink heen en weer. De aardappels worden nu lekker kruimig. Leg de aardappels dan op de bakplaat en wentel ze even door de olie (gaat heel goed met een barbecuetang). Rooster ze in ongeveer 45 minuten goudbruin en knapperig.Leg ze even op keukenpapier om een beetje uit te lekken als dat nodig is. Het lekkerst zijn ze met versgemalen zout of wat fleur de sel.



We aten er heerlijke courgetteburgers bij, die ik vond op de blog van Keukenprinsessen. Ik heb deze keer het recept helemaal aangehouden, maar je kunt er natuurlijk nog allerlei variaties op maken. Ik denk aan geitenkaas, gehakte noten, pesto enz.


courgetteburgers

Ingrediënten voor 3 burgers

  • 270 gram courgette
  • 3 blaadjes munt
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gram ricotta
  •  paneermeel
  • 1/3 tot 1/2 ei
  •  beetje bloem
  • peper en zout
  •  olijfolie om in te bakken
 

Rasp de courgette boven een zeef op een kom fijn, als de hele courgette geraspt is plaats je een schoteltje en iets zwaars op de courgette zodat het vocht er goed uit loopt. Dit laat je ongeveer een half uurtje staan en dan kun je met een lepel nog even het restant van teveel vocht eruit drukken.
Dan voeg je de ricotta,munt,kaas en het ei toe, eerst 1/3 deel dan kun je later altijd nog extra toevoegen als dit nodig is. Dit kneed je met je handen lekker door elkaar,een beetje zout en wat meer peper toevoegen en goed vermengen, als laatste voeg je paneermeel toe, dit is op gevoel, het is de bedoeling dat je mengsel van alles goed gevormd kan worden tot een burger, als het niet goed plakt nog een beetje ei erbij, is het mengsel te nat, nog een beetje paneermeel erbij. Maak hier de burgers van en bestrooi deze aan beide zijden met een beetje bloem. Verhit dan wat olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin, in ongeveer een minuut of 8 op een matig hoog vuur, regelmatig even keren en de kleur in de gaten houden.

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappels, groente, oven

Vorig bericht: « Broodje kippenlever met spek
Volgend bericht: Granola »

Lees Interacties

Reacties

  1. Yvonne

    3 februari 2013 om 08:18

    hallo Martine,
    heel erg leuk dat je de courgetteburger lekker vond en hebt geplaatst, en leuk idee om te variëren met pesto en noten, ga ik eens proberen!
    groetjes Yvonne

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in