• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Geroosterde bloemkool-pastinaak soep met en ras el hanout

30 november 2020 By Martine Reageer

Tijd voor de foodblogswap! Deze maand belandde ik bij Claudia’s keuken, een blog met veel gezonde mediterrane recepten. Omdat ik vind dat ik wel wat vaker soep zouden kunnen eten koos ik voor de romige koolhydraatarme bloemkoolsoep die ik wat aanpaste naar mijn smaak en wat ik in huis had. Er lagen 3 pastinaken te wachten tot ik er iets mee zou gaan doen en ik had een tijd geleden soep gemaakt met geroosterde broccoli en vadouvan kruiden die erg lekker was. Die kruiden waren inmiddels op, dus gebruikte ik ras el hanout. Ook erg lekker. Het werd dus geroosterde bloemkool-pastinaak soep. De meningen over de geroosterde kikkererwten waren verdeeld. Ik vond ze de soep een lekkere bite geven en van Maarten hadden ze er niet in gehoeven.

Met de hoeveelheid bouillon uit het recept wordt de soep vrij dik. Wil je hem dunner, dan voeg je gewoon meer bouillon toe. De soort bouillon die je gebruikt maakt niet zo heel veel uit, maar gebruik groentebouillon als je het vegetarisch wilt houden. Zonder de slagroom heb je een heerlijke vegan soep. Met soep komen de hoeveelheden niet zo krap en je kunt er gewoon instoppen wat je lekker lijkt.

Geroosterde bloemkool-pastinaaksoep met ras el hanout

Ingredienten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 400 gram pastinaak
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook in schil
  • 2 eetlepels (of meer) ras el hanout
  • klein blikje kikkererwten (150 gram)
  • scheut olie
  • 1200 ml (groente)bouillon
  • peper en zout
  • 50 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze in een vergiet. Laat goed uitlekken. Schil de pastinaak en snijd ze in grove stukken. Snijd de ui in grove stukken. De de groenten in een kom of plastic bak of zak. Strooi de ras el hanout erbij en giet er wat olie bij. Even goed omschudden.

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier, leg de ongepelde teentjes knoflook erbij en laat alles in ongeveer 45 minuten gaar worden.

Verwarm de bouillon in een pan en knijp de knoflookteentjes uit hun schilletje in de bouillon. Doe de groenten erbij en laat nog even zacht pruttelen terwijl je de kikkererwten voorbereidt.

Spoel de kikkererwten in een zeef af onder stromend water en droog ze goed af met een theedoek. Leg de kikkererwten op de bakplaat (evt op bakpapier) en bestrooi ze met wat peper en zout. Rooster ze in ongeveer 30 minuten op 200 graden goudbruin. Hussel ze halverwege de baktijd een keertje om met een spatel.

Pureer de soep met een staafmixer (of in een keukenmachine) tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Doe de soep in een kom en bestrooi met de geroosterde kikkererwten.

Categorie: soep Tags: foodblogswap, vegan, vegetarisch

Vorig bericht: « Blondies met speculoos en kruidnoten
Volgend bericht: Meringues met pepermunt en chocolade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in