• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Geroosterde bloemkool-pastinaak soep met en ras el hanout

30 november 2020 By Martine Reageer

Tijd voor de foodblogswap! Deze maand belandde ik bij Claudia’s keuken, een blog met veel gezonde mediterrane recepten. Omdat ik vind dat ik wel wat vaker soep zouden kunnen eten koos ik voor de romige koolhydraatarme bloemkoolsoep die ik wat aanpaste naar mijn smaak en wat ik in huis had. Er lagen 3 pastinaken te wachten tot ik er iets mee zou gaan doen en ik had een tijd geleden soep gemaakt met geroosterde broccoli en vadouvan kruiden die erg lekker was. Die kruiden waren inmiddels op, dus gebruikte ik ras el hanout. Ook erg lekker. Het werd dus geroosterde bloemkool-pastinaak soep. De meningen over de geroosterde kikkererwten waren verdeeld. Ik vond ze de soep een lekkere bite geven en van Maarten hadden ze er niet in gehoeven.

Met de hoeveelheid bouillon uit het recept wordt de soep vrij dik. Wil je hem dunner, dan voeg je gewoon meer bouillon toe. De soort bouillon die je gebruikt maakt niet zo heel veel uit, maar gebruik groentebouillon als je het vegetarisch wilt houden. Zonder de slagroom heb je een heerlijke vegan soep. Met soep komen de hoeveelheden niet zo krap en je kunt er gewoon instoppen wat je lekker lijkt.

Geroosterde bloemkool-pastinaaksoep met ras el hanout

Ingredienten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 400 gram pastinaak
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook in schil
  • 2 eetlepels (of meer) ras el hanout
  • klein blikje kikkererwten (150 gram)
  • scheut olie
  • 1200 ml (groente)bouillon
  • peper en zout
  • 50 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze in een vergiet. Laat goed uitlekken. Schil de pastinaak en snijd ze in grove stukken. Snijd de ui in grove stukken. De de groenten in een kom of plastic bak of zak. Strooi de ras el hanout erbij en giet er wat olie bij. Even goed omschudden.

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier, leg de ongepelde teentjes knoflook erbij en laat alles in ongeveer 45 minuten gaar worden.

Verwarm de bouillon in een pan en knijp de knoflookteentjes uit hun schilletje in de bouillon. Doe de groenten erbij en laat nog even zacht pruttelen terwijl je de kikkererwten voorbereidt.

Spoel de kikkererwten in een zeef af onder stromend water en droog ze goed af met een theedoek. Leg de kikkererwten op de bakplaat (evt op bakpapier) en bestrooi ze met wat peper en zout. Rooster ze in ongeveer 30 minuten op 200 graden goudbruin. Hussel ze halverwege de baktijd een keertje om met een spatel.

Pureer de soep met een staafmixer (of in een keukenmachine) tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Doe de soep in een kom en bestrooi met de geroosterde kikkererwten.

Categorie: soep Tags: foodblogswap, vegan, vegetarisch

Vorig bericht: « Blondies met speculoos en kruidnoten
Volgend bericht: Meringues met pepermunt en chocolade »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in