• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Geroosterde bloemkool-pastinaak soep met en ras el hanout

30 november 2020 By Martine Reageer

Tijd voor de foodblogswap! Deze maand belandde ik bij Claudia’s keuken, een blog met veel gezonde mediterrane recepten. Omdat ik vind dat ik wel wat vaker soep zouden kunnen eten koos ik voor de romige koolhydraatarme bloemkoolsoep die ik wat aanpaste naar mijn smaak en wat ik in huis had. Er lagen 3 pastinaken te wachten tot ik er iets mee zou gaan doen en ik had een tijd geleden soep gemaakt met geroosterde broccoli en vadouvan kruiden die erg lekker was. Die kruiden waren inmiddels op, dus gebruikte ik ras el hanout. Ook erg lekker. Het werd dus geroosterde bloemkool-pastinaak soep. De meningen over de geroosterde kikkererwten waren verdeeld. Ik vond ze de soep een lekkere bite geven en van Maarten hadden ze er niet in gehoeven.

Met de hoeveelheid bouillon uit het recept wordt de soep vrij dik. Wil je hem dunner, dan voeg je gewoon meer bouillon toe. De soort bouillon die je gebruikt maakt niet zo heel veel uit, maar gebruik groentebouillon als je het vegetarisch wilt houden. Zonder de slagroom heb je een heerlijke vegan soep. Met soep komen de hoeveelheden niet zo krap en je kunt er gewoon instoppen wat je lekker lijkt.

Geroosterde bloemkool-pastinaaksoep met ras el hanout

Ingredienten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 400 gram pastinaak
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook in schil
  • 2 eetlepels (of meer) ras el hanout
  • klein blikje kikkererwten (150 gram)
  • scheut olie
  • 1200 ml (groente)bouillon
  • peper en zout
  • 50 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze in een vergiet. Laat goed uitlekken. Schil de pastinaak en snijd ze in grove stukken. Snijd de ui in grove stukken. De de groenten in een kom of plastic bak of zak. Strooi de ras el hanout erbij en giet er wat olie bij. Even goed omschudden.

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier, leg de ongepelde teentjes knoflook erbij en laat alles in ongeveer 45 minuten gaar worden.

Verwarm de bouillon in een pan en knijp de knoflookteentjes uit hun schilletje in de bouillon. Doe de groenten erbij en laat nog even zacht pruttelen terwijl je de kikkererwten voorbereidt.

Spoel de kikkererwten in een zeef af onder stromend water en droog ze goed af met een theedoek. Leg de kikkererwten op de bakplaat (evt op bakpapier) en bestrooi ze met wat peper en zout. Rooster ze in ongeveer 30 minuten op 200 graden goudbruin. Hussel ze halverwege de baktijd een keertje om met een spatel.

Pureer de soep met een staafmixer (of in een keukenmachine) tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Doe de soep in een kom en bestrooi met de geroosterde kikkererwten.

Categorie: soep Tags: foodblogswap, vegan, vegetarisch

Vorig bericht: « Blondies met speculoos en kruidnoten
Volgend bericht: Meringues met pepermunt en chocolade »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig weekend. Ik zag het op YouTube en het zag er zo lekker uit dat ik het wel moest maken 😀. Het recept leek niet helemaal te kloppen (echt veel te veel vocht), maar met wat improvisatie tijdens de uitvoering werd het een overheerlijk brood. #brood #bread #bakken #food #foodie #nietvoorblogdezekeer #instafood #foodbloggernl #foodblognl #foodblog #schapenkaas
Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patess Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patesserie . Ik wilde al heel lang eens zelf donuts maken, maar dat dat dat heel veel gedoe was. Niets bleek minder waar. Ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig te maken.  Genieten jullie ook zo van blauwe lucht en zon? Ik ga zo nog lekker even in mijn moestuin aan de slag.  #foodblogswap #donuts #zoet #sweet #bakken #weekend #fbs #foodie #zowordenwenooitdun #instafood #doodblog #foodblogger #doodbloggernl
Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte ik voor de #swiepswoepswap  van deze maand. Eigenlijk had ik de grostle uitgezocht, want die had ik al op mijn “nog eens  te bloggen” lijstje staan. Ik maakte een erg lekkere variant, maar maakte geen foto omdat we onverwacht laat aten, het al donker was en ik te veel trek had om nog een foto te maken. Dus maakte ik gisteren appelcake waar ik zelf nog amandelsnippers aan toevoegde.  Deze cake verschijnt niet op mijn blog, want daar bleek al een lekkere appelkruimelcake te staan 😬. Het recept voor de cake vind je bij @suus_laundryfood. Kun je gelijk even door alle andere recepten snuffelen. #swiepswoepswap  #cake #bakken #zoet #sweet #bakken #appel #appelcake #weekend @mandyandmore
Hoewel ik heb grote sneeuwfan ben zijn we toch 2 Hoewel ik heb grote sneeuwfan  ben zijn we toch 2 keer gaan wandelen dit weekend. Wat wonen we toch in een mooie omgeving! Maarten maakte ook nog even een snowface (swipe) en had daarna een koud hoofd 😂 #sneeuw #wandelen #sneeuwwandeling  #koningshof #overveen #winter #bijnalente #kannietwachten
Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op de bank in mijn nieuwe boek te bladeren 😀. Njam, de tv-zender van Vlaanderen en Nederland bestaat 10 jaar. Om dat te vieren is er een jubileumkookboek gemaakt. Het staat vol feestrecepten voor allerlei gelegenheden. Voor mij een mooie gelegenheid kennis te maken met Njam en de tv-programma’s te gaan ontdekken. Kijken jullie wel eens naar Njam? #gekregen #njam #koken #kooktv #tv #nieuweharing @marcuspolman #kookboek #food #foodie #kookboeken #feest #jubileumboek #foodblogger #foodblog #weekend #nooitgenoegkookboeken
Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. D Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. De vulling mag nog iets meer op smaak en het deeg heeft ook nog wat aanpassing nodig. De loempiavellen van vandaag waren al wel veel beter dan die van gisteren.  Ik experimenteer nog even door komende weken. #loempia #chinees #chineseloempia #snacklunch #experimenteren #test #food #foodie #weekend #foodblogger
Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omda Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omdat hij daar blij van wordt. Deze keer uit het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten. Ook dit recept viel weer erg in de smaak. #appeltaart #zoet #bakken #baking #carreraculinair #rutgerbakt #rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #food #foodblog #foodblogger #foodblognl #foodbloggernl #instafood #weekend #genieten
Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap j Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap je van op op zo’n gure dag als vandaag. Snel klaar, lekker en gezond. #mexicaans #soep #bonensoep #fbs #foodblogswap #foodblog #foodbloggernl #foodblogger #instafood #weekend #bonen #gezond
Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip en prei uit het boek Rutger bakt van @rutgerbakt. Het deeg was lekker krokant en de vulling mals en sappig. De dag erna aten we het restant en toen was de pie zelfs nog lekkerder. Kortom; dit is een blijvertje en ik ga zeker nog variaties bedenken op de vulling. De recensie van het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten verschijnt binnenkort op Duizend en 1 dag. #Rutgerbakt #Rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #carreraculinair #pie #kip #bakken #hartig #food #foodblog #foodblogger #gekregenboek #wedstrijd
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in