Tijdens ons kampeerweekendje met Pinksteren maakte Robin deze lekkere gevulde champignons van de barbecue. De hoeveelheden heb ik niet helemaal meegekregen, maar dat komt ook niet zo krap. Ze zijn in elk geval erg lekker. Als je dit gerecht op deze manier een beetje te vet vindt met al die kaas kun je de bovenste kaaslaag weglaten. Dit proef je natuurlijk wel 🙂
Gevulde champignons van de barbecue
Ingrediënten voor 8 champignons
- 8 flinke kastanjechampignons
- genoeg feta om de champignons te kunnen vullen
- stukje paprika
- 2 bosuitjes
- 4 plakken Turkse kaas (kasar peyniri, zo’n rond kaasje in plastic verpakt)
- scheutje olie
- peper en zout
- aluminium bakje + evt aluminiumfolie
Vet het bakje in met olie. Verwijder de stelen van de champignons (je kunt ze klein snijden en mengen met de feta). Snijd de bosuitjes in ringen en leg ze in het bakje. Vul de champignons met de feta en leg ze op de bosuien. Snijd de paprika fijn en strooi over de champignons. Bestrooi met peper en beetje zout (proef eerst even hoe zout de feta is) en dek af met de Turkse kaas.
Als je een barbecue met deksel hebt kan het bakje er zo in. Als je geen deksel hebt dek je het bakje af met aluminiumfolie. Laat ze op niet al te grote hitte in een minuut of 15 garen.
R&R
Mmmm klinkt goed!