Uit een ver verleden kwam ineens het recept voor gevulde broodjes tussen oude receptenknipsels naar boven. Lekker na een flinke wandeling ofzo. Je kunt ze van te voren klaarmaken en als je thuiskomt in de oven zetten. Maar ook tijdens een brunch of buffet doen deze broodjes het erg goed.
Gevulde gehaktbroodjes
Ingrediënten voor 10 minibolletjes
- 500 gram gemengd gehakt,
- 1 ui, 1/2 paprika
- een 1/2 bakje champignons
- zakje gehaktkruiden
- wat gehakte knoflook
- (knoflook)peper
- snufje gerookt paprikapoeder
- wat boter
Fruit de fijngesneden ui in wat boter en voeg daarna de kleingesneden paprika en champignons toe. Dan het gehakt toevoegen en kruiden. Ik heb een zakje gehaktkruiden, wat verse knoflookpeper en een snufje gerookte paprika toegevoegd. Maar je kunt natuurlijk volop variëren met kruiden en toevoegingen. Ik bak ook vaak een paar teentjes knoflook mee. De broodjes hol je uit door er een kapje af te snijden en er dan met je vingers een plukje brood uit te trekken. Dan knijp je de zijkanten een beetje plat zodat ze makkelijk te vullen zijn. Vul de broodjes met het gehakt en bak ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Geef een reactie