• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Sap uit de slowjuicer

9 januari 2016 By Martine 1 Reactie

Veel mensen willen het nieuwe jaar beginnen met wat gezonder leven. Ik heb dat voornemen regelmatig en het lukt met wisselend succes. Vanaf afgelopen september sport ik weer minstens 2 keer per week en verder eet ik niet perse ongezond, maar wel te veel en te vaak.
Sinds ik mijn slowjuicer heb ik mijn groenten/ en fruitinname wel flink vergroot. Meestal maak ik sap van groenten en fruit in die ik in huis heb en gebruik ik geen speciaal recept. Toch zitten er vaak heel lekkere sapjes tussen en mijn goede voornemen is dus om eens wat vaker bij te houden wat ik in de juicer stop en de recepten op Duizenden1dag te plaatsen.

Als ik sap maak doe ik dat meestal gelijk voor een hele week. Ik giet het sap in  glazen flesjes en vries ze in. Zo kan ik ze ook makkelijk meenemen en blijven ze onderweg lekker koud.
Vandaag krijg je gelijk een lekker sapje voor je neus. Ik vind alleen maar groente vaak net wat te veel van het goede en meestal gaat er dus nog een klein beetje fruit doorheen. In dit geval een stuk meloen.

Je kunt dit sap 48 uur bewaren in de koelkast (wel even omschudden voor het drinken), maar je kunt het ook prima invriezen. Als je dan een flesje of potje mee naar je werk of school neemt kun je het drinken zodra het ontdooid is. Blijft het gelijk lekker koud. Want hoewel ik fan ben van sapjes moeten ze wel koud zijn (en met een rietje en zonder flubbers)

Sap

Ingrediënten voor 3 longdrink glazen

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 1 grote pastinaak of 2 kleintjes
  • 2 (paarse) wortelen
  • 1/2 kleine meloen
Maak de groenten en het fruit schoon en snijd ze in stukken. Doe alles door de slowjuicer en maak er zo een sapje van.

Categorie: dranken Tags: sap

Vorig bericht: « Smeuïge brownie met courgette
Volgend bericht: Een weekje in de Eifel (Kronenburg, Duitsland) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nell Nijssen

    11 januari 2016 om 21:00

    Zonder flubbers … vinnik ook! Jakkiebah, als er een halve visvijver in je mond terecht komt 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in