• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Halloweentaart (workshop taart bekleden met marsepein)

30 oktober 2013 By Martine Reageer

UPDATE: TAARTIESIE IS INMIDDELS GESLOTEN

Zaterdag deed ik een  basis taart workshop bij TaarTiesie in Haarlem. Ik heb al een hele tijd marsepein in de kast liggen met het idee eens een taart van biscuitdeeg te versieren, maar zag altijd op tegen het bekleden van de taart. Toen er een aanbieding langskwam via Social deal voor een workshop bij mij om de hoek heb ik dan ook direct gereserveerd.

TaarTiesie is een winkel met een ruime sortering taartmaterialen, van uitstekers, kleurstoffen en marsepein tot rollers, taartkartons en vormpjes. Achter de winkel is de workshopruimte waar ruimte is voor workshops t/m 8 personen.

Zaterdag waren we met 4 mensen, 3 cursisten en Patricia, de cursusleidster en eigenaresse van Taartiesie.

Patricia had de taarten op basis van een biscuitmix al gebakken en de botercreme maakte ze ter plekke. Als eerste sneden we met een taartzaag de taart in 3 stukken.

De onderste laag smeerden we in met botercreme (evenveel boter en poedersuiker mixen tot het romig is) en de bovenste laag met jam.

Om de lagen weer mooi op elkaar te krijgen gaf Patricia de tip om de zijkant in te kerven met een mesje zodat je kan zien hoe ze op elkaar moeten. Ook de buitenkant smeerden we met een paletmes in met botercreme.

De taarten konden nu even aan de kant en we gingen verder met de marsepein (een verhouding 1:3 werkt volgens Patricia het lekkerst). Eerst kleurden we de blanke marsepein. We deden een paar druppels van de gewenste kleurstof in een kuiltje in de marsepein en kneedden tot de kleur mooi egaal was. Thuis zou ik het liefst natuurlijke kleurstof in poedervorm gebruiken, maar daar is nogal moeilijk aan te komen tegenwoordig.

Daarna vetten we onze mat in met crisco (plantaardig vet, o.a. te koop bij Taartiesie en toko’s) zodat de marsepein bij het uitrollen niet aan de mat zou plakken.

De verdere instructies waren als volgt. De plak marsepein moet zo groot zijn als de diameter van de taart plus 2 keer de hoogte van de taart. Daarna rol je de lap over je roller en laat hem over de taart heen zakken.

Dan veeg je met je hand de plooien naar beneden glad en snij je de marsepein af langs de bodem van de taart. Dat klinkt heel simpel en dat was het ook eigenlijk wel, maar we vonden het allemaal best spannend of de marsepein niet zou scheuren, of het wel mooi glad werd en of we het wel netjes afgesneden kregen. Natuurlijk waren er beginnersfoutjes zichtbaar, maar ik was toch best tevreden over hoe het eruit zag.

Het versieren van de taart werd vergemakkelijkt door de vele uitstekers en mallen die we tot onze beschikking hadden. Ik dacht altijd dat je vreselijk handig moet zijn om dit soort taarten te maken en dat is ook wel een beetje zo, maar er zijn wel heel veel hulpmiddelen om mooie versieringen te maken zonder al te veel gepruts. Met siliconen vormen kun je bijv. heel mooie 3 dimensionale vormen en randen maken.

Tijdens het versieren werden we steeds stiller, want iedereen was geconcentreerd aan het werk. Voordat we het wisten was de tijd om. Gelukkig was Patricia erg soepel in het hanteren van de tijd en mochten we gerust nog even iets afmaken als we dat wilden.

De workshop was gezellig en leerzaam. Mijn taart was klaar toen ik naar huis ging, de andere 2 cursisten hebben nog even doorgewerkt.

Mijn Halloween taart (door slechte foto pietsje gek van kleur )-: )
De herfsttaart van kitty

De verjaardagstaart van Yvonne

Categorie: workshop Tags: taart

Vorig bericht: « Surinaamse roti
Volgend bericht: Hot Booster »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in