Bij de soffrito die ik kwijt was vond ik ook nog een pot geroosterde paprika’s. Met een restje chorizo en rucola maakte ik daar een hartig taartje van.
Hartig taartje met geroosterde paprika en chorizo
Ingrediënten voor een 2 persoonstaartje van 17 cm
- 3 plakjes bladerdeeg
- 3 eieren
- scheutje slagroom
- 2 geroosterde paprika’s uit pot
- paar plakjes chorizo
- 2 plakjes rookkaas
- 2 puntjes vache qui rit (puntjes smeerkaas)
- handje rucola
- (knoflook)peper
- zout
- beetje boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de vorm in met een beetje boter en beleg met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en leg de plakjes rookkaas erop.
Snij de paprika’s en de chorizo in stukjes en leg op de kaas. Strooi de rucola erover. Snij de vache qui rit in kleine stukjes en strooi over de rucola.
Kluts de eieren met het scheutje slagroom en breng op smaak met zout en peper.
Giet het eimengsel in het taartje en bak het in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
Geef een reactie