• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hartige paastaart met zeevruchten, aardappel en doperwten

16 april 2014 By Martine 1 Reactie

Met pasen brunchen veel mensen tegenwoordig gezellig met familie of vrienden. Deze taart is prima geschikt als onderdeel van zo’n brunch, maar je zou hem ook heel goed ’s avonds op tafel kunnen zetten. De taart is ontstaan doordat ik geen zin had om boodschappen te gaan doen. Ik zocht eens een beetje door de vriezer en vond daar doperwten, wat bladerdeeg en een restje zeevruchten. Er lagen ook nog 3 aardappels en deze ingrediënten combineerde ik tot dit simpele taartje.
Ik vond deze combinatie boven verwachting lekker. Waarschijnlijk zijn Hollandse garnalen ipv de zeevruchten ook heel lekker. Je kunt eventueel nog wat dille of gerookt paprikapoeder door het eimengsel roeren voor nog meer smaak.

 

Hartige paastaart met zeevruchten, aardappel en doperwten

 

Ingrediënten

  • 3 aardappels
  • 5 velletjes bladerdeeg
  • flinke hand doperwten uit de vriezer
  • 100 gram zeevruchten uit de vriezer (ontdooid en goed uitgelekt)
  • 4 eieren
  • scheutje room
  • flinke eetlepel roomkaas met kruiden
  • peper en zout
  • flinke eetlepel paneermeel
  • wat boter om in te vetten en in te bakken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de velletjes bladerdeeg op je werkblad zodat ze kunnen ontdooien. Schil de aardappels, snijd ze in heel kleine blokjes en bak ze in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Vet een vorm in (ik gebruikte een vlaaivorm van 20 cm) en bekleed die met het ontdooide bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Dit doe je om te zorgen dat de bodem goed gaar wordt.
Klop de eieren los met de room, de kruidenkaas, de peper en het zout. Verdeel de blokjes aardappel, de doperwten en de zeevruchten over de bodem en giet het eimengsel eroverheen.
Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Het eimengsel moet dan goed gestold zijn.

Categorie: hartige taart Tags: eenpansgerecht, oven, pasen

Vorig bericht: « Dip met avocado, zalm en truffelmayonaise
Volgend bericht: Broodpudding van kaneelbroodjes (of restjes paasbrood) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Madelief Kriet

    16 april 2014 om 06:54

    ik lust die domme kipjes rauw
    doorluchtige taart
    kom nou maar door
    pront0, presto, snel een beetje

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in