Met pasen brunchen veel mensen tegenwoordig gezellig met familie of vrienden. Deze taart is prima geschikt als onderdeel van zo’n brunch, maar je zou hem ook heel goed ’s avonds op tafel kunnen zetten. De taart is ontstaan doordat ik geen zin had om boodschappen te gaan doen. Ik zocht eens een beetje door de vriezer en vond daar doperwten, wat bladerdeeg en een restje zeevruchten. Er lagen ook nog 3 aardappels en deze ingrediënten combineerde ik tot dit simpele taartje.
Ik vond deze combinatie boven verwachting lekker. Waarschijnlijk zijn Hollandse garnalen ipv de zeevruchten ook heel lekker. Je kunt eventueel nog wat dille of gerookt paprikapoeder door het eimengsel roeren voor nog meer smaak.
Hartige paastaart met zeevruchten, aardappel en doperwten
Ingrediënten
- 3 aardappels
- 5 velletjes bladerdeeg
- flinke hand doperwten uit de vriezer
- 100 gram zeevruchten uit de vriezer (ontdooid en goed uitgelekt)
- 4 eieren
- scheutje room
- flinke eetlepel roomkaas met kruiden
- peper en zout
- flinke eetlepel paneermeel
- wat boter om in te vetten en in te bakken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de velletjes bladerdeeg op je werkblad zodat ze kunnen ontdooien. Schil de aardappels, snijd ze in heel kleine blokjes en bak ze in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Vet een vorm in (ik gebruikte een vlaaivorm van 20 cm) en bekleed die met het ontdooide bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Dit doe je om te zorgen dat de bodem goed gaar wordt.
Klop de eieren los met de room, de kruidenkaas, de peper en het zout. Verdeel de blokjes aardappel, de doperwten en de zeevruchten over de bodem en giet het eimengsel eroverheen.
Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Het eimengsel moet dan goed gestold zijn.
Madelief Kriet
ik lust die domme kipjes rauw
doorluchtige taart
kom nou maar door
pront0, presto, snel een beetje