Hartige taart met broccoli en gehakt
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 stronk broccoli
- 300 gram rundergehakt
- 2 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 6 eieren
- 100 gram kaas
- 3 eetlepel paneermeel
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 theelepel easy grill kruiden van Simply spices (of een andere kruidenmix)
- 0,25 theelepel gerookt paprikapoeder
- peper en zout (als dat niet in de kruiden zit)
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden).
Bak het gehakt in een droge koekenpan rul. Maal de broccoli met de knoflook en de sjalotjes in een keukenmachine fijn (of snij fijn met een mes). Bestrooi het gehakt met de easy grill kruiden, paprikapoeder, peper en zout tot je het goed van smaak vindt en doe er dan de broccoli bij. Bak een paar minuten op niet te hoog vuur en roer er dan van het vuur af de kaas door.
Bekleed een ingevette springvorm met bladerdeeg. Houd evt een plakje apart om bovenop de taart te leggen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi de bodem met paneermeel.
Verdeel het gehaktmengsel over de vorm en giet er daarna het eimengsel overheen. Zorg dat alles een beetje gelijk verdeeld is. Leg het overgebleven bladerdeeg op de taart en vouw eventueel de zijkanten over de vulling. Bak de taart in ongeveer 20 a 30 minuten gaar en goudbruin.
Geef een reactie