• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hartige taart met champignons, prei en pompoen

1 februari 2014 By Martine 1 Reactie

Tijdens het uitzoeken van receptenknipsels kwam ik een recept van een hartige taart tegen die ik jaren geleden al eens gemaakt heb. Ik paste hem een beetje (erg) aan en verwerkte er allerlei restjes in. De Danish blue die ik overhield na dit recept deed ik een paar dagen later in een heerlijk pastagerecht. Dat recept komt later deze week online.

Hartige taart met champignons, prei en pompoen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 prei
  • stukje oranje pompoen (was restje, ik denk 50 gram, komt niet zo nauw)
  • 100 gram in stukjes gesneden rauwe ham (of uitgebakken gerookte spekblokjes)
  • 1 blikje croissantdeeg uit de koeling
  • 50 gram Danish blue
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 4 eetlepels room
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • scheutje olie om in te bakken
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snij de prei in aan de groene kant zodat je een soort kwast krijgt en spoel goed af onder de kraan (haal het donkergroene stugge gedeelte er eerst af).Snij de prei dan in dunne reepjes en ringetjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui een paar minuten op laag vuur. Voeg de prei en de champignons toe en bak alles tot het vocht grotendeels uit de champignons verdwenen is. De kleur wordt dan donkerder. Doe de ham of het spek erbij en laat afkoelen.
Verkruimel de Danish blue boven een kom en klop room , eieren, oregano, peper en zout erdoor.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een springvorm van ca 24 cm in met wat boter. Bestrooi deegroller en werkblad met bloem en rol het croissantdeeg uit tot een ronde lap die groter is dan de springvorm. Bekleed hiermee de vorm. Strooi het paneermeel over de bodem en verdeel het groentenmengsel erover. Strooi de geraspte kaas erover en verdeel het eimengsel gelijkmatig over de taart. Vouw eventuele flapjes deeg een beetje over naar het midden van de taart. Dat ziet er straks leuk uit.
Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Let wel op, want bij mij was het deeg al na 10 minuten bijna te donker. Dek de taart dan af met aluminiumfolie.

Categorie: hartige taart Tags: eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Erwtensoep
Volgend bericht: Pasta met paddenstoelen en kip »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem

    24 maart 2014 om 16:25

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in