• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hartige taart met champignons, prei en pompoen

1 februari 2014 By Martine 1 Reactie

Tijdens het uitzoeken van receptenknipsels kwam ik een recept van een hartige taart tegen die ik jaren geleden al eens gemaakt heb. Ik paste hem een beetje (erg) aan en verwerkte er allerlei restjes in. De Danish blue die ik overhield na dit recept deed ik een paar dagen later in een heerlijk pastagerecht. Dat recept komt later deze week online.

Hartige taart met champignons, prei en pompoen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 prei
  • stukje oranje pompoen (was restje, ik denk 50 gram, komt niet zo nauw)
  • 100 gram in stukjes gesneden rauwe ham (of uitgebakken gerookte spekblokjes)
  • 1 blikje croissantdeeg uit de koeling
  • 50 gram Danish blue
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 4 eetlepels room
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • scheutje olie om in te bakken
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snij de prei in aan de groene kant zodat je een soort kwast krijgt en spoel goed af onder de kraan (haal het donkergroene stugge gedeelte er eerst af).Snij de prei dan in dunne reepjes en ringetjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui een paar minuten op laag vuur. Voeg de prei en de champignons toe en bak alles tot het vocht grotendeels uit de champignons verdwenen is. De kleur wordt dan donkerder. Doe de ham of het spek erbij en laat afkoelen.
Verkruimel de Danish blue boven een kom en klop room , eieren, oregano, peper en zout erdoor.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een springvorm van ca 24 cm in met wat boter. Bestrooi deegroller en werkblad met bloem en rol het croissantdeeg uit tot een ronde lap die groter is dan de springvorm. Bekleed hiermee de vorm. Strooi het paneermeel over de bodem en verdeel het groentenmengsel erover. Strooi de geraspte kaas erover en verdeel het eimengsel gelijkmatig over de taart. Vouw eventuele flapjes deeg een beetje over naar het midden van de taart. Dat ziet er straks leuk uit.
Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Let wel op, want bij mij was het deeg al na 10 minuten bijna te donker. Dek de taart dan af met aluminiumfolie.

Categorie: hartige taart Tags: eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Erwtensoep
Volgend bericht: Pasta met paddenstoelen en kip »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem

    24 maart 2014 om 16:25

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in