Deze hartige taart vond ik bij Aan tafel bij Anna.
Anna heeft diverse sous-vide recepten op haar blog en omdat ik daar mee wil gaan experimenteren ga ik haar blog nog wat verder uitpluizen. Maar voor de foodblogswap koos ik bij deze lekkere hartige taart met gegrilde courgette en geitenkaas. Je kunt ook prima andere kaas gebruiken. Ik denk dat gorgonzola bijvoorbeeld ook heel lekker zou zijn. Een restje groenten of wat spekblokjes passen er ook prima in.
Hartige taart met gegrilde courgette en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 kleine courgette
- 1 rol vers bladerdeeg of een pakje diepvries bladerdeeg
- 100 gram geitenkaas (ik gebruikte geitenkaas uit een blik)
- 5 eieren
- een handje walnoten
- 2 bosuitjes
- paar eetlepels paneermeel
- peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- 1/2 theelepel chilivlokken
- beetje boter om de vorm in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).
Laat het bladerdeeg ontdooien (niet te lang van te voren). Vet de vorm in met een beetje boter of bekleed de vorm met bakpapier. Dat gaat heel gemakkelijk als je het bakpapier eerst even tot een prop kreukelt.
Meng het teentje knoflook, de chilivlokken met wat peper en zout door de olie. Snijd de courgette in lange plakken (gaat heel goed met een kaasschaaf). Kwast ze in met de olie en bak ze in een grillpan tot ze gaar zijn en van die mooie bruine grillstreepjes hebben.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Ik gebruikte een lange vorm en wat mini vormpjes, maar een springvorm gaat ook prima. Prik met een vork gaatjes in de bodem van bladerdeeg en verdeel het paneermeel erover. Dit zorgt ervoor dat de bodem goed gaar wordt.
Kluts de eieren en doe er peper en zout bij. Leg de repen courgette er een beetje rommelig in, dan ziet de taart er lekker ambachtelijk uit. Snijd ze evt in de lengte door als ze erg groot zijn. Verkruimel de geitenkaas erover en giet het eimengsel zodanig in de vorm dat er overal ei zit. Strooi de walnoten en de bosuitjes over de taart en bak hem in ongeveer 30 minuten gaar.
Geef een reactie