Het is zomer in de moestuin en we oogsten dan ook met regelmaat een lekker maaltje groenten. Courgette groeit zo hard dat je er al snel in omkomt, dus is het zaak om een voorraadje courgetterecepten te hebben. Ik maakte een hartige taart met courgette die zowel warm als koud lekker is. Bovendien kun je hem prima invriezen.
Keukenmes
Aanleiding voor deze taart was deze keer niet alleen de opbrengst van de moestuin. Ik heb namelijk van Latalis een koksmes gekregen dat ik natuurlijk direct wilde proberen. Ik sneed een stuk gerookt spek in blokjes, snipperde ui en knoflook, sneed een courgette in plakjes en gebruikte het mes voor paprika, geitenkaas en tomaat. Verschillende structuren dus en lekker veel snijwerk. Het mes ligt lekker in de hand, heeft een staalhardheid van HRC56 en is vlijmscherp. Het mes ligt lekker in de hand met een gewicht van 460 gram, maar het lemmet is voor mij net iets aan de grote kant. Misschien is het even wennen omdat mijn andere grote keukenmessen net iets korter zijn.
Hartige taart met courgette en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram spekblokjes
- 1 teentje knoflook
- 6 of 7 plakjes bladerdeeg
- 1 courgette van gemiddeld formaat
- 1 tomaat
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1 paprika
- 100 gram belegen kaas in plakjes
- 4 eieren
- 3 eetlepels paneermeel
- boter om in te vetten
- zout
- peper
Geef een reactie