• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hartige taart met courgette en geitenkaas en een scherp mes

13 augustus 2021 By Martine Reageer

Het is zomer in de moestuin en we oogsten dan ook met regelmaat een lekker maaltje groenten. Courgette groeit zo hard dat je er al snel in omkomt, dus is het zaak om een voorraadje courgetterecepten te hebben. Ik maakte een hartige taart met courgette die zowel warm als koud lekker is. Bovendien kun je hem prima invriezen.

Koksmes van Latalis

Keukenmes

Aanleiding voor deze taart was deze keer niet alleen de opbrengst van de moestuin. Ik heb namelijk van Latalis een koksmes gekregen dat ik natuurlijk direct wilde proberen. Ik sneed een stuk gerookt spek in blokjes, snipperde ui en knoflook, sneed een courgette in plakjes en gebruikte het mes voor paprika, geitenkaas en tomaat. Verschillende structuren dus en lekker veel snijwerk. Het mes ligt lekker in de hand, heeft een staalhardheid van HRC56 en is vlijmscherp. Het mes ligt lekker in de hand met een gewicht van 460 gram, maar het lemmet is voor mij net iets aan de grote kant. Misschien is het even wennen omdat mijn andere grote keukenmessen net iets korter zijn.

Hartige taart met courgette en geitenkaas

 

Ingrediënten

  • 1 ui 
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 of 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette van gemiddeld formaat
  • 1 tomaat
  • 150 gram zachte geitenkaas 
  • 1 paprika
  • 100 gram belegen kaas in plakjes
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • boter om in te vetten
  • zout
  • peper
 
 
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snipper de ui en de knoflook. Bak de spekjes op middelhoog vuur in een koekenpan en doe er na een paar minuten de ui en de knoflook bij.  Snijd intussen de paprika en de tomaat in blokjes. Doe ze bij de ui en knoflook in de pan en bak ze een paar minuten mee tot de paprika gaar is.
 
Snijd de courgette in flinterdunne plakjes of gebruik een mandoline/keukenmachine. Vet een springvorm van 24 cm in met een beetje boter en beleg de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Ik doe dat door 1 plakje in het midden van de bodem te leggen en er dan aan alle kanten een plakje tegenaan te drukken. Je houdt dan tegen de rand van de vorm een paar onbedekte driehoeken over. Die bedek ik door 2 plakjes bladerdeeg door de helft te snijden zodat je 2 driehoeken krijgt. Je kunt evt nog een plakje bladerdeeg in repen snijden om de rand af te werken als de vulling in de vorm zit. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Beleg de bodem van de vorm met plakjes kaas en strooi er 2 eetlepels paneermeel over. Verdeel de helft van de plakjes courgette over de kaasbodem en bestrooi met peper en een beetje zout.  Giet de gebakken spekjes met de groenten goed af en doe ze in de vorm op de courgette. Verdeel over de vorm en verkruimel dan de geitenkaas over de vulling.
Leg de overgebleven courgette bovenop en verkruimel daar de rest van de geitenkaas overheen. Bestrooi met peper en een beetje zout. 
 
Kluts de eieren door elkaar en giet die over de vulling in de vorm. Vouw de randen van het bladerdeeg een beetje over de vulling en vul evt aan met wat reepjes bladerdeeg. 
Bak de taart in  het midden van de oven in ongeveer 30 minuten totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren en het ei gestold is.
 
 

Categorie: hartige taart Tags: bladerdeeghapje, eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Fris zomerdrankje met tonic, citroen en munt
Volgend bericht: Courgetteschotel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in