• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hartige taart met courgette en geitenkaas en een scherp mes

13 augustus 2021 By Martine Reageer

Het is zomer in de moestuin en we oogsten dan ook met regelmaat een lekker maaltje groenten. Courgette groeit zo hard dat je er al snel in omkomt, dus is het zaak om een voorraadje courgetterecepten te hebben. Ik maakte een hartige taart met courgette die zowel warm als koud lekker is. Bovendien kun je hem prima invriezen.

Koksmes van Latalis

Keukenmes

Aanleiding voor deze taart was deze keer niet alleen de opbrengst van de moestuin. Ik heb namelijk van Latalis een koksmes gekregen dat ik natuurlijk direct wilde proberen. Ik sneed een stuk gerookt spek in blokjes, snipperde ui en knoflook, sneed een courgette in plakjes en gebruikte het mes voor paprika, geitenkaas en tomaat. Verschillende structuren dus en lekker veel snijwerk. Het mes ligt lekker in de hand, heeft een staalhardheid van HRC56 en is vlijmscherp. Het mes ligt lekker in de hand met een gewicht van 460 gram, maar het lemmet is voor mij net iets aan de grote kant. Misschien is het even wennen omdat mijn andere grote keukenmessen net iets korter zijn.

Hartige taart met courgette en geitenkaas

 

Ingrediënten

  • 1 ui 
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 of 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette van gemiddeld formaat
  • 1 tomaat
  • 150 gram zachte geitenkaas 
  • 1 paprika
  • 100 gram belegen kaas in plakjes
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • boter om in te vetten
  • zout
  • peper
 
 
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snipper de ui en de knoflook. Bak de spekjes op middelhoog vuur in een koekenpan en doe er na een paar minuten de ui en de knoflook bij.  Snijd intussen de paprika en de tomaat in blokjes. Doe ze bij de ui en knoflook in de pan en bak ze een paar minuten mee tot de paprika gaar is.
 
Snijd de courgette in flinterdunne plakjes of gebruik een mandoline/keukenmachine. Vet een springvorm van 24 cm in met een beetje boter en beleg de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Ik doe dat door 1 plakje in het midden van de bodem te leggen en er dan aan alle kanten een plakje tegenaan te drukken. Je houdt dan tegen de rand van de vorm een paar onbedekte driehoeken over. Die bedek ik door 2 plakjes bladerdeeg door de helft te snijden zodat je 2 driehoeken krijgt. Je kunt evt nog een plakje bladerdeeg in repen snijden om de rand af te werken als de vulling in de vorm zit. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Beleg de bodem van de vorm met plakjes kaas en strooi er 2 eetlepels paneermeel over. Verdeel de helft van de plakjes courgette over de kaasbodem en bestrooi met peper en een beetje zout.  Giet de gebakken spekjes met de groenten goed af en doe ze in de vorm op de courgette. Verdeel over de vorm en verkruimel dan de geitenkaas over de vulling.
Leg de overgebleven courgette bovenop en verkruimel daar de rest van de geitenkaas overheen. Bestrooi met peper en een beetje zout. 
 
Kluts de eieren door elkaar en giet die over de vulling in de vorm. Vouw de randen van het bladerdeeg een beetje over de vulling en vul evt aan met wat reepjes bladerdeeg. 
Bak de taart in  het midden van de oven in ongeveer 30 minuten totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren en het ei gestold is.
 
 

Categorie: hartige taart Tags: bladerdeeghapje, eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Fris zomerdrankje met tonic, citroen en munt
Volgend bericht: Courgetteschotel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in