• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hartige taart met courgette en geitenkaas en een scherp mes

13 augustus 2021 By Martine Reageer

Het is zomer in de moestuin en we oogsten dan ook met regelmaat een lekker maaltje groenten. Courgette groeit zo hard dat je er al snel in omkomt, dus is het zaak om een voorraadje courgetterecepten te hebben. Ik maakte een hartige taart met courgette die zowel warm als koud lekker is. Bovendien kun je hem prima invriezen.

Koksmes van Latalis

Keukenmes

Aanleiding voor deze taart was deze keer niet alleen de opbrengst van de moestuin. Ik heb namelijk van Latalis een koksmes gekregen dat ik natuurlijk direct wilde proberen. Ik sneed een stuk gerookt spek in blokjes, snipperde ui en knoflook, sneed een courgette in plakjes en gebruikte het mes voor paprika, geitenkaas en tomaat. Verschillende structuren dus en lekker veel snijwerk. Het mes ligt lekker in de hand, heeft een staalhardheid van HRC56 en is vlijmscherp. Het mes ligt lekker in de hand met een gewicht van 460 gram, maar het lemmet is voor mij net iets aan de grote kant. Misschien is het even wennen omdat mijn andere grote keukenmessen net iets korter zijn.

Hartige taart met courgette en geitenkaas

 

Ingrediënten

  • 1 ui 
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 of 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette van gemiddeld formaat
  • 1 tomaat
  • 150 gram zachte geitenkaas 
  • 1 paprika
  • 100 gram belegen kaas in plakjes
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • boter om in te vetten
  • zout
  • peper
 
 
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snipper de ui en de knoflook. Bak de spekjes op middelhoog vuur in een koekenpan en doe er na een paar minuten de ui en de knoflook bij.  Snijd intussen de paprika en de tomaat in blokjes. Doe ze bij de ui en knoflook in de pan en bak ze een paar minuten mee tot de paprika gaar is.
 
Snijd de courgette in flinterdunne plakjes of gebruik een mandoline/keukenmachine. Vet een springvorm van 24 cm in met een beetje boter en beleg de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Ik doe dat door 1 plakje in het midden van de bodem te leggen en er dan aan alle kanten een plakje tegenaan te drukken. Je houdt dan tegen de rand van de vorm een paar onbedekte driehoeken over. Die bedek ik door 2 plakjes bladerdeeg door de helft te snijden zodat je 2 driehoeken krijgt. Je kunt evt nog een plakje bladerdeeg in repen snijden om de rand af te werken als de vulling in de vorm zit. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Beleg de bodem van de vorm met plakjes kaas en strooi er 2 eetlepels paneermeel over. Verdeel de helft van de plakjes courgette over de kaasbodem en bestrooi met peper en een beetje zout.  Giet de gebakken spekjes met de groenten goed af en doe ze in de vorm op de courgette. Verdeel over de vorm en verkruimel dan de geitenkaas over de vulling.
Leg de overgebleven courgette bovenop en verkruimel daar de rest van de geitenkaas overheen. Bestrooi met peper en een beetje zout. 
 
Kluts de eieren door elkaar en giet die over de vulling in de vorm. Vouw de randen van het bladerdeeg een beetje over de vulling en vul evt aan met wat reepjes bladerdeeg. 
Bak de taart in  het midden van de oven in ongeveer 30 minuten totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren en het ei gestold is.
 
 

Categorie: hartige taart Tags: bladerdeeghapje, eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Fris zomerdrankje met tonic, citroen en munt
Volgend bericht: Courgetteschotel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in