• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hartige taart met zalm en prei

6 februari 2017 By Martine 2 Reacties

Als je een week ziek thuis bent en hoestend en proestend op de bank hangt komt er niet zo veel van leuke maaltijden bereiden. Gelukkig is onze voorraadkast en vriezer altijd goed gevuld en kwamen we vrijwel boodschappenloos de week door. Zo maakte ik gisteren deze hartige taart van wat overgebleven prei en gerookte zalm uit de vriezer. Het kostte ook nog eens weinig moeite om de taart te maken en dat komt ook goed uit als je brak bent.

Je kunt hiervoor allerlei restjes groenten gebruiken en de gerookte zalm is prima te vervangen door bijv stukjes kip, chorizo of verse zalm. Variaties genoeg en in ons geval zorgde deze taart gelijk voor 2 maaltijden. Heb ik gelijk snel een makkelijke maaltijd als ik morgen moe thuis kom na mijn eerste dag werken.

Je kunt hartige taarten na het bakken prima invriezen. Als je een plaattaart gedoe vindt kun je ook een springvorm gebruiken of meerdere kleine vormen om eenpersoons taartjes te maken. Ik maak ook vaak twee  tweepersoonstaartjes om er een te eten en de ander in te vriezen.

Hartige taart met zalm en prei

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • pakje bladerdeeg (10 plakjes of 1 rol)
  • 6 eieren
  • 200 gram gerookte zalm
  • 3 stronken prei
  • half bakje kruidenroomkaas
  • 4 eetlepels paneermeel
  • scheutje olie
  • peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)
Snijd de prei in ringen en was ze goed. Bak de preiringen in het scheutje olie in een koekenpan met een beetje peper en zout tot ze bijna gaar zijn.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat of lage bakvorm en verdeel het bladerdeeg erover. Druk de randen goed aan zodat er geen kieren te zien zijn. Als er geen opstaande randen aan je vorm zitten of de vorm is te groot kun je met wat rolletjes aluminiumfolie onder je bakpapier zelf opstaande randen creeeren. Het gaat erom dat je vulling niet van het deeg afloopt. Je zou het ook zoals op de foto kunnen doen. Laat dan 2 cm deeg aan de randen vrij en vouw de randen over de vulling.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover. Dit zorgt ervoor dat je bodem goed gaar wordt.
Kluts de eieren met de kruidenkaas los. Verdeel de zalm en de prei over de bodem en giet het eimengsel erover. Bestrooi met wat peper en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar.

Categorie: hartige taart Tags: eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Hete kip ketjap op een broodje
Volgend bericht: Kip met cashewnoten uit de slowcooker »

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine (Duizenden1dag)

    9 februari 2017 om 08:25

    Hier ook altijd een succes. Je kunt er ook zo lekker mee varieren.

    Beantwoorden
  2. Demi | StudioKOOK

    15 februari 2017 om 16:13

    Heerlijk combinatie van ingrediënten!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in