Hartige taartjes met gerookte kip
Ingrediënten voor 2 vormen van 20 cm
- 6 plakjes bladerdeeg (met 5 red je het precies. Ik had een plakje over dat ik op de taartjes legde)
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- 200 gram gerookte kip
- 1 flinke prei
- 6 eetlepels paneermeel
- peper en zout
Voor het ene taartje
- 3 eetlepels pesto
- 5 eetlepels geraspte kaas (ik gebruikte die uit Tenerife)
Voor het andere taartje
- 3 plakken Hollandse geitenkaas in stukjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de vormen in met wat boter en bekleed ze met de (ontdooide) plakjes bladerdeeg. Laat ze niet te lang liggen want als ze te zacht worden zijn ze moeilijker te verwerken. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Dit voorkomt dat je bodem zompig wordt.
Snijd de gewassen prei in dunne ringetjes en snijd de kip in blokjes. Verdeel ze over de taartjes.
Klop de eieren met de slagroom en voeg peper en zout toe. Verdeel de geitenkaas over het ene taartje en de geraspte kaas over het andere. Giet de helft van het eimengsel over het taartje met geraspte kaas en kluts dan de pesto door de overgebleven helft. Giet dat vervolgens over het taartje met geitenkaas.
Geef een reactie