• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hazelnootmakronen met amandelen

2 oktober 2020 By Martine Reageer

Swiepswoepswap

Ik vergeet me steeds aan te melden, maar gelukkig kreeg ik deze maand een herinnering van Mandy van Mandy and more. Zij organiseert elke maand de swiepswoepswap. Net als bij de foodblogswap word je hier gekoppeld aan een ander blog, maar deze swap vindt haar oorsprong op instagram. Het eindresultaat alleen op instagram plaatsen is al genoeg, maar een blogpost schrijven is bonus. Je kunt overigens ook meedoen als je wel een instagramaccount hebt, maar geen foodblogger bent. Hier lees je hoe het werkt. Deze keer werd ik gekoppeld aan Cookies & Carrots

Hazelnootmakronen

In de Duitse supermarkten is hazelnootmeel overal te krijgen. Hier in Nederland is dat wat lastiger, maar ik had nog een paar restjes liggen die nodig gebruikt moesten worden. Er lagen ook nog 4 eiwitten in de koelkast die overgebleven waren na het maken van snickersijs, dus toen ik de hazelnootmakronen van Cookies & Carrots zag wist ik direct dat dit het recept was dat ik zocht. Vergeet niet een kijkje te nemen op dit blog, want Nicole ontwikkelt niet alleen recepten, maar schrijft over lifestyle, events, reizen, hotspots en reviews. En ik weet dat ze is ook nog eens een heel leuk mens is, want ik ontmoette haar in de Hoeksche Waard waar we chipsdips maakten en later nog eens bij geitenboerderij Lekker Gemekker.


Kokosmakronen kennen de meeste mensen wel, maar met hazelnootmakronen is dat een beetje anders. Ik had er nog nooit van gehoord voor ik ze zag bij Cookies & Carrots. In Duitsland zijn ze erg geliefd. Mijn versie bestond uit makronen met hazelnoot- en amandelmeel omdat dat de restjes waren die ik had liggen. Het pakte prima uit, want de makronen waren heerlijk.

Hazelnootmakronen met amandelen

Ingredienten voor 16 grote of 45 kleine makronen

  • 4 eiwitten
  • een paar druppels citroensap
  • 250 g suiker
  • 200 g gemalen hazelnoten
  • 200 gram gemalen amandelen

Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt ze het best op 2 bakplaten leggen, dan kun je de tweede plaat gelijk de oven in doen als je de eerste bakplaat eruit haalt.
Doe het citroensap bij de eiwitten in een kom en klop het stijf. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe.

Meng de gemalen hazelnoten en amandelen voorzichtig met een spatel door het stijfgeslagen eiwit.

Doe de massa in een spuitzak met een grote ronde mond en spuit gelijkmatige hoopjes op het bakpapier. Je kunt ook kleine of grote lepels gebruiken om hoopjes te maken. De maat van de lepels is afhankelijk van hoe groot je de makronen wilt maken. Je kunt ook een ijsschep gebruiken.

Bak de makronen ongeveer 15-20 minuten in het midden van de oven.

Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Laat ze eerst zo’n 5 à 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bakken, noten

Vorig bericht: « Chocoladebrood
Volgend bericht: Spookjes van pretzels met witte chocolade voor Halloween »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Straks even naar een jarige cliënt die een tijd g Straks even naar een jarige cliënt die een tijd geleden zo blij werd van mijn rendang. Hoeft hij gelijk weer 3 keer niet te koken. En het restant eten we vanavond lekker zelf😀. Wat eten jullie vanavond? #eten #food #rendang #dinner #gift
Kokosmakronen voor de door @mandyandmore georgani Kokosmakronen voor de door @mandyandmore  georganiseerde #swiepswoepswap van september. Ik maakte deze heerlijke hazelnootmakronen van @cookies_and_carrotsticks. Een perfect recept voor als je een paar eiwitten over hebt. Ze zijn supersnel gemaakt en ik vind ze echt heel lekker! Wil je meer weten over de makronnen of de swiepswoepswap? Kijk dan snel op de blog. #swiepswoepswap #makronen #noten #hazelnoten #hazelnootmeel #amandelen #amandelmeel #overgebleveneiwitten #bakken #zoet #food #foodblog #foodblogger #instafood #hazelnootmakronen
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in