Swiepswoepswap
Ik vergeet me steeds aan te melden, maar gelukkig kreeg ik deze maand een herinnering van Mandy van Mandy and more. Zij organiseert elke maand de swiepswoepswap. Net als bij de foodblogswap word je hier gekoppeld aan een ander blog, maar deze swap vindt haar oorsprong op instagram. Het eindresultaat alleen op instagram plaatsen is al genoeg, maar een blogpost schrijven is bonus. Je kunt overigens ook meedoen als je wel een instagramaccount hebt, maar geen foodblogger bent. Hier lees je hoe het werkt. Deze keer werd ik gekoppeld aan Cookies & Carrots
Hazelnootmakronen
In de Duitse supermarkten is hazelnootmeel overal te krijgen. Hier in Nederland is dat wat lastiger, maar ik had nog een paar restjes liggen die nodig gebruikt moesten worden. Er lagen ook nog 4 eiwitten in de koelkast die overgebleven waren na het maken van snickersijs, dus toen ik de hazelnootmakronen van Cookies & Carrots zag wist ik direct dat dit het recept was dat ik zocht. Vergeet niet een kijkje te nemen op dit blog, want Nicole ontwikkelt niet alleen recepten, maar schrijft over lifestyle, events, reizen, hotspots en reviews. En ik weet dat ze is ook nog eens een heel leuk mens is, want ik ontmoette haar in de Hoeksche Waard waar we chipsdips maakten en later nog eens bij geitenboerderij Lekker Gemekker.
Kokosmakronen kennen de meeste mensen wel, maar met hazelnootmakronen is dat een beetje anders. Ik had er nog nooit van gehoord voor ik ze zag bij Cookies & Carrots. In Duitsland zijn ze erg geliefd. Mijn versie bestond uit makronen met hazelnoot- en amandelmeel omdat dat de restjes waren die ik had liggen. Het pakte prima uit, want de makronen waren heerlijk.
Hazelnootmakronen met amandelen
Ingredienten voor 16 grote of 45 kleine makronen
- 4 eiwitten
- een paar druppels citroensap
- 250 g suiker
- 200 g gemalen hazelnoten
- 200 gram gemalen amandelen
Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt ze het best op 2 bakplaten leggen, dan kun je de tweede plaat gelijk de oven in doen als je de eerste bakplaat eruit haalt.
Doe het citroensap bij de eiwitten in een kom en klop het stijf. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe.
Meng de gemalen hazelnoten en amandelen voorzichtig met een spatel door het stijfgeslagen eiwit.
Doe de massa in een spuitzak met een grote ronde mond en spuit gelijkmatige hoopjes op het bakpapier. Je kunt ook kleine of grote lepels gebruiken om hoopjes te maken. De maat van de lepels is afhankelijk van hoe groot je de makronen wilt maken. Je kunt ook een ijsschep gebruiken.
Bak de makronen ongeveer 15-20 minuten in het midden van de oven.
Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Laat ze eerst zo’n 5 à 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.
Geef een reactie