• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Hazelnootmakronen met amandelen

2 oktober 2020 By Martine Reageer

Swiepswoepswap

Ik vergeet me steeds aan te melden, maar gelukkig kreeg ik deze maand een herinnering van Mandy van Mandy and more. Zij organiseert elke maand de swiepswoepswap. Net als bij de foodblogswap word je hier gekoppeld aan een ander blog, maar deze swap vindt haar oorsprong op instagram. Het eindresultaat alleen op instagram plaatsen is al genoeg, maar een blogpost schrijven is bonus. Je kunt overigens ook meedoen als je wel een instagramaccount hebt, maar geen foodblogger bent. Hier lees je hoe het werkt. Deze keer werd ik gekoppeld aan Cookies & Carrots

Hazelnootmakronen

In de Duitse supermarkten is hazelnootmeel overal te krijgen. Hier in Nederland is dat wat lastiger, maar ik had nog een paar restjes liggen die nodig gebruikt moesten worden. Er lagen ook nog 4 eiwitten in de koelkast die overgebleven waren na het maken van snickersijs, dus toen ik de hazelnootmakronen van Cookies & Carrots zag wist ik direct dat dit het recept was dat ik zocht. Vergeet niet een kijkje te nemen op dit blog, want Nicole ontwikkelt niet alleen recepten, maar schrijft over lifestyle, events, reizen, hotspots en reviews. En ik weet dat ze is ook nog eens een heel leuk mens is, want ik ontmoette haar in de Hoeksche Waard waar we chipsdips maakten en later nog eens bij geitenboerderij Lekker Gemekker.


Kokosmakronen kennen de meeste mensen wel, maar met hazelnootmakronen is dat een beetje anders. Ik had er nog nooit van gehoord voor ik ze zag bij Cookies & Carrots. In Duitsland zijn ze erg geliefd. Mijn versie bestond uit makronen met hazelnoot- en amandelmeel omdat dat de restjes waren die ik had liggen. Het pakte prima uit, want de makronen waren heerlijk.

Hazelnootmakronen met amandelen

Ingredienten voor 16 grote of 45 kleine makronen

  • 4 eiwitten
  • een paar druppels citroensap
  • 250 g suiker
  • 200 g gemalen hazelnoten
  • 200 gram gemalen amandelen

Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt ze het best op 2 bakplaten leggen, dan kun je de tweede plaat gelijk de oven in doen als je de eerste bakplaat eruit haalt.
Doe het citroensap bij de eiwitten in een kom en klop het stijf. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe.

Meng de gemalen hazelnoten en amandelen voorzichtig met een spatel door het stijfgeslagen eiwit.

Doe de massa in een spuitzak met een grote ronde mond en spuit gelijkmatige hoopjes op het bakpapier. Je kunt ook kleine of grote lepels gebruiken om hoopjes te maken. De maat van de lepels is afhankelijk van hoe groot je de makronen wilt maken. Je kunt ook een ijsschep gebruiken.

Bak de makronen ongeveer 15-20 minuten in het midden van de oven.

Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Laat ze eerst zo’n 5 à 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bakken, noten

Vorig bericht: « Chocoladebrood
Volgend bericht: Spookjes van pretzels met witte chocolade voor Halloween »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in