• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Lasagne met bolognesesaus

9 augustus 2019 By Martine 1 Reactie

Meestal heb ik nog wel een voorraadje bolognesesaus in de vriezer zitten  voor pizza of pasta. Het is een heerlijke saus om voor de lasagne te gebruiken.

Ik maak lasagne op verschillende manieren (die ik meestal vergeet op te schrijven) en dit is een van de toppers. Maarten durft nergens meer lasagne te bestellen, omdat ” die toch niet zo lekker is als de jouwe”. Dit geldt overigens ook voor de bolognesesaus…

Als calorieën geen rol spelen kun je een gedeelte van de melk vervangen door slagroom. Wordt hij nog lekkerder van.

Ik maak deze lasagne ook vaak in 1 persoonsschaaltjes en vries het dan in. Makkelijk op drukke dagen of als je geen zin hebt om te koken, maar toch iets lekkers wilt eten. Wel even laten ontdooien voor je de lasagne opwarmt.

Lasagne

 

Ingrediënten

  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 grote ui
  • scheutje olie
  • 50 gram boter (en een beetje om in te vetten)
  • 1 eetlepel persillade (of peterselie met knoflook, of Italiaanse keukenkruiden)
  • pakje (verse) lasagnevellen
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 8-10 deciliter bolognese- (ongeveer 800 gram) of andere tomatensaus
  • zout en versgemalen peper

Voor de bechamelsaus

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 4 deciliter melk
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas


Snipper de ui en snij de champignons in vieren.

Fruit de ui in een beetje olie een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en roer tot bijna al het vocht verdampt is. Strooi de persillade over het mengsel en breng op smaak met peper en zout.

Bechamelsaus: laat de boter in een steelpan smelten, roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerende 1 minuut zacht pruttelen. Schenk al roerende scheutje voor scheutje de melk erbij. Laat de saus zachtjes nog 1 minuut koken terwijl je blijft roeren. Als de saus te dik wordt doe je er nog een beetje melk (of bouillon) bij. Voeg de geraspte jong belegen kaas toe en roer door terwijl je de kaas zachtjes laat smelten. Neem de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe.

Vullen: beboter een rechthoekige ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens laagjesgewijs in de ovenschotel: tomatensaus, lasagnevellen, kaassaus, lasagnevellen, champignons, lasagnevellen, tomatensaus, lasagnevellen, kaassaus, lasagnevellen enz. Eindig met een laag kaassaus. Strooi de geraspte oude kaas erover. Het hangt van de hoogte van de schaal af hoeveel lagen je kunt maken.

Bak de lasagne in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca 45 minuten goudbruin.

Categorie: Pasta en pizza

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: juni en juli
Volgend bericht: Vietnamees restaurant Xixo in Haarlem »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva

    9 augustus 2019 om 11:25

    Dit is fantastisch! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in