• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Lasagne met bolognesesaus

9 augustus 2019 By Martine 1 Reactie

Meestal heb ik nog wel een voorraadje bolognesesaus in de vriezer zitten  voor pizza of pasta. Het is een heerlijke saus om voor de lasagne te gebruiken.

Ik maak lasagne op verschillende manieren (die ik meestal vergeet op te schrijven) en dit is een van de toppers. Maarten durft nergens meer lasagne te bestellen, omdat ” die toch niet zo lekker is als de jouwe”. Dit geldt overigens ook voor de bolognesesaus…

Als calorieën geen rol spelen kun je een gedeelte van de melk vervangen door slagroom. Wordt hij nog lekkerder van.

Ik maak deze lasagne ook vaak in 1 persoonsschaaltjes en vries het dan in. Makkelijk op drukke dagen of als je geen zin hebt om te koken, maar toch iets lekkers wilt eten. Wel even laten ontdooien voor je de lasagne opwarmt.

Lasagne

 

Ingrediënten

  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 grote ui
  • scheutje olie
  • 50 gram boter (en een beetje om in te vetten)
  • 1 eetlepel persillade (of peterselie met knoflook, of Italiaanse keukenkruiden)
  • pakje (verse) lasagnevellen
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 8-10 deciliter bolognese- (ongeveer 800 gram) of andere tomatensaus
  • zout en versgemalen peper

Voor de bechamelsaus

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 4 deciliter melk
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas


Snipper de ui en snij de champignons in vieren.

Fruit de ui in een beetje olie een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en roer tot bijna al het vocht verdampt is. Strooi de persillade over het mengsel en breng op smaak met peper en zout.

Bechamelsaus: laat de boter in een steelpan smelten, roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerende 1 minuut zacht pruttelen. Schenk al roerende scheutje voor scheutje de melk erbij. Laat de saus zachtjes nog 1 minuut koken terwijl je blijft roeren. Als de saus te dik wordt doe je er nog een beetje melk (of bouillon) bij. Voeg de geraspte jong belegen kaas toe en roer door terwijl je de kaas zachtjes laat smelten. Neem de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe.

Vullen: beboter een rechthoekige ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens laagjesgewijs in de ovenschotel: tomatensaus, lasagnevellen, kaassaus, lasagnevellen, champignons, lasagnevellen, tomatensaus, lasagnevellen, kaassaus, lasagnevellen enz. Eindig met een laag kaassaus. Strooi de geraspte oude kaas erover. Het hangt van de hoogte van de schaal af hoeveel lagen je kunt maken.

Bak de lasagne in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca 45 minuten goudbruin.

Categorie: Pasta en pizza

Vorig bericht: « De maand van Duizend en 1 dag: juni en juli
Volgend bericht: Vietnamees restaurant Xixo in Haarlem »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva

    9 augustus 2019 om 11:25

    Dit is fantastisch! 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in