Het kerstdiner was in mijn hoofd bijna compleet. Het enige dat nog miste was een groentegerecht. Geroosterde groenten stonden bovenaan mijn lijstje, maar daar was geen plaats meer voor in de oven. Ineens verzon ik dat ik vorige winter spruitjes met honing en mosterd had gemaakt. Die ik overigens zelf echt niet lekker vind, maar waar Maarten van smulde. Bovendien kun je ze ’s morgens al koken en zijn ze op het moment suprême in een paar minuten klaar.
Als je van spruitjes houdt moet het wel gek lopen als je van dit gerecht niet enthousiast wordt. Dit jaar staan er bij ons op de kersttafel naast de stoofperen en appelmoes dus spruiten op tafel. Lekker klassiek, maar dan wel in een nieuw jasje.
Honing-mosterd spruitjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram spruitjes
- 1,5 eetlepel mosterd
- 1,5 eetlepel honing
GerritseH
Als de spruitjes toch gehalveerd worden waarom dan niet voor het koken.
Martine
Dat kan ook.