• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Huzarensalade

31 december 2019 By Martine 7 Reacties

Huzarensalade is een echte klassieker met Oud en Nieuw, maar zeker niet alleen lekker met de jaarwisseling. Tijdens een zomerse picknick of barbecue is deze salade ook in en mum van tijd verdwenen. De aardappels snijd ik iets grover, de overige ingrediënten juist lekker fijn. Eventueel kun je er nog appelstukjes doorheen doen, maar mijn ervaring is dat daarover de meningen verdeeld zijn.

Je kunt de salade eventueel garneren met plakjes augurk, zilveruitjes, plakjes ei, reepjes paprika enz.

Huzarensalade

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels (ik gebruikte iets kruimige) 
  • 1 kleine ui 
  • 75 gram zoet-zure augurk 
  • 1 blikje gemengde groenten (macédoine de légumes) van 400 gram, uitgelekt 
  • 3 hardgekookte eieren 
  • 200 gram gekookte ham in blokjes of plakjes 
  • 0,5 pot Zaanse mayonaise 
  • Peper, zout 
  • Ketchup 
  • Mosterd 
  • Scheutje azijn 

Snijd de aardappels in kleine blokjes (grootte afhankelijk van hoe grof je de salade wil hebben) en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen en meng ze daarna met de gemengde groenten en de in stukjes gesneden appel, ui, augurk, eieren en ham. Roer er daarna mayonaise, letchup, mosterd, peper en zout naar smaak door. Kwestie van af en toe even proeven. De dag nadat je hem gemaakt hebt zijn de smaken lekker ingetrokken en is de salade nog lekkerder.

Categorie: bijgerecht Tags: buffet, oudennieuw

Vorig bericht: « 3 x eiersalade
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: december »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jacqueline

    11 mei 2020 om 11:04

    Mag ik nog een tip geven? Deze lijkt echt heel erg op die van mij.
    Ik kook sowieso de aardappelen 1 dag van te voren.Kunnen ze besterven!
    Ipv ham gebruik ik cornedbeef.
    Je zal wel denken bah Maar hij is echt top door de huzarensalade.Gebruik niet te veel 1pakje daar de helft van of iets meer . Even proeven.
    En ! Aromat zo lekker, de normale!
    Ben benieuwd!Succes

    Beantwoorden
    • Martine

      11 mei 2020 om 18:43

      Dank voor de tips Jacqueline! Die bestervende aardappels ga ik eens proberen. Ik ben niet zo’n fan van cornedbeef en aromat, maar er zijn vast mensen die dit lezen en dat eens gaan proberen.

      Beantwoorden
    • Joop

      25 juli 2020 om 10:05

      Ik gebruik de betere ingrediënten. Aromat komt ziezo niet mijn lichaam in en ook geen cornedbeef. Het is zo slecht voor je gezondheid dat wil je niet weten

      Beantwoorden
    • Cor

      5 juli 2022 om 18:13

      Zo doe ik het ook al 42 jaar

      Beantwoorden
    • Cor Nispen Van

      17 september 2023 om 23:13

      Helemaal mee eens

      Beantwoorden
  2. Alice

    19 september 2020 om 23:42

    Hallo allemaal,
    Vraag me af wat er allemaal in ham zit of smack of…… Corned beef is er heerlijk in en ik kook de aardappels ook 1 dag van te voren, maar dan in schil. Als ze gaar en afgekoeld zijn, pel ik ze en snijd ze in blokjes. Even een werkje maar dan heb je ook wat.

    Beantwoorden
  3. frans stangenberger

    19 juni 2023 om 17:11

    ik maak de salade bijna op dezelfde manier alleen gebruik ik rundvlees dat ik lekker drie uurtjes laat trekken in de bouillon eventueel trek je gelijk een schenkel of poulet mee en maak je er soep van daarna trek ik het vlees met twee vorken uit elkaar zo krijg je een lekkere rundvleessalade

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in