Huzarensalade is een echte klassieker met Oud en Nieuw, maar zeker niet alleen lekker met de jaarwisseling. Tijdens een zomerse picknick of barbecue is deze salade ook in en mum van tijd verdwenen. De aardappels snijd ik iets grover, de overige ingrediënten juist lekker fijn. Eventueel kun je er nog appelstukjes doorheen doen, maar mijn ervaring is dat daarover de meningen verdeeld zijn.
Je kunt de salade eventueel garneren met plakjes augurk, zilveruitjes, plakjes ei, reepjes paprika enz.
Huzarensalade
Ingrediënten
- 750 gram aardappels (ik gebruikte iets kruimige)
- 1 kleine ui
- 75 gram zoet-zure augurk
- 1 blikje gemengde groenten (macédoine de légumes) van 400 gram, uitgelekt
- 3 hardgekookte eieren
- 200 gram gekookte ham in blokjes of plakjes
- 0,5 pot Zaanse mayonaise
- Peper, zout
- Ketchup
- Mosterd
- Scheutje azijn
Snijd de aardappels in kleine blokjes (grootte afhankelijk van hoe grof je de salade wil hebben) en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen en meng ze daarna met de gemengde groenten en de in stukjes gesneden appel, ui, augurk, eieren en ham. Roer er daarna mayonaise, letchup, mosterd, peper en zout naar smaak door. Kwestie van af en toe even proeven. De dag nadat je hem gemaakt hebt zijn de smaken lekker ingetrokken en is de salade nog lekkerder.
Jacqueline
Mag ik nog een tip geven? Deze lijkt echt heel erg op die van mij.
Ik kook sowieso de aardappelen 1 dag van te voren.Kunnen ze besterven!
Ipv ham gebruik ik cornedbeef.
Je zal wel denken bah Maar hij is echt top door de huzarensalade.Gebruik niet te veel 1pakje daar de helft van of iets meer . Even proeven.
En ! Aromat zo lekker, de normale!
Ben benieuwd!Succes
Martine
Dank voor de tips Jacqueline! Die bestervende aardappels ga ik eens proberen. Ik ben niet zo’n fan van cornedbeef en aromat, maar er zijn vast mensen die dit lezen en dat eens gaan proberen.
Joop
Ik gebruik de betere ingrediënten. Aromat komt ziezo niet mijn lichaam in en ook geen cornedbeef. Het is zo slecht voor je gezondheid dat wil je niet weten
Cor
Zo doe ik het ook al 42 jaar
Helemaal mee eens
Die is ook lekker ouderwets !
Hallo allemaal,
Vraag me af wat er allemaal in ham zit of smack of…… Corned beef is er heerlijk in en ik kook de aardappels ook 1 dag van te voren, maar dan in schil. Als ze gaar en afgekoeld zijn, pel ik ze en snijd ze in blokjes. Even een werkje maar dan heb je ook wat.
ik maak de salade bijna op dezelfde manier alleen gebruik ik rundvlees dat ik lekker drie uurtjes laat trekken in de bouillon eventueel trek je gelijk een schenkel of poulet mee en maak je er soep van daarna trek ik het vlees met twee vorken uit elkaar zo krijg je een lekkere rundvleessalade