• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Huzarensalade

31 december 2019 By Martine 5 Reacties

Huzarensalade is een echte klassieker met Oud en Nieuw, maar zeker niet alleen lekker met de jaarwisseling. Tijdens een zomerse picknick of barbecue is deze salade ook in en mum van tijd verdwenen. De aardappels snijd ik iets grover, de overige ingrediënten juist lekker fijn. Eventueel kun je er nog appelstukjes doorheen doen, maar mijn ervaring is dat daarover de meningen verdeeld zijn.

Je kunt de salade eventueel garneren met plakjes augurk, zilveruitjes, plakjes ei, reepjes paprika enz.

Huzarensalade

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels (ik gebruikte iets kruimige) 
  • 1 kleine ui 
  • 75 gram zoet-zure augurk 
  • 1 blikje gemengde groenten (macédoine de légumes) van 400 gram, uitgelekt 
  • 3 hardgekookte eieren 
  • 200 gram gekookte ham in blokjes of plakjes 
  • 0,5 pot Zaanse mayonaise 
  • Peper, zout 
  • Ketchup 
  • Mosterd 
  • Scheutje azijn 

Snijd de aardappels in kleine blokjes (grootte afhankelijk van hoe grof je de salade wil hebben) en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen en meng ze daarna met de gemengde groenten en de in stukjes gesneden appel, ui, augurk, eieren en ham. Roer er daarna mayonaise, letchup, mosterd, peper en zout naar smaak door. Kwestie van af en toe even proeven. De dag nadat je hem gemaakt hebt zijn de smaken lekker ingetrokken en is de salade nog lekkerder.

Categorie: bijgerecht Tags: buffet, oudennieuw

Vorig bericht: « 3 x eiersalade
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: december »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jacqueline

    11 mei 2020 om 11:04

    Mag ik nog een tip geven? Deze lijkt echt heel erg op die van mij.
    Ik kook sowieso de aardappelen 1 dag van te voren.Kunnen ze besterven!
    Ipv ham gebruik ik cornedbeef.
    Je zal wel denken bah Maar hij is echt top door de huzarensalade.Gebruik niet te veel 1pakje daar de helft van of iets meer . Even proeven.
    En ! Aromat zo lekker, de normale!
    Ben benieuwd!Succes

    Beantwoorden
    • Martine

      11 mei 2020 om 18:43

      Dank voor de tips Jacqueline! Die bestervende aardappels ga ik eens proberen. Ik ben niet zo’n fan van cornedbeef en aromat, maar er zijn vast mensen die dit lezen en dat eens gaan proberen.

      Beantwoorden
    • Joop

      25 juli 2020 om 10:05

      Ik gebruik de betere ingrediënten. Aromat komt ziezo niet mijn lichaam in en ook geen cornedbeef. Het is zo slecht voor je gezondheid dat wil je niet weten

      Beantwoorden
    • Cor

      5 juli 2022 om 18:13

      Zo doe ik het ook al 42 jaar

      Beantwoorden
  2. Alice

    19 september 2020 om 23:42

    Hallo allemaal,
    Vraag me af wat er allemaal in ham zit of smack of…… Corned beef is er heerlijk in en ik kook de aardappels ook 1 dag van te voren, maar dan in schil. Als ze gaar en afgekoeld zijn, pel ik ze en snijd ze in blokjes. Even een werkje maar dan heb je ook wat.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in