• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjes

4 oktober 2015 By Martine Reageer

Als kind had ik een hekel aan pindakaas. Dit kwam vooral doordat ik tussen de middag wel eens bij een vriendje bleef eten en die at in mijn herinnering altijd pindakaas op brood. In dezelfde herinnering moest hij altijd neusdruppels en zowel de neusdruppels als de pindakaas vond ik stinken.
Pas een jaar of 35 later heb ik weer eens voorzichtig geprobeerd of ik pindakaas lekker vond en dat viel reuze mee. Sindsdien eet ik op het werk soms een boterham of rijstwafel met pindakaas, maar echt fan zal ik nooit worden. Ook van oreokoekjes ben ik geen echte fan. Waarom ik dan toch de oreo-pindakaaskoekjes kocht? Geen idee. Misschien omdat ik gekker dan gebruikelijk leuk vind? Eenmaal gekocht moest ik er natuurlijk toch iets mee. En omdat ik weet dat er toch echt heel veel mensen bestaan die van pindakaas en oreokoekjes houden denk ik dat dit ijs een schot in de roos is. Ik vond het zelf namelijk eigenlijk ook heel lekker.

IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjes

Ingrediënten

  • 400 ml volle melk
  • 300 ml slagroom
  • 6 eidooiers
  • 140 gram rietsuiker
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 rol oreo-pindakaas koekjes
Breng de melk en slagroom aan de kook in een pan met dikke bodem. Als het kookt zet je de pan van het vuur. Klop de eidooiers en de suiker schuimig in een kom en giet er dan het warme slagroommengsel in een gelijkmatige straal bij terwijl je blijft kloppen.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm tot het dikker wordt zonder het te laten koken (tot 85 graden). Als je zover bent roer je er de pindakaas door.
Dan neem je de pan van het vuur en laat het mengsel in een kom afkoelen.
Zorg dat het mengsel goed koude is voor je het in de ijsmachine doet. Dit kan ook een dag later. Laat het ijs draaien in de ijsmachine en verkruimel intussen de koekjes in grove kruimels. Als het ijs bijna goed is doe je de koekkruimels in de ijsmachine zodat ze goed door het ijs gemengd worden.
Bewaar het ijs in de vriezer en haal het er een uurtje voor het serveren uit.

Categorie: dessert Tags: ijs

Vorig bericht: « Lasagne met pompoen, tomaat en kip
Volgend bericht: Boeuf Bourguignon (in pan of slowcooker) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in