• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjes

4 oktober 2015 By Martine Reageer

Als kind had ik een hekel aan pindakaas. Dit kwam vooral doordat ik tussen de middag wel eens bij een vriendje bleef eten en die at in mijn herinnering altijd pindakaas op brood. In dezelfde herinnering moest hij altijd neusdruppels en zowel de neusdruppels als de pindakaas vond ik stinken.
Pas een jaar of 35 later heb ik weer eens voorzichtig geprobeerd of ik pindakaas lekker vond en dat viel reuze mee. Sindsdien eet ik op het werk soms een boterham of rijstwafel met pindakaas, maar echt fan zal ik nooit worden. Ook van oreokoekjes ben ik geen echte fan. Waarom ik dan toch de oreo-pindakaaskoekjes kocht? Geen idee. Misschien omdat ik gekker dan gebruikelijk leuk vind? Eenmaal gekocht moest ik er natuurlijk toch iets mee. En omdat ik weet dat er toch echt heel veel mensen bestaan die van pindakaas en oreokoekjes houden denk ik dat dit ijs een schot in de roos is. Ik vond het zelf namelijk eigenlijk ook heel lekker.

IJs met pindakaas en oreo-pindakaaskoekjes

Ingrediënten

  • 400 ml volle melk
  • 300 ml slagroom
  • 6 eidooiers
  • 140 gram rietsuiker
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 rol oreo-pindakaas koekjes
Breng de melk en slagroom aan de kook in een pan met dikke bodem. Als het kookt zet je de pan van het vuur. Klop de eidooiers en de suiker schuimig in een kom en giet er dan het warme slagroommengsel in een gelijkmatige straal bij terwijl je blijft kloppen.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm tot het dikker wordt zonder het te laten koken (tot 85 graden). Als je zover bent roer je er de pindakaas door.
Dan neem je de pan van het vuur en laat het mengsel in een kom afkoelen.
Zorg dat het mengsel goed koude is voor je het in de ijsmachine doet. Dit kan ook een dag later. Laat het ijs draaien in de ijsmachine en verkruimel intussen de koekjes in grove kruimels. Als het ijs bijna goed is doe je de koekkruimels in de ijsmachine zodat ze goed door het ijs gemengd worden.
Bewaar het ijs in de vriezer en haal het er een uurtje voor het serveren uit.

Categorie: dessert Tags: ijs

Vorig bericht: « Lasagne met pompoen, tomaat en kip
Volgend bericht: Boeuf Bourguignon (in pan of slowcooker) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in