Dit recept gebruik ik al jaren. Heerlijke gehaktballetjes; lekker in combinatie met pindasaus of chilisaus, maar zonder saus zijn ze ook prima. Super als borrelhapje of op een broodje.
Indonesische gehaktballetjes
Ingrediënten voor ongeveer 35 stuks
- een pond rundergehakt of gemengd gehakt
- 10 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 fijngesneden ui
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 2 theelepels djahé (gemberwortel)
- 1 theelepel laospoeder
- 1 theelepel serehpoeder
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel pindakaas
- zout naar smaak
- olie om in te bakken
Meng het gehakt met alle ingrediënt en draai balletjes van het mengsel. Om gemakkelijk balletjes van dezelfde grootte te maken kun je het gehakt uitrollen tot een worst en er dan gelijke stukjes van snijden. Daarna draai je er balletjes van. Verhit wat olie in een koekenpan (of braadpan) en bak de balletje tot ze bruin en gaar zijn.
[…] een borrel recept maken maar dan wel weer eens anders dan ik normaal maak. Bij het zien van de Indonesische gehaktballetjes was ik meteen om, dit is heel anders. (vooral qua specerijen) hoe ik normaal kook. Extra leuk […]