• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Italiaans restaurant Taormina in Alkmaar

8 december 2013 By Martine Reageer

Zaterdag gingen we naar theater de Vest in Alkmaar om daar de laatste voorstelling van Schudden te zien. Ga erheen als je nog niet geweest bent, want de mannen van Schudden zijn goed en grappig.

Vooraf gingen we eten bij Taormina, een Italiaans restaurant. Eenmaal binnen beland je in een binnentuin, met druivenranken boven je hoofd en een Italiaans sfeertje. Blikvanger is de grote houtoven waar de pizza’s in gebakken worden.

Maarten bestelde vooraf de bruschettamix: 3 verschillende bruschetta’s ; met tomaten, gesmolten mozzarella en met mediterrane groenten. Zonder het te vragen kregen we 2 bordjes, zodat ik ook mee kon proeven. De bruschetta met mozzarella was heerlijk, de bruschetta met tomaat heb ik niet geproefd en die met de groenten was lekker, maar de groenten waren erg koud. Die hadden iets meer op kamertemperatuur moeten zijn.

Ik zat me al helemaal te verheugen op mijn hoofdgerecht: Pasta Parmigiano (lintpasta met champignons in een romige saus en geflambeerd in de grote Parmezaanse kaas). En niet lang na het voorgerecht verscheen daar inderdaad een grote Parmezaanse kaas op een rijdende tafel. Er werd flink wat kaas van de bovenkant afgeschaafd en toen kon het spektakel beginnen.

De serveerster haalde een flink bord pasta een een lepel met brandende whisky. De brandende drank werd over de kaas uitgegoten en even goed verspreid.

Toen de kaas lekker gesmolten was werd de pasta op de kaas gelegd en even goed gehusseld.

                     

En daarna mocht ik dat hele grote bord pasta verorberen. En het bleek mijn lekkerste pasta ever. De champignons waren precies goed gaar, de pasta lekker al dente en de saus goddelijk.
Maarten kreeg de Tris di Pasta: een selectie van 3 pasta’s. Alledrie erg lekker, maar we waren het er snel over eens dat de pasta Parmigiono de grote winnaar was.

We aten alle pasta op en hadden geen plek meer voor iets na. Jammer, want ik had hier graag een dessert willen proeven. We bewaren het voor een volgende keer, want we komen zeker terug.

Categorie: uit eten Tags: Alkmaar, Nederland

Vorig bericht: « Tip: gemakkelijk tomaten ontvellen
Volgend bericht: Aardappel-courgettekoekjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in